Ден Босх (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нідерланди «Ден Босх»
Повна назва Football Club Den Bosch
Прізвисько блакитно-білі дракони
Засновано 18 серпня 1965
Населений пункт Гертогенбос, Нідерланди Нідерланди
Стадіон «Де Влірт»
Вміщує 8 500
Президент Нідерланди Губ ван Макеленберг
Головний тренер Нідерланди Як де Гір
Ліга Еерстедивізі
2022/23 19.
Домашня
Виїзна

«Ден Босх» (нід. Den Bosch) — професійний нідерландський футбольний клуб з міста Гертогенбос. Виступає у Еерстедивізі, другому за силою національному дивізіоні. Домашні матчі проводить на стадіоні «Де Влірт», який вміщує 8 500 глядачів.

Історія[ред. | ред. код]

У 1897 році було створено футбольний клуб «Вільгельміна», а через 10 років у місті Гертогенбос з'явився клуб NOAD, який скоро змінив назву на БВВ (BVV). У середині ХХ століття БВВ (Bossche Football Association) був одним з найсильніших клубів в Нідерландах. У сезоні 1947-48 команда стала чемпіоном країни, а у наступному сезоні здобула срібні медалі чемпіонату.

У 1965 році було створено футбольний клуб «Ден Босх», який став правонаступником БВВ і виступав за його ліцензією. У 1967 році до нового клубу приєдналася і «Вільгельміна». Інша команда з назвою «Вільгельміна» почала виступати на аматорському рівні.

За підсумками сезону 1970-71 «Ден Босх» змогли піднятися до Ередивізі, проте, не зважаючи на цілком пристойний склад, команда понизилась у класі вже після кампанії 1972-73. Лише через десять сезонів у 1983 році дракони повернулися до еліти. Команда виступала на пристойному рівні до початку 1990-х років, а в сезоні 1990-91, навіть, дісталася до фіналу кубка Нідерландів. Із середини 90-х клуб лише три сезони провів у Ередивізі.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]