Вікіпедія:Прес-реліз/150К

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Текст також доступний у відповідності до Creative Commons Attribution 2.5

Кількість статей в українській Вікіпедії перевищила 150 000. Створено «Вікімедіа Україна»[ред. код]

Ювілейний логотип української Вікіпедії

Кількість статей в україномовному розділі Вікіпедії перевищила сто п'ятдесят тисяч. Українська Вікіпедія є найбільшою в історії базою знань українською мовою — вона вдвічі більша за Українську радянську енциклопедію. Це стало можливим завдяки тому, що основним принципом Вікіпедії є можливість кожного користувача Інтернету створити власну статтю або допрацювати вже створену. З метою подальшого розвитку вікі-проектів в Україні 31 травня 2009 року у Києві створено громадську організацію «Вікімедіа Україна».

«Вікімедіа Україна» планує займатися підтримкою та популяризацією проектів «Фонду Вікімедіа» на території України. Головні зусилля будуть спрямовані на забезпечення функціонування вікі-проектів українською та кримськотатарською мовами. Зокрема, це розділи Вікіпедії українською та кримськотатарською, а також україномовні розділи Вікісловника, Вікіновин, Вікіпідручника, Вікіцитат, Вікітеки та Вікісховища.

Українська Вікіпедія продовжує залишатися одним із двадцяти найбільших мовних розділів Вікіпедії. 30 травня 2009 року о 21:23 за київським часом користувачем Oys створено її 150-тисячну статтю. 14 березня 2009 року зареєстрований її 30-тисячний користувач. За наявності 7,3 млн. користувачів Інтернету в Україні це дуже мало (0,41%), тому популяризація української Вікіпедії є одним із основних завдань «Вікімедіа Україна».

Головою Правління новоствореної організації обрано адміністратора української Вікіпедії Андрія Бондаренка, його заступниками — Василя Бабича, Анатолія Гончарова (по зовнішніх зв'язках) та Олексу Юрченка (public relations), виконавчим директором — Юрія Пероганича.

Інтернет-адреса української Вікіпедії: http://uk.wikipedia.org

Оригінал цього повідомлення знаходиться за адресою: http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Прес-реліз/150К