Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський
Ім'я при народженні ісп. Alfonso de Borbón-Dos Sicilias y Borbón
Народився 30 листопада 1901(1901-11-30)[1][3][2]
Мадрид, Іспанія
Помер 3 лютого 1964(1964-02-03)[1][2] (62 роки)
Мадрид, Іспанія
Поховання Пантеон Інфантів
Країна  Іспанія
Знання мов іспанська
Титул інфант Іспаніїd і Принц Бурбон-Двох Сицилійd
Конфесія католицька церква
Рід Іспанські Бурбони і Неаполітанські Бурбони
Батько Карлос Бурбон-Сицилійський
Мати Марія де лас Мерседес, принцеса Астурійська
Брати, сестри Infante Ferdinand of Spaind, Ізабелла Альфонса Бурбон-Сицилійська, Prince Carlos of Bourbon-Two Siciliesd, Марія де лос Долорес Бурбон-Сицилійська, Марія де лас Мерседес де Бурбон-Сицилійська і Марія де ла Есперанса Бурбон-Сицилійська
У шлюбі з Princess Alicia of Bourbon-Parmad
Діти Infante Carlos of Spaind, Princess Teresa, Duchess of Salernod[1] і Princess Inés, Duchess of Syracused[1]
Нагороди
Орден Золотого руна

Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський (італ. Alfonso Maria di Borbone-Due Sicilie; 30 листопада 1901, Мадрид, Іспанія — 3 лютого 1964) — глава Бурбон-Сицилійського дому, наслідний принц Королівства обох Сицилій (іспанська лінія), герцог Калабрійський; у шлюбі — інфант Іспанський та принц Астурійський.

Біографія[ред. | ред. код]

Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський народився 30 листопада 1901 року у Мадриді. Він був сином принца Карлоса Бурбон-Сицилійського та інфанти Марії де лас Мерседес Іспанської, принцеси Астурійської. До народження кузена, інфанта Альфонсо Іспанського, сина короля Альфонсо XIII та Вікторії Євгенії Баттенберзької, Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський був одним із головних претендентів на трон Іспанії.

У 1960 році, після смерті дядька, наслідного принца Фердинанда Пія Бурбон-Сицилійського, він, всупереч Каннському акту, в якому його батько під час укладання шлюбу відмовився від прав на престол Королівства обох Сицилій, оголосив себе головою Бурбон-Сицилійського дому. Таким чином будинок Сицилійських Бурбонів виявився поділений на дві гілки: іспанську, на чолі з Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійським та італійську, на чолі з його дядьком Раньєрі Бурбон-Сицилійським.

Альфонсо Марія Бурбон-Сицилійський помер 3 лютого 1964 року у Мадриді, в Іспанії.

Шлюб та діти[ред. | ред. код]

Одружився з принцесою Алісою Бурбон-Пармською, дочкою принца Елії Бурбон-Пармського, титулярного герцога Парми та П'яченці.

У сім'ї народилося троє дітей.

Примітки[ред. | ред. код]