Старчик Володимир Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Старчик Володимир Андрійович
Народився 13 квітня 1980(1980-04-13)[1] (44 роки)
Кременчук, Полтавська область, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність велогонщик, спортивний директор

Володимир Андрійович Старчик (народився 13 квітня 1980 року, м. Кременчук) - український шосейний велогонщик, який виступав на професійному рівні в період 2007-2013 років. Майстер спорту міжнародного класу України. Чемпіон України в груповій гонці, переможець і призер багатьох шосейних велогонок. Спортивний директор української континентальної команди "Amore & Vita".

Біографія[ред. | ред. код]

Володимир Старчик народився 13 квітня 1980 року в місті Кременчук Полтавської області.

Вперше заявив про себе в 1999 році, зайнявши друге місце в генеральній класифікації «Тура де Рібас».

У 2000 році фінішував другим на «Трофі Темпестіні Ледо», поступившись лідерством італійському гонщику Даніеле Беннаті .

У 2001 році здобув перемогу на ще одній гонці в Італії - «Коппа Коллеккьо».

На шосейному чемпіонаті України 2006 року завоював в заліку групової гонки срібну медаль, поступившись Володимир Загородній. Виграв окремі етапи на «Вуельті Картахени» і «Вуельті Арагона». Взяв участь у шосейному чемпіонаті світу в Зальцбурзі, де, проте, зійшов з дистанції в груповій гонці.

У 2007 році приєднався до польської професійній команді MapaMap-BantProfi, з якої в числі іншого виступив на багатоденній гонці вищої категорії «Тур озера Цинхай».

Сезон 2008 року провів у латвійській континентальної команді Dynatek-Latvia. Відзначився виступами на «Меморіалі Марко Пантані», «Турі озера Цинхай», «Турі Хайнань». В «Турі Болгарії» зумів виграти один з етапів [2].

Починаючи з 2009 року протягом двох років представляв американо-українську команду Amore & Vita-McDonald's. У цей період запам'ятався перемогою на чемпіонаті України в груповій гонці [3], а також в гонках Univest Grand Prix і Snake Alley Criterium в США. Увійшов в десятку найсильніших на «Турі озера Цинхай». Зайняв 15 місце на «Міжнародному чемпіонаті Філадельфії по велоспорту». Виступив на світовій першості в Мендрізіо і у кількох інших престижних перегонах.

У 2011 році ненадовго став членом українсько-італійського проекту Lampre-ISD, але не домігся тут якихось значних досягнень, стартував лише на «Турі озера Цинхай» і « Туре озера Тайху » в Китаї.

У 2012 році представляв іранський клуб "Uzbekistan Suren", відзначився виступами на кількох гонках першої і другої категорій.

Останній сезон на професійному рівні провів у 2013 році, повернувшись в команду Amore & Vita. Потім займав в цій команді посаду спортивного директора [4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.uci.org/rider-details/13831
  2. Велоспорт: у Латвії з'явилася друга команда. Delfi. 28 січня 2008. Процитовано 21 липня 2018.
  3. Итоги чемпионата Украины (обновлено). Велоднепр. 1 липня 2009. Процитовано 21 липня 2018.
  4. Виктор Яремус (28 грудня 2012). Владимир Старчик: «Возвращаюсь в Amore & Vita». Спортивный клуб «ИСД». Процитовано 21 липня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]