Хвиля імперії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хвиля імперії
Tide of Empire
Жанр вестерн
Режисер Аллан Дуон
Сценарист
У головних
ролях
Оператор Меррітт Б. Герштад
Композитор Вільям Екст
Монтаж Бланш Сьюелл
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 73 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1929
IMDb ID 0020502
CMNS: Хвиля імперії у Вікісховищі

Хвиля імперії (англ. Tide of Empire) — американський вестерн режисера Аллана Дуона 1929 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Відгриміла «Мексиканська війна» між Мексикою і Америкою за володіння штатами Техас та Каліфорнія. І тиха Каліфорнія, що займається в основному сільським господарством у величезних ранчо, знайшла свого останнього господаря — США. Землями цими управляли спочатку іспанці, потім місіонери-францисканці, по тому — мексиканці. Була навіть республіка каліфорнійських американців. Але хто б не володів цим райським куточком — уклад не змінювався.

Все змінилося 24 січня 1848 — тесля з Нью-Джерсі Джеймс Маршал разом з партнером Джоном Саттером працював на своїй лісопилці і помітив у річковій воді пластівці жовтого металу, який на перевірку виявився золотом. Відкриття Маршалла ознаменувало початок найбільшої за всю історію США Золотої лихоманки.

Ось на тлі цих подій і зустрілися маленька горда і неприступна іспанка Джозефіта, дочка багатого власника ранчо, та простий американський хлопець, мисливець за успіхом у вигляді золотого піску Дермод Д'арсі. Рушився звичний уклад, ненависть місцевого населення, втрачене ранчо і банди грабіжників. Багато золота. Але що може коштувати золото порівняно з любов'ю з першого погляду.

У ролях[ред. | ред. код]

Ланки[ред. | ред. код]