Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/17 листопада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Бігдай Яким Дмитрович

-Знайдено: + Яки́м Дми́трович Бігда́й (3 вересня 1855, Катеринодар— †17 листопада 1909, Сухумі) — український композитор, фольклорист, режисер; статський радник.


Назва:Олексієнко Мусій Петрович

-Знайдено: + Олексієнко Мусій Петрович (або Овсієнко) (нар. 17 листопада 1871 — пом. 8 березня 1945) — бандурист та торбаніст з Ромен. Вчитель Є. Адамцевича. Торбан Олексієнка зберігається в роменському краєзнавчому музеї.
-Знайдено: + Народився 17 листопада 1871 р. у селі Процівка, що пізніше злилося з Ромнами. Батько його рано помер, мати працювала хатньою робітницею в місті. Довелося звичайно зазнавати і злигоднів, але малий Мусій все ж успішно закінчив народне училище, а потім пішов працювати учнем до садівника при поміщицький садибі.


Назва:Ірій (гурт)

-Знайдено: + Починаючи з кінця 2006 року гурт в оновленому складі записує нові пісні у чудовій якості та дає низку концертів по Україні. Зокрема у серпні 2007 року гурт бере участь у фестивалі «Red alert open air festival» у Криму (м. Євпаторія), а у вересні Ірій вже вдруге бере участь у фестивалі середньовічної культури «Тустань» (у м. Тустань), 28 жовтня Ірій виступає на одній сцені з гуртом Вій у клубі «ОднеВсе» (Львів), а 17 листопада дає сольний концерт у клубі «Барви» (Київ). Зараз участники гурту працюють над новими записами і планують видання двох альбомів.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]