Сегмент мережі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сегмент мережі (англ. network segment) - частина комп’ютерної мережі. Сутність та межі сегменту залежать від мережі та пристроїв, що використовуються в ній. [1]

Ethernet[ред. | ред. код]

Згідно IEEE стандартів для Ethernet, сегмент мережі - це електричне з’єднання між пристроями мережі.[2]

Таким чином, в оригінальних видах Ethernet 10BASE5 та 10BASE2, сегмент відповідатиме одному коаксіальному кабелю і будь-яким пристроям приєднаним до нього. На цьому етапі розвитку Ethernet різні сегменти мережі могли об’єднуватись повторювачами (згідно з правилом 5-4-3), щоб утворити більший простір колізій.

За визначенням IEEE, на сучасному Ethernet на витій парі[en], сегмент мережі відповідатиме окремому з’єднанню між станцією та мережевим обладнанням (повторювачем, концентратором, комутатором) або з’єднанням між двома мережевими пристроями.

І хоча означення вище вказують на те, що через використання повторювачів і концентраторів можливо мати багато сегментів мережі всередині одного простору колізій, цей термін часто використовується як синонім до простору колізій.[3][4]

Інші використання[ред. | ред. код]

  • Іноді термін застосовують до підмережі.[5]
  • Також застосовується до мовного сегменту мережі Інтернет, наприклад Уанет чи Рунет.

Зноски[ред. | ред. код]

  1. Network Segment Definition. 2 жовтня 2005. Процитовано 3 вересня 2010.
  2. 1.4.318, 802.3-2008 Part 3: Carrier sense multiple access with Collision Detection (CSMA/CD) Access Method and Physical Layer Specifications, IEEE, 26 грудня 2008, segment: The medium connection, including connectors, between Medium Dependent Interfaces (MDIs) in a CSMA/CD local area network.
  3. Segment (Network). Процитовано 3 вересня 2010.
  4. Segment. Архів оригіналу за 5 грудня 2010. Процитовано 3 вересня 2010.
  5. What is a Network Segment?. Процитовано 3 вересня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]