Ліннеснес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ліннеснес

Lindesnes

Герб Ліннеснеса Прапор
Адм. центр Vigelandd
Країна Норвегія
муніципалітет Агдер
Межує з: сусідні адмінодиниці
Lyngdal Municipalityd, Audnedal Municipalityd, Marnardal Municipalityd, Мандал ?
Населення
 - повне 4943 осіб (1 січня 2016)[1]
Площа
 - повна 316,46928895172 км²[2]
Часовий пояс UTC+1
Дата заснування 1 січня 1964
Дата ліквідації 31 грудня 2019
Губернатор Janne Fardal Kristoffersend
Вебсайт lindesnes.kommune.no

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Ліннеснес

Ліннеснес (норв. Lindesnes) — муніципалітет в Норвегії, у фюльке Агдер. Адміністративний центр — місто Мандал. Розташований у традиційному районі Серланн. Інші села в Ліннеснесі включають Авік, Голлен, Скофтеленд, Свеневіг, Вігмостад, Гедделенд, Бйолленд, Бреленд, Лаудаль, Куслебо, Бикйорнен, Скійебстад, Санум-Люндевік, Скогсфйорд-Гесланд, Кроссен, Гармарк, Скінснес-Ім та Трегде-Скєрной.

Муніципалітет площею 934 км² є 126-м за площею з 356 муніципалітетів у Норвегії. Ліннеснес є 55-м за чисельністю населення муніципалітетом у Норвегії з населенням 23 479 осіб. Щільність його населення становить 26,6 жителів на км² і його населення зросло на 5,2 % за попередні 10 років.

Географія

[ред. | ред. код]

Ліннеснес — прибережний муніципалітет із довгою береговою лінією, що тягнеться на південь. Межує з муніципалітетом Люнгдал на заході, з Ев'є-ог-Горннес на півночі та з Крістіансанном і Веннеслою на сході. Ліннеснеський маяк розташований у найпівденнішій точці материкової Норвегії, майже за 1700 кілометрів на південний захід від Кнівск'єльоддена, найпівнічнішої точки материкової Норвегії. Південне узбережжя Ліннеснеса є порізаним і включає кілька фіордів, таких як Снігсфіорд і Ґронсфіорд, а також багато островів, таких як Свіньор. Внутрішня територія муніципалітету проходить через долину Ауднадален, через яку річка Аудна тече на південь у Снігсфіорд.

Відомі персоналії, пов'язані з Ліннеснесом

[ред. | ред. код]

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]