Поліцейська академія 2: Їхнє перше завдання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поліцейська академія 2: Їхнє перше завдання
Police Academy 2: Their First Assignment
Жанр Кримінальна комедія
Режисер Джеррі Періс
Продюсер Пол Масланські
Сценарист Баррі Блаустайн, Девід Шеффілд
У головних
ролях
Стів Гуттенберг, Бубба Сміт, Девід Граф, Майкл Вінслоу, Брюс Малер, Маріон Ремсі, Коллін Кемп, Арт Метрано, Говард Гессмен, Джордж Гейнз
Оператор Джеймс Крейбd
Композитор Роберт Фолк
Кінокомпанія Warner Bros., The Ladd Company
Дистриб'ютор Warner Brothers і Netflix
Тривалість 83 хв.
Мова Англійська
Країна США США
Рік 1985
Кошторис 5 600 000 $
IMDb ID 0089822
Попередній Поліцейська академія
Наступний Поліцейська академія 3: Знову до академії
warnerbros.com/police-academy-2-their-first-assignment

«Поліцейська академія 2: Їхнє перше завдання» — Кримінальна комедія режисера Джеррі Паріс. 2-а частина серії з 7 фільмів, знана як «Поліцейська академія». Фільм отримав рейтинг PG-13 MPAA. Один з найвідоміших в СРСР в епоху «Відеобуму» 1980-х років та 1990-х «піратських» фільмів.

Сюжет[ред. | ред. код]

У 16-му районі міста дуже складна криміногенна обстановка. Місто страждає від грабежів і розбою банди Зеда, химерної особи, якого бояться свої ж поплічники. Комісар Герст, вкрай незадоволений начальником дільниці — капітаном Пітом Ласардом, молодшим братом начальника академії Еріка Ласарда, дає йому місяць, на те щоб зменшити рівень злочинності, в іншому випадку погрожує звільнити Ласарда, а на його місце поставити його ж заступника — підступного лейтенанта Маузера. Ласард звертається за допомогою до свого старшого брата, з проханням виділити йому 6 нових поліціянтів. Після чого герої першого фільму Кері Магоні, Ларвелль Джонс, Мозес Гайтавер, Юджин Теклберрі, Лаверн Гукс і Дуглас Феклер вирушають до 16-ї дільниці.

Однак підступний Маузер і його помічник Проктор хочуть зробити все, щоб курсанти провалилися і Ласарда звільнили. До кожного з новоспечених Маузер прилаштовує напарника. При цьому Теклберрі, на його превелике незадоволення, в напарники дістається жінка — сержант Кетлін Керкленд, яка знається на зброї навіть більше, ніж Теклберрі. А Магоні в напарники отримує Вінні Штульмана. До того ж Магоні стикається з Маузером, якому не до душі його схильність до жартів.

Поліціянти починають патрулювання вулиць. Однак їхнє перше патрулювання закінчується провалом. Їхня спроба знешкодити грабіжників місцевої крамниці закінчується розгромом і побиттям її господаря — Чака Світчака. Маузер починає вичитувати поліціянтів, проте Магоні вдається переконати Ласарда, що вони просто перегнули палицю, після чого Ласард прощає їх і дякує за старанність. Того ж вечора в барі Теклберрі визнається Магоні, що він закохався в Керкленд. Тим часом Маузер, котрий зненавидів Магоні, наказує йому і Штульману патрулювати дорожній рух в автомобільному тунелі. Однак Магоні, повернувшись до відділку, на помсту підсовує в душ Маузеру замість шампуню балончик з епоксидною смолою, через що руки Маузера приклеюються до голови. У такому вигляді Маузер опиняється в коридорі на очах у всіх відвідувачів. Після того як йому вдається звільнити руки, він намагається з'ясувати, хто з ним утнув такий жарт.

Тим часом Піта Ласарда, при спробі знешкодити пару хуліганів, ловлять і розфарбовують з ніг до голови. Повернувшись до відділку, він закликає поліціянтів нарешті покінчити зі злочинністю, після чого поліціянти з величезним ентузіазмом вирушають боротися зі злочинністю. І в результаті здійснюють кілька десятків успішних арештів. Однак, коли зраділий Ласард повідомляє про це комісару Герсту, приходить Маузер і повідомляє, що всіх заарештованих доведеться відпустити, бо арешт був здійсненний з порушенням закону. Одночасно роман між Теклберрі і Керкленд продовжує розвиватися. Того ж вечора вони йдуть на побачення, а вночі займаються сексом. Теклберрі також знайомиться з її сім'єю. Тим часом розлючений на своїх підлеглих, Піт Ласард висловлює своє невдоволення своєму братові. Ерік радить Піту влаштувати розважальний ярмарок, для того, щоб заспокоїти громадськість. Однак у самий розпал ярмарки туди навідується банда Зеда, яка влаштовує бешкет. У результаті Піта Ласарда звільняють, а його місце займає Маузер. На це Магоні знову відповідає злим жартом, записавши Маузера на прийом до проктолога. Лікар і двоє санітарів силоміць проводять Маузеру огляд прямої кишки. Пізніше Маузер хоче з'ясувати, хто утнув з ним цей жарт, погрожуючи всіх звільнити. Магоні визнає свою провину, і Маузер його звільняє.

Утрьох Магоні, Штульман і Ласард намагаються з'ясувати, звідки банда організовує свої набіги. Для цього Вінні і Ласард радять Магоні впровадитися в банду. Магоні погоджується. Він переодягається в хулігана і пізно ввечері починає трощити все на своєму шляху, чим привертає увагу двох бандитів з банди Зеда, які запрошують його приєднатися до них. Магоні завойовує їхню довіру, коли до них під'їжджає Джонс і його напарник, який намагається їх заарештувати, а Магоні відібравши пістолет, змушує Джонса давати стусанів напарнику. Наступного дня Магоні разом з бандитами вирушає до їхнього лігва. Штульман і Ласард їдуть за ними. Незабаром Магоні привозять у лігво банди, яким виявляється старий зоопарк, і представляють Зеду. Однак незабаром Магоні випадково викриває себе, Зед, знайшовши у Магоні мікрофон і зрозумівши, що він поліціянт, починає з ним дуель на ножах. Ласард і Штульман, зрозумівши, що Магоні в біді, викликають всіх поліціянтів на підмогу. Поліціянти, оточивши лігво банди, всіх заарештовують, Ласард особисто рятує Магоні з рук Зеда, а спроба Маузера проникнути в лігво бандитів через отвір у даху закінчується тим, що він (тому, що мав дурість взяти в помічники Феклера) падає всередину лігва і бовтається на тросі. У результаті банда заарештована, Піта Ласарда поновлюють на посаді, а Теклберрі і Керкленд одружуються.

В ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Непристойний напис у фільмі
  • Приблизно на 66-й хвилині фільму (якщо точніше 01:05:52), в кадр на декілька секунд потрапляє телефонна будка, з написаним на ній нецензурним російським словом «хуй».

Посилання[ред. | ред. код]