Гарвардський коледж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гарвардський коледж
Кембридж штат Массачусетс, США США
Тип коледж
Країна  США
Назва на честь Джон Гарвард
Засновано 1636
Студентів 6755
Приналежність Harvard University Faculty of Arts and Sciencesd[1]
Випускники Категорія:Випускники Гарвардського коледжу
Сайт college.harvard.edu
Мапа
CMNS: Harvard University у Вікісховищі

Гарвардський коледж в Кембриджі, штат Массачусетс, є одним з двох коледжів в Гарвардському університеті і надаються випускникам ступінь бакалавра. Заснований в 1636 році, є найстарішим ВНЗ США і одним з найпрестижніших у світі.

Гарвардський коледж, який є частиною факультету мистецтв і наук, є традиційною програмою бакалаврату Гарвардського університету. Конкурс на вступ надзвичайно високий, так як лише 5% абітурієнтів приймаютья на навчання у останні роки.[2] Студенти Гарвардського коледжу беруть участь у понад 450 позауніверситетських організаціях, і майже всі живуть у студентському містечку.

Коледж виховав багато видатних випускників, включаючи високопоставлених політиків, відомих науковців та керівників підприємств.

Історія[ред. | ред. код]

Коледж виник у 1636 році. У 1638 році коледж став домом для першої відомої друкарні в Північній Америці, яку перевозив корабель John of London.

Через три роки коледж був перейменований на честь померлого міністра Чарльзтауна Джона Гарварда (1607–1638), який заповів школі всю свою бібліотеку та половину свого грошового статку.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://oira.harvard.edu/factbook/fact-book-faculties/
  2. Record-Low 4.59 Percent of Applicants Accepted to Harvard Class of 2022 | News | The Harvard Crimson. www.thecrimson.com. Архів оригіналу за 2 грудня 2020. Процитовано 30 листопада 2020.
  3. Harvard’s first impressions. Harvard Gazette (амер.). 8 березня 2012. Архів оригіналу за 29 серпня 2016. Процитовано 30 листопада 2020.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт [Архівовано 21 вересня 2017 у Wayback Machine.]