Зимовий вечір у Гаграх

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зимовий вечір у Гаграх
рос. Зимний вечер в Гаграх
Жанрмузична драма
РежисерКарен Шахназаров
СценаристОлександр Бородянський
Карен Шахназаров
У головних
ролях
Євген Євстигнєєв
Олександр Панкратов-Чорний
Наталя Гундарева
Аркадій Насиров
Сергій Никоненко
Петро Щербаков
Світлана Аманова
ОператорВолодимир Шевцик
КомпозиторАнатолій Кролл
ХудожникВалерій Філіппов
Кінокомпанія«Мосфільм»
Тривалість88 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1985
IMDbID 0090370

«Зимовий вечір у Гаграх» (рос. «Зимний вечер в Гаграх») — російський радянський художній фільм, музична драма, знята Кареном Шахназаровим на кіностудії «Мосфільм» у 1985 році.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Майстер чечітки, кумир 1950-х років Олексій Іванович Бєглов, переживши свою славу, працює в естрадному колективі на посаді репетитора. Він зустрічає молоду людину Аркадія, який просить Бєглова навчити його танцювати чечітку. На першому ж уроці з'ясовується, що у Аркадія огидна хода, відсутнє почуття ритму і переламана в двох місцях нога.

У випуску телепередачі «Забуті імена» Бєглов бачить повідомлення, що він помер. Він з Аркадієм приходить на телебачення повідомити, що він живий. Беглова приголомшує прохання дочки Олени не приходити на її весілля, тому що всі вважають, що батька їй замінив вітчим. В цей час, в меблевому магазині під приводом міфічної смерті Беглова, продається диван, який він собі пригледів. Ці події призводять до інфаркту.

Аркадій вирішує закінчити зі степом і виїхати додому. Він заходить до Бєглова в лікарню попрощатися і приносить телевізор. У телепередачі, яку Аркадій з Бєгловим разом дивляться, дають спростування повідомлення про смерть Бєглова і показують його концертний номер. Бєглов розповідає, як танцював степ зимовим вечором у Гаграх, куди приїхав як на курорт разом з донькою і каже, що все б віддав, щоб знову там бути. Показаний танець Бєглова з донькою, потім він вночі помирає.

У фіналі Аркадій входить в порожню будівлю Будинку культури і танцює степ.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]