Три монети у фонтані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Три монети у фонтані
англ. Three Coins in the Fountain
Жанр драматичний фільм[1], романтичний фільм[2][3] і кінокомедія
Режисер Жан Негулескоd[1][2][3]
Продюсер Sol C. Siegeld, John Patrickd, Кліфтон Вебб, Дороті Макгвайр, Джин Пітерс, Луї Журдан, Rossano Brazzid і Maggie McNamarad
Сценарист John Patrickd
На основі Coins in the Fountaind
У головних
ролях
Кліфтон Вебб[2][4][3], Дороті Макгвайр[2][4][3], Джин Пітерс[2][4][3], Луї Журдан[2][4][3], Rossano Brazzid[4][3], Maggie McNamarad[4][3], Carlo Giustinid, Cathleen Nesbittd[4][3], Celia Lovskyd[4], Джино Коррадо[4], Kathryn Givneyd, Mario Silettid і Renata Vannid
Оператор Milton Krasnerd
Композитор Victor Youngd
Художник John DeCuir, Sr.d
Кінокомпанія 20th Century Fox
Дистриб'ютор 20th Century Fox і Netflix
Тривалість 102 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1954
IMDb ID 0047580

«Три монети у фонтані» (англ. Three Coins in the Fountain) — американський романтичний комедійно-драматичний фільм 1954 року режисера Жана Негулеско з Кліфтоном Веббом, Дороті Макгвайр, Жаном Пітерсом, Луїсом Журденом та Меггі Макнамарою, а також Россано Брацці. Заснований на романі Джона Х. Секондарі «Монети у фонтані» 1952 року за сценарієм Джона Патріка, фільм розповідає про трьох американських жінок, які працюють у Римі, які мріють знайти роман у Вічному місті. Оригінальна назва: We Believe in Love.

Головна заголовна пісня фільму «Три монети у фонтані», яку співав Френк Сінатра, якого не зазначено в титрах, стала незмінним стандартом. Фільм був знятий в Італії в епоху «Голлівуду на Тибрі».

На 27-й церемонії вручення премії «Оскар» у 1955 році фільм отримав дві премії «Оскар» — за найкращу операторську роботу та найкращу пісню — і був номінований на найкращий фільм.

Примітки[ред. | ред. код]