Аверардо ді Франческо Медічі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аверардо ді Франческо Медічі
Народився 1373
Флоренція, Флорентійська республіка
Помер 1434
Флоренція, Флорентійська республіка
Громадянство Флорентійська республіка
Діяльність політик
Конфесія католицтво
Рід Медічі
Батько Франческо ді Біччі Медічі
У шлюбі з Маддалена Мональді
Діти 1 син та 1 донька

Аверардо ді Франческо Медічі (*Averardo di Francesco de' Medici, 1373 —†1434) — італійський банкір, політичний діяч Флорентійської республіки.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив з роду Медічі. Син банкіра Франческо ді Біччі Медічі. Народився у 1373 році. Після смерті батька у 1402 році продовжив та розширив банківську справу родини. З'являються численні відділення в Лондоні, Пізі, Болоньї, Римі, Генуї, Валенсії, Барселоні, Брюгге, Авіньйоні.

Після смерті у 1429 році Джованні ді Біччі разом із двоюрідним братом Козімо Медічі очолив партію противників аристократів на чолі із Альбіцці.

Разом із тим у 1432 році підтримав війну проти Лукки. У 1433 році очолив флорентійські загони в Пізі. Отримавши звістку про арешт Козімо Медічі за наказом Рінальдо Альбіцці, втік до своїх маєтностей у Тоскані. Сеньйорією був засуджений до заслання в Неаполь та внесення застави у розмірі 10 тисяч флоринів. Його сина Джуліано заслано до Риму, а онука Франческо — до Венеції.

Під приводом хвороби тривалий час не виїжджав до Неаполя, зрештою перебирається до Феррари у 1434 році. За порушення наказу Сеньйорії аверардо Медічі оголошено злочинцем з наказом конфіскувати майно. Проте вже 5 жовтня того ж року Козімо Медічі повертається до Флоренції, а Альбіцці були вимушені втікати.

Аверардо Медічі повертається до Флоренції, проте не зміг скористатися з успіхів свого роду, бо був хворий на лихоманку, від якої помер у грудні 1434 року.

Джерела[ред. | ред. код]

  • De Roover R. The rise and decline of the Medici Bank. 1397–1494. Cambridge. 1963