День «Так»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
День «Так»
Жанр кінокомедія
Режисер Мігель Артета
Продюсер
У головних
ролях
Оператор Террі Стейсі
Композитор Майкл Ендрюс
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 86 хвилин
Мова Англійська
Країна США
Дата виходу
IMDb ID 8521876

День «Так» — американська сімейна комедія 2021 року режисера Мігеля Артети за сценарієм і кіноісторією Джастіна Малена, заснована на однойменній дитячій книжці Емі Краус Розенталь і Тома Ліхтенхельда. У головних ролях Дженніфер Гарнер, Едгар Рамірес і Дженна Ортега.

Фільм був випущений 12 березня 2021 року на Netflix. Він отримав неоднозначні відгуки від критиків, які хвалили акторську гру (особливо Ортеги), але критикували його текст і гумор. На Imagen Awards 2021 Ортега була номінована на найкращу жіночу роль у повнометражному фільмі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Еллісон і Карлос Торрес одружені та мають трьох дітей: Кеті, Нандо та Еллі. Коли вони вперше зустрілися, вони були авантюрними і казали «так» усьому. Однак, маючи дітей, вони відчувають, що повинні сказати «ні», щоб захистити їх.

Одного вечора їх викликають на батьківську зустріч у школі, де вони дізнаються, що Кеті та Нандо здали домашнє завдання, в якому називають їхню маму диктаторкою. Еллісон почувається розчарованою тим, що її діти сприймають її таким чином, і каже Карлосу, що вона відчуває, що він змушує її грати роль «поганого поліцейського» у виховані дітей. Містер Дікон, робітник школи та батько шістьох дітей, випадково чує їхню розмову та розповідає їм, що він підтримує порядок у своєму домі, час від часу влаштовуючи «день так»: день у який усі 24-годинни батьки відповідають «так» на всі прохання дітей у розумних межах.

Карлос і Еллісон пропонують дітям влаштувати «день так», але тільки якщо діти не потраплять у халепу, виконуватимуть свої домашні обов'язки та будуть отримувати гарні оцінки у школі. Кеті укладає з Еллісон парі, що якщо її мама переживе «день так», Кеті поїде з матір'ю на музичний фестиваль Fleek Fest. А якщо Еллісон не справиться з усіма завданнями, то вона дозволить Кеті поїхати з подругою Лейлою. Дітям врешті-решт вдається заробити «день так» і скласти список із п'яти пунктів/завдань на день. Перші завдання включали:

  1. Еллі одягає своїх батьків у божевільні вбрання та просить, щоб вони цілий день не користувалися гаджетами які мають екран;
  2. діти замовляють величезне морозиво за 40 доларів, яке буде безкоштовним для сім'ї, якщо вони зможуть повністю його з'їсти за 30 хвилин, з чим уся родина успішно справляються;
  3. помити авто з опущеними вікнами;
  4. взяти участь у змаганнях із захоплення прапора, де кожен член сім'ї очолює різні команди. Мета полягає в тому, щоб одна команда вибила інші з гри, кидаючи в своїх опонентів наповнені фарбою повітряні кульки. Еллісон виграє гру для своєї команди, завойовуючи схвалення дітей.

Наступним пунктом була подорож у парк атракціонів Six Flags Magic Mountain. Коли Кеті відходить в батьків, Еллісон бачить на телефоні своєї доньки повідомлення від Лейли, в яких видно, що вони з Кеті будуть тусуватися зі старшими хлопцями на Fleekfest. Еллісон каже їй, що парі скасовано і вона йде на Флікфест з нею, а не з Лейлою. Кеті ображається на матір. Намагаючись виграти для Кеті рожеву горилу в знак вибачення, Еллісон і Карлос вступають у бійку з іншим відвідувачем парку, в результаті чого їх заарештовують. Діти втікають з поліційного відділку без батьків. Кеті йде на Флікфест з Лейлою, але їй стає незручно залишатися наодинці зі старшими хлопцями, але її подруга Лейла не розділяє побоювання Кеті і залишає її одну. Нандо влаштовує «вечірку ботанів» в будинку, як останню велику подію, але вона швидко виходить з-під контролю, коли Еллі випадково влаштовує вибух піни в будинку, який був призначений для заднього двору. Тим часом телефон Кеті розряджається, під час її спроби зв'язатися з братами та сестрами, і вона панікує. За допомогою H.E.R., співачки, яка виступає на заході, Еллісон знаходить Кеті, і вони миряться. Співачку це зворушує й вона запрошує їх на сцену для виконання пісні. Карлос повертається додому і йому доводиться бути суворим з дітьми: змушуючи дітей закінчити вечірку і прибрати будинок. Наприкінці, Еллі робить останнє прохання і всі вони проводять ніч, граючи в ігри як сім'я, у наметі на задньому дворі, доки пінна бомба Нандо (яка була змита в унітаз) не починає заповнювати будинок.

Актори та персонажі[ред. | ред. код]

Актори Роль
Дженіфер Гарнер Еллісон Торрес
Едгар Рамірес Карлос Торрес
Дженна Ортега Кетрін «Кейті» Торрес
Джуліан Лернер Еван «Нандо» Торрес
Еверлі Карганілла Еллі Торрес
H.E.R. Співачка H.E.R.
Нат Факсон Містер Дікон
Моллі Сімс менеджер за найму
Форчун Файмстер парамедик Джин
Артуро Кастро офіцен Джонс
Трейсі Томс Біллі/ координатор концертів
Меган Стотт Лейла
Сноуден Грей Гейлі Петерсон
Грем Філліпс Брайан
Леонардо Нам містер Чан
Гейден Сзето офіцер Ченг

Український дубляж[ред. | ред. код]

  • Юлія Малахова — Еллісон Торрес
  • Роман Чорний — Карлос Торрес
  • Єлизавета Мастаєва — Кетрін «Кейті» Торрес
  • Ганна Соболєва — H.E.R.
  • Ярослав Чорненький — Містер Дікон
  • Катерина Башкіна-Зленко — парамедик Джин
  • Дмитро Терещук — офіцен Джонс
  • Єлизавета Зіновенко — Лайла
  • а також Дем'ян Шиян, Андрій Соболєв, Ольга Гриськова, Руслан Драпалюк, Оксана Гринько, Роман Молодій, Михайло Войчук, Анастасія Павленко

Виробництво[ред. | ред. код]

У вересні 2018 року було оголошено, що Дженніфер Гарнер приєдналася до акторського складу фільму, режисером якого став Мігель Артета, а сценаристом — Джастіна Мален, з розповсюдженням через Netflix.[1]  У жовтні 2019 року Дженна Ортега, Едгар Рамірес і Джуліан Лернер приєдналися до акторського складу фільму.[2][3]  У квітні 2020 року Меган Стотт оголосила, що приєдналася до акторського складу фільму.

Основні зйомки почалися в листопаді 2019 року в Лос-Анджелесі.[4]

Відгуки[ред. | ред. код]

Через тиждень після цифрового випуску фільму 12 березня 2021 року  Netflix повідомив, що фільм переглянули 53 мільйони сімей.  Через місяць, у квітні 2021 року, аудиторія зросла до 62 мільйонів.[5][6]

Критики[ред. | ред. код]

На веб-сайті рецензій Rotten Tomatoes рейтинг схвалення фільму становить 50 % на основі 62 рецензій із середнім рейтингом 5,10/10. На Metacritic фільм отримав середню оцінку 46 зі 100 на основі 14 критиків, що вказує на «середню оцінку».

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Актор Результат Примітки
2021 Imagen Awards Найкращу жіноча роль у повнометражному фільмі Дженна Ортега Номінація [7]

Майбутнє продовження[ред. | ред. код]

У липні 2021 року було оголошено, що фільм отримає продовження.[8]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Netflix Lands Jennifer Garner Comedy ‘Yes Day’ (Exclusive). https://www.hollywoodreporter.com/. SEPTEMBER 12, 2018. Процитовано 30.01.2023.
  2. D'Alessandro, Anthony; D'Alessandro, Anthony (10 жовтня 2019). ‘Jane The Virgin’s Jenna Ortega Joins Jennifer Garner Family Movie ‘Yes Day’. Deadline (амер.). Процитовано 30 січня 2023.
  3. D'Alessandro, Anthony; D'Alessandro, Anthony (17 жовтня 2019). Edgar Ramírez Says ‘Yes’ To Jennifer Garner Family Movie ‘Yes Day’. Deadline (амер.). Процитовано 30 січня 2023.
  4. D'Alessandro, Anthony (10 жовтня 2019). 'Jane The Virgin's Jenna Ortega Joins Jennifer Garner Family Movie 'Yes Day'. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 10 жовтня 2019. Процитовано 11 жовтня 2019.
  5. Gruedewel, Erik. Netflix: 'Outside the Wire' Streamed by 66 Million Subs in Q1 – Media Play News (амер.). Процитовано 8 травня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  6. Porter, Rick; McClintock, Pamela (20 квітня 2021). 'Lupin' Snatches Top Netflix Viewing Spot in First Quarter. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 8 травня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  7. Foundation, Imagen. 36th Annual Imagen Awards Nominations Announced. Imagen Foundation. Процитовано 13 жовтня 2021.
  8. Grobar, Matt (28 липня 2020). Jennifer Garner And Netflix Reteam For 'Yes Day' Sequel As Part Of New Multi-Picture Deal. Deadline Hollywood. Процитовано 28 липня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]