Аржаннікова Людмила Леонідівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аржаннікова Людмила Леонідівна
Народилася 15 березня 1958(1958-03-15) (66 років)
Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область, Українська РСР, СРСР
Країна  Нідерланди
 СРСР
 Росія
 Україна
Діяльність лучник
Alma mater Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського
Знання мов російська

Людмила Леонідівна Аржаннікова (нар. 15 березня 1958(19580315)) — українська радянська, російська та нідерландська стрільчиня з лука, рекордсменка світу, зокрема на час бойкотованої Олімпіади-84.

Життєпис[ред. | ред. код]

Бронзова призерка у командному заліку XXV Олімпійських ігор у Барселоні (1992), дворазова чемпіонка і 5-ти разова рекордсменка світу, чемпіонка Європи, багаторазова переможниця міжнародних змагань зі стрільби з лука, заслужений майстер спорту.

Народилася в м. Дніпродзержинську Дніпропетровської області.

Навчалася у Новокаховській загальноосвітній школі № 3, виступала за спортивне товариство «Динамо» (м. Нова Каховка). Перший тренер — Вадим Резніков. Закінчила Львівський державний інститут фізичної культури.

На Олімпійських іграх 1988 року посіла 4-те місце в особистій першості (327 очок) та в складі команди.

На Олімпійських іграх 1992 року у Барселоні виборола бронзову медаль у командному заліку.

Мешкає в Голландії. На Іграх XXVI Олімпіади 1996 року в Атланті (США) виступала у складі олімпійської збірної Нідерландів, посіла 16 місце.

Після цієї Олімпіади завершила спортивну кар'єру.

Активно співпрацює з блогерами Інтернету з питань організації тренувань зі стрільби із лука, і надає методичну допомогу тренерам і спортсменам.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Аржаннікова Людмила Леонідівна [Текст] // Нашого цвіту по всьому світу: маленькі розповіді про тих, хто вже прославив чи нині прославляє Україну, працюючи на Батьківщині та закордоном. Ч.1 :інформаційний дайджест / підгот. Л. В. Тараненко, О. Б. Буц, О. Л. Орлова, А. О. Хворостяна; відп. за вип. О. І. Шарабура. — Д. : КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей», 2015. — С. 35

Посилання[ред. | ред. код]

  • Людмила Аржаннікова - Львівський державний університет фізичної культури. www.ldufk.edu.ua. Архів оригіналу за 26 січня 2022. Процитовано 26 січня 2022.
  • АРЖАННІКОВА Людмила Леонідівна. Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова. Архів оригіналу за 26 січня 2022. Процитовано 26 січня 2022.
  • Аржаннікова, Людмила Леонідівна. ВУЕ. Архів оригіналу за 26 січня 2022. Процитовано 26 січня 2022.