Очікує на перевірку

Пантелеєв Петро Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Петро Олександрович Пантелеєв
Петро Олександрович Пантелеєв
Петро Олександрович Пантелеєв
Заступник голови Київської міської державної адміністрації
Нині на посаді
На посаді з2014

Народився11 липня 1975(1975-07-11) (49 років)
м. Київ
Відомий якполітик
ГромадянствоУкраїна Україна
Alma materКиївський національний університет будівництва і архітектури
Нагороди
Заслужений працівник сфери послуг України
Заслужений працівник сфери послуг України

Петро Олександрович Пантелеєв (нар. 11 липня 1975(19750711), м. Київ) — український політик, заступник голови Київської міської державної адміністрації. Раніше: голова Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації (квітень — серпень 2014 р.).

Кандидат економічних наук, «Заслужений працівник сфери послуг України», нагороджений Подякою Прем’єр-Міністра України.

Освіта

[ред. | ред. код]

Повна вища, у 1997 році — Київський державний технічний університет будівництва і архітектури, теплогазопостачання, вентиляція та охорона повітряного басейну, інженер-будівельник.

Трудова діяльність

[ред. | ред. код]

Липень 1992 — червень 1997 — студент Київського державного технічного університету будівництва і архітектури.

Жовтень 1997 — червень 2003 — головний інженер ЖЕК–406 Радянського району м. Києва, ЖЕК–1016 Шевченківського району м. Києва.

Червень 2003 — грудень 2005 — начальник ЖЕК-1015 Шевченківського району м. Києва.

Грудень 2005 — листопад 2006 – працює заступником директора з експлуатації та благоустрою комунального підприємства по утриманню житлового господарства Шевченківського району міста Києва.

Маючи близько 20 років практичного досвіду в сфері управління житлом та міського благоустрою, Пантелеєв у 2006 році стає заступником начальника, а згодом начальником управління житлово-комунального господарства Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

У червні 2009 року - отримує посаду заступника голови Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

Грудень 2010 — липень 2012 працював заступником начальника Головного управління — начальник управління експлуатації житлового фонду Головного управління житлового господарства Київської міської державної адміністрації (КМДА). Займався реалізацією заходів програми реформування житлово-комунального господарства м. Києва на 2010–2014 рр., де однією зі ключових складових стала термомодернізація будинків.

Липень — листопад 2012 — заступник начальника Головного управління — начальник управління енергоефективності Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження КМДА.

Листопад 2012 — квітень 2014 — начальник управління розвитку та реформування житлово-комунальної інфраструктури Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Квітень — серпень 2014 — голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

У вересні 2014 року призначений заступником голови Київської міської державної адміністрації, відповідальним, зокрема, за питання житлово-комунального господарства та благоустрою.

Діяльність на посаді заступника голови Київської міської державної адміністрації[1]

[ред. | ред. код]

З ініціативи Пантелеєва вже грудні 2014 року стартувала ключова міська програма енергозбереження у житлових будинках - Конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках або «програма 70/30%». Житлові будинки, де створено ЖБК або ОСББ, почали отримувати з бюджету міста кошти для покриття 70% витрат на енергоефективні заходи: встановлення будинкового лічильника та індивідуального теплового пункту (ІТП) з погодним регулюванням, утеплення фасаду, капремонт і теплоізоляція інженерних мереж, заміна освітлення на енергозберігаюче тощо.[2]

В рамках «70/30%» реалізовано понад 700 енергоефективних проектів, спрямованих на зниження рівня енергоспоживання в будинках і зменшення витрат на комунальні послуги. На сьогодні це наймасовіша програма в Україні.

У 2016 році з ініціативи Пантелеєва запрацював Механізм співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках. Він передбачає проведення капітальних ремонтів в усіх без винятку житлових будинках, незалежно від форми управління. Місто фінансує від 70% до 95% вартості ремонтних робіт залежно від виду.

У 2017 році в КМДА прийняли рішення не продовжувати угоду з ПАТ Київенерго, яка діяла з 2001 року, та повернути в управління міста найбільший в Україні тепло-енергетичний комплекс (дві ТЕЦ, сміттєспалювальний завод, майже 200 котелень). Вже 3 серпня 2018 року відповідальний за процес переходу Пантелеєв заявив про остаточне повернення контролю над тепловим господарством, переведення персоналу в новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго» та завершення тривалого й складного процесу.

У період з 2018 року і до початку повномасштабного вторгнення з міського бюджету Києва профінансовано комплексну модернізацію 340 км теплових мереж, зокрема магістральних; модернізацію сміттєспалювального заводу «Енергія» та встановлення там системи хімічного очищення димових газів тощо.

У 2018 році Пантелеєв ініціював рестарт проекту роздільного збору твердих побутових відходів. Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» вперше почало відправляти на переробку небезпечні відходи, зокрема батарейки та ртутьвмісні лампи.

За координації посадовця розпочато рекультивацію (закриття) полігону твердих побутових відходів №5. У 2021 році там розпочались безпосередні роботи. До цього, у 2015 році, місто відновило роботу системи переробки фільтрату – «ROCHEM UF – Systeme GmbH», щоб унеможливити потрапляння фільтрату в навколишнє середовище.

Родина

[ред. | ред. код]

Дружина – Пантелеєва Ольга Сергіївна. Разом виховують трьох дітей - дочок Марію та Софію, сина Олександра.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Офіційний портал Києва.
  2. https://kyivcity.gov.ua/. 27 лютого 2020.

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Офіційний сайт Шевченківської РДА
  • Офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації https://kievcity.gov.ua