Цифрова безпека

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цифрова безпека

Цифрова безпека охоплює різні способи захисту інтернет-рахунку комп'ютера і файлів від вторгнення зовнішнім користувачем.

Комп'ютери та інтернет[ред. | ред. код]

Інтернет-безпека має на увазі захист облікового запису комп'ютера в Інтернеті і файлів від вторгнення зовнішнього користувача. Сьогодні користувачі Інтернету ознайомлений з такими компаніями, як Symantec (Norton Anti-Virus) і McAfee, які надають їм продукти для забезпечення безпеки в Інтернеті для захисту від комп'ютерних вірусів, а також для забезпечення безпечних брандмауерів і захисту від шпигунських програм. Такі організації, як Центр Інтернет-безпеки (СНД), надають підприємствам ресурси для вимірювання стану інформаційної безпеки і прийняття раціональних інвестиційних рішень в області безпеки.

Приклад використання технології захищених смарт-карток — Microsoft .NET. Це програмна структура, доступна в декількох операційних системах Microsoft Windows. Він охоплюває бібліотеку кодованих рішень для запобігання поширених проблем програмування і віртуальну машину, яка управляє виконанням програм, написаних спеціально для платформи.

Зв'язок[ред. | ред. код]

Можливо, найбільш широко відомим цифровим захищеним телекомунікаційним пристроєм є картка SIM (Subscriber Identity Module), пристрій, який вбудовано в більшості пристроїв у світі, перш ніж можна буде отримати будь-яку послугу. SIM-картка — це тільки початок цієї цифрової захищеного середовища.

Попередній стандарт вебсерверів для смарткарток (SCWS) визначає інтерфейси HTTP-сервера в смарткартці. Проводяться тести для захисту інформації про платежі OTA («по повітрю») і кредитних карток з мобільного телефону і на нього. Комбіновані пристрої SIM / DVD розробляються за допомогою технології Smart Video Card, яка вбудовує DVD-сумісний оптичний диск в корпус звичайної SIM-картки.

Інші телекомунікаційні розробки, пов'язані з цифровою безпекою, включають мобільні підписи, які використовують вбудовану SIM-картку для створення юридично обов'язкової електронного підпису.

Фінансові операції та роздрібна торгівля[ред. | ред. код]

Інтернет-звіт UCLA: «Обстеження цифрового майбутнього» (2000) показав, що конфіденційність особистих даних створює перешкоди для онлайн-продажів і що більш як дев'ять з 10 інтернет-користувачів (були) тією чи іншою мірою стурбовані безпекою кредитних карток.

Найбільш поширені вебтехнології для підвищення безпеки між браузерами і вебсайтами називаються SSL (Secure Sockets Layer), а його наступники TLS (Transport Layer Security), служби управління ідентифікацією і аутентифікації, а також служби доменних імен дозволяють компаніям і споживачам брати участь в безпечному зв'язку. і комерції. Кілька версій SSL і TLS зазвичай використовуються сьогодні в таких додатках, як перегляд вебсторінок, електронна пошта, інтернет-факс, обмін миттєвими повідомленнями і VoIP (передача голосу по IP).

Компанії-емітенти кредитних карток Visa і MasterCard спільно розробили безпечний чип EMV, який вбудований в кредитні картки. Подальші розробки включають Програму аутентифікації чипів, в якій банки надають клієнтам ручні пристрої для зчитування карток для проведення безпечних онлайн-транзакцій.

Інші розробки в цій галузі включають розробку технології, такий як Instant Issuance, яка дозволила кіоскам торгових центрів, що діють від імені банків, видавати на місці кредитні картки зацікавленим клієнтам.

Подорожі та транспорт[ред. | ред. код]

Багато сучасних паспортів нині[коли?] є біометричними паспортами, що містять вбудований мікрочип, в якому зберігаються оцифрована фотографія і особиста інформація, така як ім'я, стать і дата народження. Крім того, чимраз більше країн впроваджують технологію розпізнавання осіб, щоб зменшити шахрайство з використанням особистих даних. Впровадження електронного паспорта допомогло прикордонникам у перевірці особистості власника паспорта, що дозволило швидко обробляти пасажирів. В наш час в США, Великій Британії та Австралії заплановано впровадити кіоски SmartGate з технологією розпізнавання сітківки і розпізнавання відбитків пальців.

Крім того, ліцензії на електронні драйвери розробляються з використанням тієї ж технології. Наприклад, орган, що ліцензує Мексики (ICV) використовував платформу смарткарток для видачі перших ліцензій на електронні драйвери місту Монтеррей в штаті Нуево-Лео[1].

Авіакомпанія рухається від використання традиційних паперових квитків до використання електронних квитків (електронних квитків). Це стало можливим завдяки успіхам онлайн-транзакцій по кредитних картах в партнерстві з авіакомпаніями. Міжміські автобусні компанії також переходять на електронні квитки сьогодні.

Судноплавні компанії прийняли технологію RFID (радіочастотна ідентифікація) як ефективний, захищене цифровим способом пристрій стеження. На відміну від штрих-коду, RFID може зчитуватися на відстані до 20 футів. RFID використовується FedEx і UPS[2].

Охорона здоров'я[ред. | ред. код]

Сьогодні всі постачальники медичних послуг та медичні страхові компанії використовують Інтернет для надання поліпшених продуктів і послуг, а також для скорочення витрат.

Медична компанія Humana співпрацює з WebMD, Oracle Corporation, EDS, Microsoft і TriZetto, щоб надати своїм членам доступ до своїх медичних записів, а також надати огляд планів медичного обслуговування. Записи пацієнтів все частіше поміщаються в безпечні внутрішні мережі, що усуває необхідність в додатковому просторі для зберігання.

Безпечний доступ[ред. | ред. код]

Все ФБР, ЦРУ і Пентагон використовують технологію безпечного контрольованого доступу для будь-якого зі своїх будинків. Однак, використання цієї форми технології поширюється в підприємницькому світі. Чимраз більше і більше компаній користуються перевагами розробки технології безпечного доступу з цифровим управлінням. Наприклад, GE ACUVision пропонує однопанельну платформу для контролю доступу, моніторингу аварійних сигналів і цифрового запису.

Нові підходи об'єднують можливості мережевого відеореєстратора з функціями інтелектуального контролю доступу та панелі моніторингу аварійних сигналів в одній програмі для обробки зображень. Деякі системи тепер об'єднують функції цифрового відеомоніторингу / запису / відтворення, контролю доступу та виявлення вторгнень в єдиному рішенні панелі. За допомогою цих інтегрованих платформ цифрового запису відео та контролю доступу співробітники служби безпеки можуть відображати живе і збережене відео, пов'язане з умовами тривоги і діями власника картки.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gemalto supplies smart driver license to 4 states in Mexico. Thales Group (англ.). Процитовано 6 червня 2021.
  2. The Cutting Edge of RFID Technology and Applications for Manufacturing and Distribution. www.supplychainmarket.com. Процитовано 6 червня 2021.