Роберт Піктон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роберт Піктон
Robert Pickton
Народився 24 жовтня 1949(1949-10-24) (74 роки)
Порт Коквітлам, Британська Колумбія, Канада
Громадянство Канада Канада
Ім'я при народженні Роберт Вільям Піктон
Прізвисько Вбивця зі свинячої ферми
Покарання довічне позбавлення волі
Кількість вбивств 6—49
Спосіб вбивств Розстріл, розтин

Роберт Вільям Пі́ктон (англ. Robert William Pickton; нар. 24 жовтня 1949, Порт Коквітлам, Британська Колумбія, Канада) — канадський серійний вбивця, якого було визнано винним у шістьох вбивствах другого ступеня важкості[1]. Також він звинувачувався у двадцяти інших вбивствах, але у 2010 році ці звинувачення були відкладені. Всі залишки, знайдені на свинофермі Піктона та його брата Девіда належали жінкам, більшість з яких були повіями та наркоманками з неблагополучного ванкуверського району Іст-Сайд[2]. У грудні 2007 року Піктон був засуджений до довічного позбавлення волі без права на дострокове звільнення протягом наступних 25 років, що в Канаді є максимальним покаранням за вбивство[3].

За заявою державного прокурора Канади від 22 січня 2007 року, перебуваючи під арештом, Піктон зізнався своєму сусідові, поліцейському під прикриттям ще в 49 вбивствах і заявив, що вбив би ще з метою довести число жертв до п'ятдесяти, але потрапив під арешт, бо був «неохайний» (англ. sloppy)[4].

У 2016 році на сайті Amazon з'явилася книга під авторством Michael Chilldres, яку ймовірно написав ув'язненний Роберт Піктон. У книзі Піктон наполягає на своїй невинуватості і запевняє, що його підставила канадська поліція. За кілька годин після того, видавництво із Колорадо Outskirts Press звернулося з вимогою зняти книгу з продажу на сайті і вибачилось перед родинами загиблих[5]. Цій події CTV News присвятила чотири відео у своїх випусках.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Розпочався суд над маніяком, який згодовував повій свиням. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 13 січня 2016.
  2. Роберт Піктон годував свиней убитими жінками
  3. Канадський фермер-свинар Роберт Вільям Піктон був визнаний винним у вбивстві шести повій і засуджений до довічного ув'язнення. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 13 січня 2016.
  4. Канадський фермер зізнався в 49 вбивствах. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 13 січня 2016.
  5. У Канаді вилучили з продажу мемуари серійного вбивці

Посилання[ред. | ред. код]