Стежка Кабота

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стежка Кабота
Загальні дані
Країна  Канада
Мережа provincial highways in Nova Scotiad
Довжина 298
OpenStreetMap r5384450  ·R
Мапа

CMNS: Стежка Кабота у Вікісховищі

Стежка Кабота, Кабот-Трейл (англ. Cabot Trail) — це мальовниче шосе на острові Кейп-Бретон у Новій Шотландії, Канада. Це 298 км маршрут, що охоплює петлею північний край острова, проходячи вздовж та через нагір’я Кейп-Бретона та національний парк нагір’я Кейп-Бретона.

Маршрут названий на честь дослідника Джона Кабота, який висадився в Атлантичній Канаді в 1497 році, хоча сучасні історики погоджуються, що його вихід на сушу, ймовірно, відбувся на Ньюфаундленді, а не на острові Кейп-Бретон[1]. Прем'єр Нової Шотланедії Ангус Л. Макдональд хотів зробити ребрендинг Нової Шотландії для туристичних цілей в суто шотландському стилі і в рамках цієї кампанії були створені обидві назви Кейп-Бретон-Гайлендс і Кабот-Трейл[2]. Будівництво початкової траси було завершено в 1932 році.

Західна та східна частини продовжують порізану берегову лінію, звідки відкривається краєвид океану. Південно-західна частина проходить через долину річки Маргарі перед тим, як пройти вздовж озера Бра-д'Ор. Маршрут пролягає в межах муніципалітетів графства Вікторія та Інвернесс.

Стежка Кабота включає всю магістраль 30, а також частину шосе 105 Нової Шотландії між з'їздами 7 і 11 Нижче наведено кілька зупинок на маршруті, що рухаються за годинниковою стрілкою з півдня:

Галерея

[ред. | ред. код]

Список літератури

[ред. | ред. код]
  1. Cape Breton Landfall Argument. Newfoundland and Labrador Heritage Web Site Project. 1997. Архів оригіналу за 16 липня 2015.
  2. Ian MacKay and Robin Bates. In the Province of History. Montreal: McGill-Queen's Press. 2010.