Єманов Олексій Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олексій Олексійович
Єманов Олексій Олексійович
 Молодший сержант служби ЦЗ
Загальна інформація
Народження 21 серпня 1995(1995-08-21)
Красний Мак
Смерть 19 жовтня 2022(2022-10-19) (27 років)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  ДСНС
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
(посмертно)

Олексі́й Олексі́йович Єма́нов (народився 21 серпня 1995, село Красний Мак, Бахчисарайський район,  АР Крим) — моторист-сапер, молодший сержант служби цивільного захисту Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області. Нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Життєпис[ред. | ред. код]

Моторист-сапер відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Закінчив Державний бюджетний навчальний заклад професійного навчання «Севастопільський архітектурно-будівельний коледж», за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель та споруд».

11.2016 — 04.2018 служив у Збройних Силах України.

У 2019 році розпочав кар'єру у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області. Обіймав посаду пожежного-рятувальника у 22 Державній пожежно-рятувальній частині смт Новопсков.

З серпня 2022 року працював мотористом-сапером відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Загинув 19 жовтня 2022 року під час виконання завдань за призначенням поблизу села Явірське Харківської області. Службовий автомобіль, в якому знаходився  Єманов Олексій Олексійович, здійснив наїзд на протитанкову міну.

Внаслідок вибуху протитанкової міни Єманов Олексій Олексійович отримав поранення несумісні з життям.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) — за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.

Примітки[ред. | ред. код]

1.   Указ Президента України від 27 грудня 2022 року № 891/2022 «Про відзначення державними нагородами України»