Бейблейд: Вибух

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бейблейд: Вибух
Обкладинка першого тому манґи
ベイブレードバースト
Beiburēdo bāsuto
Жанрпригодницький, наукова фантастика, екшн
Аудиторіядля дітей
Манґа
АвторХіро Моріта
ВидавецьShogakukan
АудиторіяКодомо
ЖурналCoroCoro Comic
Період випускусерпень 2015 — грудень 2021
Кількість томів19
Телевізійний аніме-серіал
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
КомпозиторЮсаку Цучія
СтудіяOLM (Team Abe)
МережаTXN (TV Tokyo, TV Osaka)
Інші мережіУкраїна ПлюсПлюс[1]
Період показу4 квітня 2016 — 27 березня 2017
Кількість серій51 (Список серій)
Гра
РозробникFuRyu
ВидавецьFuRyu
Дата виходу10 листопада 2016
ПлатформаNintendo 3DS
Телевізійний аніме-серіал
Бейблейд: Вибух. Еволюція
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
КомпозиторЗейн Еффенді
СтудіяOLM (Team Abe)
МережаTXN (TV Tokyo, TV Osaka)
Інші мережіУкраїна ПлюсПлюс[2]
Період показу3 квітня 2017 — 26 березня 2018
Кількість серій51 (Список серій)
Гра
Beyblade Burst God
РозробникFuRyu
ВидавецьFuRyu
Дата виходу23 листопада 2017
ПлатформаNintendo 3DS
Телевізійний аніме-серіал
Бейблейд: Вибух. Турбо
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
СтудіяOLM (Team Abe)
МережаTXN (TV Tokyo, TV Osaka)
Інші мережіУкраїна ПлюсПлюс[3][4]
Період показу2 квітня 2018 — 25 березня 2019
Кількість серій51 (Список серій)
Гра
Beyblade Burst Battle Zero
РозробникFuRyu
ВидавецьFuRyu
Дата виходу25 жовтня 2018
ПлатформаNintendo Switch
ONA
Бейблейд Вибух: Зліт
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
СтудіяOLM (Team Abe)
Період показу5 квітня 2019 — 27 березня 2020
Кількість серій52 (Список серій)
ONA
Бейблейд Вибух: Сплеск (Surge)[a]
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
СтудіяOLM (Team Abe)
Період показу3 квітня 2020 — 19 березня 2021
Кількість серій52
26 (Інтернаціональна версія) (Список серій)
ONA
Бейблейд Вибух: КвадДрайв (QuadDrive)[a]
РежисерКацухіко Акіяма
СценаристХідекі Сонода
СтудіяOLM (Team Abe)
Період показу2 квітня 2021 — 18 березня 2022
Кількість серій52
26 (Інтернаціональна версія) (Список серій)

Бейблейд: Вибух[3] (яп. ベイブレードバースト, англ. Beyblade Burst) — японська манґа Хіро Моріти, створена за мотивами оригінальної франшизи Бейблейд. Манґа видається видавництвом Shogakukan у журналі CoroCoro Comic із серпня 2015 року. Однойменну назву також має серія іграшок-дзиґ. За манґою у 2016 році студією OLM була створена низка аніме-адаптацій. Перший сезон аніме почав транслюватися 4 квітня 2016 року в телемережі TXN. Всього налічується 6 сезонів серіалу — 3 телевізійних і три ONA-серіали. Українською мовою аніме-серіал демонструвався на телеканалі «ПлюсПлюс»[3] з 11 вересня 2017 року. Українською дубльовано студією «1+1» на замовлення телеканалу «ПлюсПлюс». 11 квітня 2020 року, телеканал «ПлюсПлюс» припинив показ серій «Бейблейд Вибух: Зліт», та аніме-серіалу «Бейблейд: Вибух» загалом[джерело?].

Сюжет[ред. | ред. код]

Бейблейд: Вибух (2016—2017)[ред. | ред. код]

Історія обертається навколо хлопчика Волта Аоя та його однокласників, які змагаються на турнірах за титул найсильнішого блейдера Японії. І також здолати непереможного Луї Широсаги.

Бейблейд: Вибух. Еволюція (2017—2018)[ред. | ред. код]

Волта, який брав участь у чемпіонаті Японії, було покликано до престижної іспанської команди «Бі Сі Сол» і він вирушає до Іспанії. Його перша битва в Іспанії залишила свій бей з можливістю розвиватися. З їхніми визначними пам'ятками у світі, Волт та його друзі починають свій виклик для Світової Ліги.

Бейблейд: Вибух. Турбо (2018—2019)[ред. | ред. код]

Через два роки після Міжнародного Кубка блейдерів, Волт знайомиться з Айґером Акабане, який виріс у природі. Після боротьби з Волтом, він став натхненним здобути титул найсильнішого блейдера світу. Айґер прагне боротися з сильними противниками, прагнучи посилити себе. Щоб перемогти Волта Аоя і стати чемпіоном світу, Айґер починає свій шлях.

Бейблейд Вибух: Зліт (2019—2020)[ред. | ред. код]

Легендарний блейдер Волт Аой тренувався з наступним поколінням елітних Блейдерів в іспанській команді «Бі Сі Сол». Одного дня початківці Данте Кор'ю та Дельта Закуро разом з Волтом звільняли силу Ґамма-Бея — Сворд Волтраєка.
Це був для них сюрприз, в битві Волтраєк покрився золотим світлом. Це було щось за межі можливого. «Гіпер-Рух» — так звалася сила золотого сяйва, за цим спостерігали Данте та Дельта. Вони захоплювалися цією Ґамма-еволюцією.
Данте та його партнер Ейс Дрегон, прилетіли в Японію — батьківщину Бейблейду. Але так швидко вони не могли піднятись до слави. Ворожнеча між Ґамма-Беєм стояла на шляху, тому, щоб йти до цілі потрібно дуже наполегливо змагатись. Данте скоро реалізує свою мрію, в цьому йому допоможе Дрегон.
Чи зможе Данте та Дрегон подолати ці перепони? Чи зможе він вивільнити «Гіпер-Рух»? Ось тут і починаються пригоди Данте та Дрегона у світі Бейблейду!

Бейблейд Вибух: Сплеск (2020—2021)[ред. | ред. код]

Двоє братів Хізаші — Хікару та Х'юґа коли побачили, битву Сайласа Карлайла, Волта Аойя, Рантаро Кіями надихнулися новою Революцією Блейдингу! Жага перемогати у Бейблейд аж кипіла, тому Хікару і Х'юґа закортіли створити собі Революційні Беї — Колосал Геліос та Супер Гіперіон. Одразу вони захотіли позмагатися із Волтом! Першим змагався Х'юґа, але нічого особливого у ньому поки, що не було — як зауважив Сайлас, а от Хікару природжений Блейдер, адже він вцілів після першого удару Волтраєка, і майже пробудив свій дух!
Ось і починається нова Блискавична Революція! Чи зможе Хікару та Хьюґа пробудити справжню силу?! Чи подолають вони легенд?! Дізнаємося!

Бейблейд Вибух: КвадДрайв (2021—2022)[ред. | ред. код]

Пройшло кілька місяців після фіналу Суперкомандної Ліги, чутки поширюються про, так зване, кладовище для Беїв, які також звуться — «Фантомні Ворота».

Керує Фантомними Воротами, ніхто інший, як Темний Принц — Бел Дайзора, котрий змагається зі своїм Квадробеєм — Дестракшен Белфайєром. Він кидає виклик усім блейдерам світу, аби показати, що він нездоланний.

Одним із його перших супротивників є Бейблейд-чемпіон із Бразилії — Ранцо Кіяма.

Згодом Бел і Ранцо вчаться й практикуються в прокачуванні навичок проти різноманітних опонентів.

Завіса підіймається перед Темним Принцом і його пригодами до слави й світового чемпіонства!

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

Бейблейд: Вибух[ред. | ред. код]

  • Волт аой  — непосидючий хлопчик, який любить Бейблейд, та любить пригоди, головний герой 1 та 2 сезонів. Його Бей: Вікторі Волтраєк, Генезис Волтраєк, Страйк Волтраєк. Капітан «Бі Сі Сол» та колишній капітан та засновник Бейклубу Академії Бейгоми. Після перемоги над Шу у Міжнародному Кубку блейдерів став найкращим блейдером світу і став лідером Великої П'ятірки. Турбо-бей Волта Вандер Волтраєк, Турбо Волтраєк. Нова еволюція в Зліт-сезоні це Сворд Волтраєк.
    У новому Сплеск-сезоні його бей переродився в Брейв Волтраєк. З'явився у КвадроДрайв-сезоні із Беєм — Тандер Волтраєк. Еволюція його Бея: Супер Волтраєк.
  • Шу Куренай (Червоноок) — вундеркінд, талановитий хлопець, один із Неперевершеної Четвірки. Найкращий друг Волта. Головний антагоніст 2-го сезону. Його Бей: Сторм Спрайзен, Ледженд Спрайзен, Спрайзен Реквієм. У 1 сезоні був членом Бейклубу Академії Бейгоми. На початку 2-го сезону грав за американську команду Рейджін Булз, але після програшу Фрі перейшов у Зміїне Кубло (Снейк Піт) і став Червонооком. Луї розкрив його особистість, але він і досі називав себе Червонооком. Отримавши Спрайзена Реквієма, Шу потрапляє під його контроль, але визволяється з-під нього, після того, як Волт його переміг. Після Міжнародного Кубка блейдерів увійшов до Великої П'ятірки. Після великих випробувань не здається, стає вчителем Фубукі Суміє, новим власником Рейджін Булз і еволюціонує до Турбо Спрайзена, щоб бути на рівні з сильними суперниками. Він також з'явився у новому Сплеск-сезоні з Ворлд Спрайзеном. З'явився у КвадроДрайв-сезоні із Беєм — Астраль Спрайзен.
  • Рантаро Кіяма — найкращий друг Волта та запальний хлопець, його кличка «Крутий Перець», полюбляє солодке, завжди ходить із льодяником. Його Бей: Рейджінґ Роктавор, Берсерк Роктавор. Член «Бі Сі Сол» і колишній член Бейклубу Академії Бейкоми. Разом зі своїм братом об'єднались і у Сплеск-сезоні зробили Ґлайд Роктавора.
  • Кен Мідорі, Бесу, Керу — загадковий хлопчина, «лялькоголовий», його дві ляльки які говорять замість Кена це Керу та Бесу. Його Бей: Кінґ Кербеус. Колишній член Бейклубу Академії Бейкоми, а згодом він вступив до «Чудиськ». У 2 сезоні його бей не з'являвся.
  • Дайго Курогамі — друг Волта, бере силу з тіні. Колишній член Бейклубу Академії Бейкоми. У 2 сезоні став капітаном Французької команди «Ей Ес Галус». Його бей: Дарк Думсайзор, Крашер Думсайзор.
  • Вакія Мурасакі — зухвалий та трішки егоїстичний хлопчик, однак згодом — друг Волта. Колишній член Бейклубу Академії Бейкоми, капітан «Сан Бат Юнайтед». Беї: Вайлд Вайврон, Темпест Вайврон. У Сплеск-сезоні він повернувся із Джет Вайвроном. Також передбачається його поява в 6 сезоні Бейблейд під назвою «Beyblade Burst QuadDrive». В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Вакія Комурасакі.
  • Токо Аой — молодший брат Волта, близнюк Ніки. Бей: Спірал Трептун. Член Бейклубу Академії Бейкоми, а також її капітан на час від'їзду Фубукі. В оригінальній япономовній версії його звуть Таканатсу Аоі.
  • Ніка Аой — молодша сестра Волта та близнючка Токо. Бей-тренер Бейклубу Академії Бейкоми з 3-го сезону.
  • Луї Шіросаґі — сильний блейдер, один із Неперевершеної Четвірки та Великої П'ятірки. Найкращий блейдер Японії (до 3 сезону) і 2-й блейдер світу до Міжнародного Кубка блейдерів., Беї: Лост Луїнор, Найтмейр Луїнор. У 1 сезоні розтрощив Спрайзена. Його Бей у 3-му сезоні це Брутал Луїнор. З'явився у новому Сплеск-сезоні із Беєм — Рейд Луїнор. З'явився у КвадроДрайв-сезоні із Беєм — Ґилті Луїнор. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Луї Шірасаґіджо.
  • Ксандер Шакадера — хлопець із м'язистою статурою, бо з дитинства займається бойовими мистецтвами, бодибілдингом та качає м'язи свого тіла, один із Неперевершеної Четвірки. Попри те, що Ксандер великого росту, він одноліток Волта та Шу. Коротке ім'я Ксандер. Найкращий друг Волта та Шу, бо вони разом ходили до одного дитячого садка. Відноситься до Волта як до молодшого брата. Також Ксандер найкращий друг брата та сестри Волта — Токо та Ніки. Одним словом, Ксандер найкращий друг родини Аой, бо він дуже полюбляє випічку мами Волта-Чихару Аой, особливо Ксандер полюбляє бей-хліб у формі бея. Його найулюбленіший бей-хліб у формі бея—Сердж Екскаліус. Має свій Бей-клуб «Вогняні Мечі», але він покинув його і у 2-му сезоні перейшов до Ес Бі Ріос і с того часу живе у Бразилії, а капітаном бей-клубу «Вогняні мечі» призначив свого друга-скейтбордиста Квона Лимона. Окрім бойових мистецтв та бодибілдингу займається йогою. В майбутньому хоче навчити Волта бойовим мистецтвам. У 3-му сезоні став вчителем блейдера Ксав'єра Боґарда. Могутній Блейдер із своїми Бейями: Ксено Екскаліус, Сердж Екскаліус. Колишній член Великої П'ятірки. Майстер бойових мистецтв. Мріє стати чемпіоном світу з бейблейду. Також у майбутньому Ксандер мріє стати професійним бодібілдером.
  • Закарі Канегуро (Зак) — блейдер та співак у Японії, дуже популярний та один із Неперевершеної Четвірки. Разом із бейєм: Зілліон Зейтрон дуже потужний. Його псевдонім Зак-ранкове сонце.
  • Бен Азукі — капітан «Чудиськ». Бей: Біст Бетромос.
  • Орочі Ґінба — блейдер, який чує кінець битви, коли вона ще не відбулася. Бей: Омні Одакс.
  • Юго Нансуй — блейдер-самурай. Входить в команду «Вогняні Мечі». Права рука Ксандера. Бей: Юґен Єґдріон.
  • Юкіо Кібукі — псевдонім «Тінь». Блейдер, який зникає та з'являється ні звідки. Знаходиться в команді «Вогняні Мечі». Бей: Убер Юнікрест.

Бейблейд: Вибух. Еволюція[ред. | ред. код]

Окрім цих персонажів, вищеперелічені персонажі теж з'являлись. Тут список головних персонажів, що дебютували саме в цьому сезоні.

  • Фрі де Ла Хойя — Найкращий блейдер Світу до того, як програв Волту на Міжнародному кубку блейдерів. Член Великої П'ятірки, колишній капітан «Бі Сі Сол». Бей: Драйн Фафнір. Після напружених тренувань та знань про нову Турбо-Еволюцію, разом із Раулем створив собі Ґайста Фафніра. З'явився у Сплеск-сезоні із Беєм — Міраж Фафнір. З'явився у КвадроДрайв-сезоні із Беєм — Ваніш Фафнір.
  • Сайлас Карлайл — егоїстичний та грубий блейдер, згодом — друг Волта. Колишній член «Санбат Юнайтед», член «Бі Сі Сол». Після Міжнародного Кубка блейдерів увійшов до Великої П'ятірки. Його бей: Кінетик Сатумб. З'явився у Сплеск-сезоні із Кюрс Сатумбом.
  • Куза Аккерман — жвавий блейдер-акробат. Колишній член «Топ Ванд», член «Бі Сі Сол». Бей: Альтер Коґнайт.
  • Кіт Лопес — член юніорської групи «Бі Сі Сол», син Ендж Лопез — шеф-кухаря «Бі Сі Сол». У 3-му сезоні він створив собі так званий «Повітряний Бей»: Еір Найт.
  • Крістіна Курода (Кріс) — менеджер та власниця «Бі Сі Сол». Онука Джинбея Курода — колишнього власника «Бі Сі Сол».
  • Рауль — Бей-Тренер «Бі Сі Сол». В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Зоро.

Бейблейд: Вибух. Турбо[ред. | ред. код]

  • Айґер Акабане — хлопчик, який виріс у природі. Дізнавшись про Турбо Беї миттю захотів, щоб б його батько зробив йому теж Турбо Бей. Але батько не погодився й Айґер вирішив зробити собі Бей власноруч. Його Бей: Зі Ахіллес, Турбо Ахіллес. Нова еволюція у Бейблейд Вибух. Зліт — Унісон Ахіллес. З'явився у Сплеск-сезоні разом із вірним Інфініті Ахіллесом. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Айґа Акаба. Чинний чемпіон світу з бейблейду.
  • Фубукі Суміє — учень Шу Куреная. Найкращий друг Айґера. Гравець національного рівня, переможець Національного Турніру між 2 та 3 сезонами. Колишній капітан Бейклубу Академії Бейгоми. Його Бей: Емперор Форнеус. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Фубукі Сумі.
  • Ранджіро Кіяма — молодший брат Рантаро. Теж полюбляє льодяники. Блейдер, який перший подолав Фубукі. Лідер Дикої Бей-Банди. Кличка «Капітан». Бей: Краш Роктавор. Разом із Рантаро Кіямою відродили Роктавора у Ґлайд Роктавора, щоб показати усім, що таке справжня бойова іскра!
  • Суо Ґенджі — дивний хлопчина, який показує свою силу в битві. Він практично не здоланний гравець. Входить до команди «Бейклуб Академії Бейгоми» і є заступником Фубукі. Зробивши Бей він став злим, бо був під контролем Саламандри. Після того, як Суо програв Токо в королівській битві, він визволяється з-під його контролю. Бей: Хіт Саламандер. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Суо Ґошуїн.
  • Хей-джин О — потужний Блейдер і вправний лучник. Дійшов до пів фінальних битв у Кубку Луйнора. Бей: Арчер Геркулес. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Гуоі О.
  • Фай — непереможний Блейдер один із Турбо-Четвірки. Бей: Рівайв Фенікс, Дред Фенікс. Старший брат Гайда. Має темну силу, за допомогою якої він знищив Вайз Леопарда, Зі Ахіллеса, Дред Хейдіса. Фенікс під час резонансу змінюється, під час нього бей трансформується колір у Дарк Фенікс.принц Іспанії нащадок бурбонів
  • Гайд — один із Турбо-Четвірки. Своєю злою харизмою та жаги до перемоги, чесно завоював титул чемпіона. У нього настільки сильний зв'язок з беєм, що коли його бея б'ють в битві, то біль бея він відчуває на собі, і тоді він всіх руйнує. Бей: Дред Хейдіс, якого згодом знищив Рівайв Фенікс. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Хартс.
  • Каунд Найтфелл — злодій-фантом, який перше досліджує Бей, а потім забирає його. Любить влаштовувати комусь пастки. Гість Дред Тауера. В манзі його Беї: Шадоу Аматеріус, Шадоу Орікалкум. В аніме його Бей: Ф'южн Атер. Герой манґи. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Каунд Найт.
  • Доктор Івел — божевільний доктор, який збирає інформацію про беїв та вдосконалює свої винаходи. Найбільші його винаходи це — його Бей: Орб Енґард та Сонячна Арена з Лефт Астро та Райт Артеміс.
  • Кайл Хакім — таємничий блейдер під маскою собаки. Його місія перемогти усіх, та дізнатися пригоди та прийоми гравців та їхніх беїв. Сам блейдер з'явився у 18 серії на Кораблі Привидів, лякаючи усіх. Бей: Хазард Кербеус.
  • Ксав'єр Боґард — учень відомого та непереможного гравця Ксандера Шакадери. Він справжній принц, майстер бойових мистецтв, член Турбо-Четвірки. Бей: Брейкер Екскаліус. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Жан Боґард.
  • Лабан Ваннот — блейдер із природи, один із Турбо-Четвірки. Найкращий віщун у цілому світі. Бей: Вайз Леопард, був знищений у 24 серії Рівайв Феніксом.

Бейблейд Вибух: Зліт[ред. | ред. код]

  • Данте Кор'ю — хлопчина, який мріє стати найкращим у світі. Вдосконалюючи свій Бей: Ейс Дракон мріє здолати всіх нездоланних блейдерів. Член іспанської команди «Бі Сі Сол», друг Волта, та новий член клубу «Переможці». Інші енергетичні прошарки його Бея: Ґліф Дракон та Рок Дракон. У 31 серії Данте створює з трьох прошарків, один — Комменд Дракон. В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Драм Кор'ю. З'явився у Сплеск-сезоні із Темпест Драконом.
  • Армен Кусаба — перший суперник Дракона та Данте. Теж мріє стати найкращим. Кинув виклик Волту в 4 епізоді. Бей: Бушін Ашиндра. Хлопчина, який змінює окуляри на бандану перед битвою. Член клубу «Переможці». В оригінальній япономовній версії його ім'я звучить як — Амане Кусаба.
  • Така Кусаба — молодший брат Армана Кусаби. У першій серії позичив бей у брата. Обожнює вести прямі трансляції.
  • Дельта Закуро — друг Волта. В одній із серій зробив собі Бей: Веном Деволос. Спостерігаючи за битвами Волта та Данте вдосконалюється. Спокійний хлопець. Член команди «Бі Сі Сол». Учасник «Трійки Піднесених». Еволюція бея: Ірейс Деволос. У подальшому знищенні, відродив Деволоса у Майстер Деволос. В оригінальній япономовній версії його звуть Дельта Акане.
  • Фумія Кіндо — лідер команди «Вогнекрила». Бей: Візард Фафнір. Старший брат Ічіки Кіндо.
  • Джо Лазур — відчайдух що подорожує, при запуску завжди підкидає монету з зображенням клоуна. Якщо клоун посміхається означає він переможе, а якщо ні, тоді програє. Покладається на Міс Удачу. Король ва-банку. Бей: Джаджмент Джокер.
  • Лодін Хайджима — другий антагоніст 4 сезону, невідомо звідки в нього бей Луї, так само як і у Фумії. Сильний хлопчина, завжди тренується у басейні на Бей Карнавалі. Бей: Зон Луїнор.
  • Фенґ Гоуп — хлопець, який заволодів легендарним Беєм Гармоні Пегасусом. Його називають «Повітроголовим». Став найкращим другом-суперником Данте. Член «Трійки Піднесених».
  • Блінт ДеВой — таємничий маляр, який малює внутрішній світ людини. Його Бей це таємничий — Даск Балкеш. Член «Трійки Піднесених».
  • Артур Переґрін — особистість, про яку небагато відомо, але чітко показано, що він дуже непокірний; не виявляє поваги до будь-яких правил чи етикету. Його бей: Прайм Апокаліпс.
  • Ґвін Рейнолдс — таємничий Блейдер. Гвін дуже розумний хлопчина, з дитинства полюбляв математику. Вмів розрахувати рух, швидкість, напрямок будь-якого предмета. Поки не почув, що Артур хоче знищити Данте та Драґона, щоб не було зайвої перепони, Гвін також захотів це зробити — хоча дуже добре товаришував з Данте. В 49 (25А) епізоді у безвихідній ситуації, замість того, щоб прийняти допомогу від Данте і знову потоваришувати відмовився вдаривши руку Данте, і цим програвши картавши себе. У 51 (26А) епізоді напряму хоче здолати Данте, через зраду. Його бей — Роял Генезис. У 41 епізоді він створив новий бей — Екліпс Генезис. В 52 (26В) серії, зрозумів, що Блейдинг це не руйнування і розпач, а спорт який захоплює бойовий дух і веде у добрі вчинки!

Бейблейд Вибух: Сплеск[ред. | ред. код]

  • Хікару Хізаші — хлопчина, який полюбляє синій колір. Резонує у добру сторону із Колосал Геліос. Його брат Х'юґа Хізаші. Люблять поспати та побешкетувати із друзями. У 1 та 2 епізодах натхненні битвою Волта, Сайласа та Рантаро. Капітан клубу Комети. Еволюція його Бея: Геліос Блейзбрінґер. (Геліос Вогненосник)
  • Х'юґа Хізаші — брат Хікару, полюбляє червоно-оранжевий колір. Після битви Сайласа, Волта та Рантаро, одразу ж зі своїм братом зробили Блискавичні беї. Його Блискавичний бей — Супер Гіперіон. Член клубу Комети. Вони готові до жорстких двобоїв, щоб довести що Блейдинг це добро! Еволюція його Бея: Гіперіон Флеймбрінґер (Полум'яносник).
  • Чак — веселий хлопець. Член клубу Комети.
  • Ґай — бей-дослідник. Розумний хлопець. Член клубу Комети.
  • Рейна — розумна, весела дівчинка. Любить пофотографувати та знімати відео. Член клубу Комети.
  • Лейн Вальхалла — головний антагоніст 5 сезону, мріє розчавити Хікару і Х'юґу. Колишній учень Шу Куреная. Його бей: Векс Лушис, до нього: Ориджін Уранус. Також він еволюціонував свій Бей після битви із Шу Куренаєм, його оновлений партнер — Лушис Ендбрінґер. (Кінцевоносник)

Бейблейд Вибух: КвадДрайв (QuadDrive)[ред. | ред. код]

  • Бел Дайзора — головний протагоніст нового сезону. Зве себе, як Темний Принц. Мріє розбити всіх і кожного хто скаже, що сильніший за нього. «Якщо думаєте, що у вас є навички перемогти, то приходьте змагатись» (фраза із трейлеру). Його бей — Дестракшен Белфайєр. Зазнав невдачі від Рашада Ґудмена, що призвело до фатальної руйнації Белфайєр. Опісля чого, еволюціонував Бея до оновленої «Овердрайв»-системи, відтепер змагається разом із Небезпечний Белфайєр.
  • Ранцо Кіяма — родич братів Кіяма із Бразилії, також не став винятком і має бей — Ґлайд Роктавор, але в першій серії, неочікувано для всіх, його Бей був зруйнований, і тому, Бел у якості компенсації допоміг йому у створенні КвадроДрайв-Бея: Циклон Роктавора.
  • Башара Суйро — хлопчина із світлим волоссям, не дуже вправний Блейдер, але з сильним ентузіазмом. Його Блискавичний Бей: Деміс Соломон. У 14 серії створив новий бей — Роар Балкеш.
  • Рашад Ґудмен — хлопець із Бі Сі Сол, котрий є дуже палким фанатом Волта Аойя, слідував його урокам і вчинкам, та вирішив створити собі Червоного Тандер Волтраєка. До певної серії змагався з ним, але після того, як він розтрощив Бела та Белфайєра, та опісля того, як він програв Белу та його Овердрайв-Еволюції, вирішив не пасти задніх і створити також Овердрайв-Бей: Грейтест Рафаель. (У яп. версії Бей має назву: Ґрейтест Рафаїл). Прозвав себе Верховним Королем.
  • Ханна Суйро — сестра Башари, являється блейдеркою, але немає особливого бея
  • Ілія Мао — перша дівчина-блейдерка (із своїм Беєм, а не збірним), колишня учасниця Бі Сі Сол. Зараз, вона доволі сильний Блейдер, і любить по-приколюватись. Зробила Бела своїм слугою в одній із серій. Її Бей, це вперше Бей, який не представляє собою системи Динамітної Битви, а навпаки, представляє КвадроДрайв-систему, котру адаптували Хазбро. Тобто, можна сказати, що її Бей це Бей, який спочатку було створено в компанії Hasbro, а не Takara Tomy. Її Бей: Магма Іфритор (у яп. версії просто Магма Іфрит).

Список серій[ред. | ред. код]

Бейблейд: Вибух (2016—2017)[ред. | ред. код]

Номер Назва Дата показу в Японія TV Tokyo Дата показу в Україна ПлюсПлюс
1 Покажи Їм, Волтраєку! 4 квітня 2016 11 вересня 2017
2 Кербеус: Сторожовий Пес Підземного Світу! 11 квітня 2016 12 вересня 2017
3 Реактивний Швидко-Запуск! 18 квітня 2016 13 вересня 2017
4 Клуб Блейдерів — Починаймо! 25 квітня 2016 14 вересня 2017
5 У Темряву! Дарк Думсайзор! 2 травня 2016 15 вересня 2017
6 Готуйся! Інтенсивний Курс! 9 травня 2016 18 вересня 2017
7 Блиско-Запуск! Супер-Швидкість! 16 травня 2016 19 вересня 2017
8 Могутній Суперник! Хайпер Хурусуд! 23 травня 2016 20 вересня 2017
9 Вайврон на Заваді! 30 травня 2016 21 вересня 2017
10 Забуть про це! Вір у Волтраєка! 6 червня 2016 22 вересня 2017
11 Відчай Спрайзена! 13 червня 2016 25 вересня 2017
12 Загроза Щито-Удару! 20 червня 2016 26 вересня 2017
13 Випробування Шу! 27 червня 2016 27 вересня 2017
14 Обіцяна Битва! 4 липня 2016 28 вересня 2017
15 Жортска Битва! Волтраєк проти Спрайзена! 11 липня 2016 29 вересня 2017
16 Фірмовий Урок! Фірмова Шакадера! 18 липня 2016 2 жовтня 2017
17 Екстремальний Екскаліус! 25 липня 2016 3 жовтня 2017
18 Командна Битва! Крутіше не Буває! 1 серпня 2016 4 жовтня 2017
19 Роктавор проти Юнікреста! 8 серпня 2016 5 жовтня 2017
20 Всі Разом! Ланцюго-Запуск! 15 серпня 2016 6 жовтня 2017
21 Битва Дружби! 22 серпня 2016 9 жовтня 2017
22 Пробудження Волтраєка! 29 серпня 2016 10 жовтня 2017
23 Самотній Думсайзор! 5 вересня 2016 11 жовтня 2017
24 Повна Потужність. Саме Так! 12 вересня 2016 12 жовтня 2017
25 Таємничий Блейдер у Масці! 19 вересня 2016 13 жовтня 2017
26 Дамо Жару! 26 вересня 2016 16 жовтня 2017
27 Тренувальні Збори! Зубаста Арена! 3 жовтня 2016 17 жовтня 2017
28 Гори! Річки! Велика Штормова Пригода! 10 жовтня 2016 18 жовтня 2017
29 Зосередься на Меті! 17 жовтня 2016 19 жовтня 2017
30 Крилатий Змій! Кветціко! 24 жовтня 2016 20 жовтня 2017
31 Урок від Легенди! 31 жовтня 2016 23 жовтня 2017
32 Сила Циклону! 7 листопада 2016 24 жовтня 2017
33 Мега-Вогні! Подвійні Шаблі! 14 листопада 2016 25 жовтня 2017
34 Чудиська Показують Зуби! 21 листопада 2016 26 жовтня 2017
35 Звірина Атака! Біст Бетромоз! 28 листопада 2016 27 жовтня 2017
36 Піднесення Наїзників! 5 грудня 2016 30 жовтня 2017
37 Наступна зупинка — фінал! 12 грудня 2016 31 жовтня 2017
38 Битва до кінця! Лост Луїнор! 19 грудня 2016 1 листопада 2017
39 У круговерть! Загублена спіраль! 26 грудня 2016 2 листопада 2017
40 Усі разом! Кожен окремо! 9 січня 2017 3 листопада 2017
41 Пастка Непстріуса! 16 січня 2017 6 листопада 2017
42 Джамбо Джромонтор! Отруйна змія! 23 січня 2017 7 листопада 2017
43 Крило-Запуск! 30 січня 2017 8 листопада 2017
44 Битва розлючених чудиськ! 6 лютого 2017 9 листопада 2017
45 Спрайзен проти Вайврона! 13 лютого 2017 10 листопада 2017
46 Битва за першість! Волт проти Ксандера! 20 лютого 2017 13 листопада 2017
47 Битва зірок! 27 лютого 2017 14 листопада 2017
48 Півфінали! Оберти проти швидкості! 6 березня 2017 15 листопада 2017
49 Давні суперники! Луї проти Шу! 13 березня 2017 16 листопада 2017
50 Скинути короля! 20 березня 2017 17 листопада 2017
51 Фінальний двобій! Вікторі Волтраєк! 27 березня 2017 20 листопада 2017

Бейблейд: Вибух. Еволюція (2017—2018)[ред. | ред. код]

Номер Назва Дата показу в Японія TV Tokyo Дата показу в Україна ПлюсПлюс
1 Новий Початок! Еволюція Волтраєка! 3 квітня 2017 20 серпня 2018
2 Бойовий Дух! Берсерк Роктавор! 10 квітня 2017 21 серпня 2018
3 Драйн Фафнір! Несподіванка! 17 квітня 2017 22 серпня 2018
4 Ураган! Темпест Вайврон! 24 квітня 2017 23 серпня 2018
5 Сюрприз Атака! Кінетик Сатумб! 1 травня 2017 24 серпня 2018
6 Радикальні Зміни в Команді! 8 травня 2017 25 серпня 2018
7 Шлях до Вершини! 14 травня 2017 26 серпня 2018
8 Перший Матч сезону! Європейська Ліга! 21 травня 2017 5 вересня 2018
9 Альтер Коґнайт! Хамелеон! 28 травня 2017 6 вересня 2018
10 Від'їзд Фрі! 5 червня 2017 7 вересня 2018
11 Бі Сі Сол! Розділена Команда! 12 червня 2017 8 вересня 2018
12 Повернення Думсайзора! 19 червня 2017 9 вересня 2018
13 Дві Коси! Подвійний Удар! 26 червня 2017 10 вересня 2018
14 Атака! Максимус Ґаруда! 2 липня 2017 11 вересня 2018
15 Гасем! Повітряний Блейдер! 9 липня 2017 12 вересня 2018
16 Пошуки Шу! 16 липня 2017 13 вересня 2018
17 Підземний Лабіринт! 22 липня 2017 14 вересня 2018
18 Темна Магія! Снейк Піт! 29 липня 2017 15 вересня 2018
19 Таємний Вогонь! Червоноок! 5 серпня 2017 16 вересня 2018
20 Нові Товариші! Нові Суперники! 14 серпня 2017 17 вересня 2018
21 Джошуа проти Космічних Ніндзя! 13 серпня 2017 18 вересня 2018
22 Бласт Джиніус! Закликач Ураганів! 22 серпня 2017 19 вересня 2018
23 Арена Інфініті! Випробування Рауля! 29 серпня 2017 20 вересня 2018
24 Світова Ліга! Початок Змагань! 4 вересня 2017 21 вересня 2018
25 Протистояння! Сердж Екскаліус! 11 вересня 2017 22 вересня 2018
26 Генезис Перезапуск! 18 вересня 2017 23 вересня 2018
27 Протистояння Світового Рівня! Своя Територія! 25 вересня 2017 24 вересня 2018
28 Вампір! Діп Кейнокс! 2 жовтня 2017 25 вересня 2018
29 Фортеця! Шелтер Регулус! 9 жовтня 2017 26 вересня 2018
30 На Зустріч Курсах! До Фіналу! 16 жовтня 2017 27 вересня 2018
31 Велика П'ятірка! Прорив! 23 жовтня 2017 28 вересня 2018
32 Неперевершенний! Потрійна Шабля! 30 жовтня 2017 29 вересня 2018
33 Фінал Світовою Ліги! 6 листопада 2017 30 вересня 2018
34 На Повну! Пружинна Атака! 13 листопада 2017 1 жовтня 2018
35 Шлях на П'єдестал! 20 листопада 2017 2 жовтня 2018
36 Луїнор проти Спрайзена! 27 листопада 2017 3 жовтня 2018
37 Турнір Чемпіонів! 4 грудня 2017 4 жовтня 2018
38 Проект Реквієм! Спрайзен Звільнений! 11 грудня 2017 5 жовтня 2018
39 Імператор Підземелля! 18 грудня 2017 6 жовтня 2018
40 Вклоніться! Бум Халзар! 25 грудня 2017 7 жовтня 2018
41 Гігінтський Молот! Твін Ноктевіс! 1 січня 2018 8 жовтня 2018
42 Гарячий День «Бі Сі Сол»[5] 8 січня 2018 9 жовтня 2018
43 Запеклі Суперники! 15 січня 2018 10 жовтня 2018
44 Епічна Еволюція! Удар Волтраєка! 22 січня 2018 11 жовтня 2018
45 Спрайзен Руйнівник! 29 січня 2018 12 жовтня 2018
46 Без Обмежень! Фрі проти Луі! 4 лютого 2018 13 жовтня 2018
47 На Повну! Максимальний Заряд! 11 лютого 2018 14 жовтня 2018
48 Командна Робота! Вперед до Півфіналу! 18 лютого 2018 15 жовтня 2018
49 Шалена Четвірка! 25 лютого 2018 16 жовтня 2018
50 Переломний Момент! Прорив! 4 березня 2018 17 жовтня 2018
51 Чемпіона Короновано! 11 березня 2018 18 жовтня 2018

Бейблейд: Вибух. Турбо (2018—2019)[ред. | ред. код]

Номер Назва Дата показу в Японія TV Tokyo Дата показу в Україна ПлюсПлюс
1 Час Вмикати Турбо! 2 квітня 2018 16 лютого 2019
2 Ахіллес проти Форнеуса! 9 квітня 2018 17 лютого 2019
3 Вечірня Дуель! 16 квітня 2018 18 лютого 2019
4 Зі-Прорив! Уперед! 23 квітня 2018 19 лютого 2019
5 Турбо Матч! Волтраєк проти Луїнора! 30 квітня 2018 20 лютого 2019
6 Зимовий Лицар! Королівська Битва! 7 травня 2018 20 лютого 2019
7 Завіси Піднімаються! Кубок Луїнора! 14 травня 2018 20 лютого 2019
8 Трансформація! Хіт Саламандер! 21 травня 2018 20 лютого 2019
9 Вихор Інферно! 28 травня 2018 20 лютого 2019
10 Ахіллес проти Роктавора! 4 червня 2018 25 лютого 2019
11 Підступна Битва! 11 червня 2018 20 лютого 2019
12 Точно в Ціль! Арчер Геркулес! 18 червня 2018 27 лютого 2019
13 Кубок Луїнора! Фінальна Битва! 25 червня 2018 28 лютого 2019
14 Лютий Дракон! Брутал Луїнор! 2 липня 2018 1 березня 2019
15 Битва Вогню! Перемогти Луї! 9 липня 2018 2 березня 2019
16 Епічна Подорож! Битва на Лайнері! 16 липня 2018 3 березня 2019
17 Легендарний Меч Героя! 23 липня 2018 4 березня 2019
18 Корабель Привид! Пригоди у Відкритому Морі! 30 липня 2018 5 березня 2019
19 Супер Битва! Бейатлон! 6 серпня 2018 6 березня 2019
20 Вибухове Полум'я! Рівайв Фенікс! 13 серпня 2018 7 березня 2019
21 Співпраця! Битва Команд! 20 серпня 2018 8 березня 2019
22 Потрійне Протистояння! 27 серпня 2018 9 березня 2019
23 Операція «Захист Бей-Зірок!» 3 вересня 2018 10 березня 2019
24 Ахіллес проти Екскаліуса! 10 вересня 2018 6 травня 2019
25 Супер Дракон! Ґайст Фафнір! 17 вересня 2018 7 травня 2019
26 Морська Битва! Остання Подорож! 24 вересня 2018 8 травня 2019
27 Дорога до Слави! 1 жовтня 2018 9 травня 2019
28 Волт проти Айґера! 8 жовтня 2018 10 травня 2019
29 Темний Принц! Дред Хейдіс! 15 жовтня 2018 13 травня 2019
30 Айґер Шаленіє! 22 жовтня 2018 14 травня 2019
31 Відродження! Турбо Волтраєк! 29 жовтня 2018 15 травня 2019
32 Дред Таувер! Темна Фортеця! 5 листопада 2018 16 травня 2019
33 У Пастці Дред Таувер! 12 листопада 2018 17 травня 2019
34 Секрет Збірного Бея! 19 листопада 2018 20 травня 2019
35 Дух Полум'я! Турбо Спрайзен! 26 листопада 2018 21 травня 2019
36 Всередині Темряви! 3 грудня 2018 22 травня 2019
37 Турбо Битва! Поєдинок в Темній Фортеці! 10 грудня 2018 11 червня 2019
38 Переродження! Турбо Ахіллес! 17 грудня 2018 12 червня 2019
39 Реванш Айґера! Непорушний Зв'язок! 24 грудня 2018 13 червня 2019
40 Повелитель Вітру! Еір Найт! 7 січня 2019 14 червня 2019
41 Гайд проти Фая! 14 січня 2019 17 червня 2019
42 Королівська Битва! Герої Бейблейду! 21 січня 2019 18 червня 2019
43 Руйнівний Владар! Дред Фенікс! 28 січня 2019 19 червня 2019
44 Турбо Тренування! Королівство Ксав'єра! 4 лютого 2019 21 серпня 2019
45 Турбо Тренування! Вижити у Саванні! 11 лютого 2019 22 серпня 2019
46 У Політ! Аерозйомка! 18 лютого 2019 23 серпня 2019
47 Дух Полум'я проти Лорда Руйнації! 25 лютого 2019 26 серпня 2019
48 Справжня Команда! Турбо Пробудження! 4 березня 2019 27 серпня 2019
49 Айґер проти Фая! 11 березня 2019 28 серпня 2019
50 Турбо Резонанс Айґера! 18 березня 2019 29 серпня 2019
51 Зв'язок! Айґер проти Волта! 25 березня 2019 30 серпня 2019

Бейблейд Вибух: Зліт (2019—2020)[ред. | ред. код]

Номер Назва Дата показу в Японія CoroCoro Дата показу в Україна ПлюсПлюс і BeySub Studio
1 Ейс Дрегон! На Зліт! 5 квітня 2019 16 березня 2020
2 Неймовірно! Бушін Ашиндра! 12 квітня 2019 17 березня 2020
3 Абракадабра! Візард Фафнір! 19 квітня 2019 18 березня 2020
4 З Вогню! Гліф Дрегон! 26 квітня 2019 19 березня 2020
5 Дрегон проти Фафніра! 3 травня 2019 20 березня 2020
6 Вибухова Швидкість! Ґліф Удар! 10 травня 2019 21 березня 2020
7 Натхнення! Виклик Волту! 17 травня 2019 22 березня 2020
8 Гіперово! Бей Карнавал! 24 травня 2019 23 березня 2020
9 Ва-банк! Джаджмент Джокер! 31 травня 2019 24 березня 2020
10 Запеклі Битви! Півфінали! 7 червня 2019 25 березня 2020
11 Останній Удар! 14 червня 2019 26 березня 2020
12 Важка Сталь! Зон Луїнор! 21 червня 2019 27 березня 2020
13 Бей Карнавал! Героїчний Фінал! 28 червня 2019 28 березня 2020
14 Злітай до Слави! Гіпер Зліт! 5 липня 2019 29 березня 2020
15 Данте проти Дельти! 12 липня 2019 30 березня 2020
16 Бей Демон! Деволос! 19 липня 2019 31 березня 2020
17 Злітай до Висот! Гармоні Пегасус! 26 липня 2019 1 квітня 2020
18 Небезпечне Мистецтво! Даск Балкеш! 2 серпня 2019 2 квітня 2020
19 Спалах Світла! Сяюча Сутність! 9 серпня 2019 3 квітня 2020
20 Данте проти Фенга! 16 серпня 2019 4 квітня 2020
21 Битва в Небі! 23 серпня 2019 5 квітня 2020
22 Протистояння на «Острові Битв»! 30 серпня 2019 6 квітня 2020
23 Обертайся! Йди далі! Вцілій! 6 вересня 2019 6 квітня 2020
24 Не Підходь! Фенг проти Дельти! 13 вересня 2019 7 квітня 2020
25 Фінальний Етап! Битва з Айґером! 20 вересня 2019 7 квітня 2020
26 Злітай! Данте проти Айґера! 27 вересня 2019 8 квітня 2020
27 Сліпуче Сяйво! Гіпер-Рух! 4 жовтня 2019 8 квітня 2020
28 Турбо Битва! Айґер проти Дельти! 11 жовтня 2019 9 квітня 2020
29 Вторгнення! Новий Король! 18 жовтня 2019 9 квітня 2020
30 Бей Знищувач! Апокаліпс! 25 жовтня 2019 10 квітня 2020
31 Відрождення! Комменд Дрегон! 1 листопада 2019 10 квітня 2020
32 Битва у Пекельній Вежі! 8 листопада 2019 11 квітня 2020
33 Генезис у Русі! 15 листопада 2019 9 травня 2023
34 Контратака Деволоса! 22 листопада 2019 10 травня 2023
35 Дрегон проти Апокаліпса! 29 листопада 2019 25 липня 2023
36 Це Може Бути Зламано!? Безкінечна Ланцюгова Реакція! 6 грудня 2019 26 липня 2023
37 Дреґон проти Генезиса! 13 грудня 2019 27 липня 2023
38 Аврора! Суперовий-Рух! 20 грудня 2019 29 липня 2023
39 Відродження! Майстер Деволос! 27 грудня 2019 30 липня 2023
40 Блиск! Майстер Розбивання! 3 січня 2020 23 вересня 2023
41 Супер Творіння! Екліпс Ґенезис! 10 січня 2020 23 вересня 2023
42 Супер Швидкість! Супер Обертання! Супер Атака! 17 січня 2020 24 вересня 2023
43 Сяюча Ашиндра! 24 січня 2020 25 вересня 2023
44 Гіпер Протистояння! 31 січня 2020 10 жовтня 2023
45 Супер Пробудження Дрегона! 7 лютого 2020 11 жовтня 2023
46 Чорний як Смола! Даск Гіро! 14 лютого 2020 12 жовтня 2023
47 Зростання Люті! Командна Битва! 21 лютого 2020 14 жовтня 2023
48 Найсильніша Формула! 28 лютого 2020 15 жовтня 2023
49 Найбільша Командна Битва в Історії! 6 березня 2020 17 жовтня 2023
50 Ми, Переможці! 13 березня 2020 18 жовтня 2023
51 Гіпер Дружба! Майстер Дрегон! 20 березня 2020 18 жовтня 2023
52 Гіперово! Данте проти Гвіна! 27 березня 2020 19 жовтня 2023

Бейблейд Вибух: Сплеск (2020—2021)[ред. | ред. код]

Номер Назва Оригінальна назва Дата показу в Японія CoroCoro Дата показу в

Україна BeySub Studio

1 Революція Блейдингу! яп. ベイブレード (かく) (めい) 3 квітня 2020 20 жовтня 2023
2 Беї Сонця! Гіперіон і Геліос! яп. (たい) (よう)のベイ! ハイペリオン&ヘリオス!! 3 квітня 2020 21 жовтня 2023
3 Зациклений! Блискавичний Запуск! яп. めざせッ スパーキングシュート!! 10 квітня 2020 22 жовтня 2023
4 Виштовхнути Роктавора! яп. ラグナルクをぶっとばせ!! 17 квітня 2020 23 жовтня 2023
5 Наполегливість! Колосальний Удар! яп. ()めろッ キングストライク! 24 квітня 2020 24 жовтня 2023
6 Випробування Кюрс Сатумба! яп. (ちょう) (せん)だッ カースサタン! 1 травня 2020
7 Прислухайся до Голосу Бея! яп. ベイの (こえ)えを ()くんだッ! 8 травня 2020
8 Зустрінь Монстра: Фрі де Ла Хойя! яп. 怪物 (フリー・デラホーヤ) (とう) (じょう)!! 15 травня 2020
9 Ілюзорний Дракон! Міраж Фафнір! яп. (げん) (りゅう)! ミラージュファブニル!! 22 травня 2020
10 Атака Не Хороша?! Атака Не Хороша!!! (こう) (げき)NG!? (こう) (げき)NG!! 29 травня 2020
11 Команда Мрії! Командна Битва! яп. (ゆめ)のタッグバトル!! 5 червня 2020
12 Шірасаґі й Міфологічний Острів Оґрів! (しら) (さぎ) (じょう)× (おに) () (しま) 12 червня 2020
13 Підкорення Острову Оґрів! яп. (こう) (りゃく)せよッ (おに)ダンジョン!! 19 червня 2020
14 Шалений Шторм! Рейд Луїнор! яп. (げき) (らん)! レイジロンギヌス!! 26 червня 2020
15 Найчорнюще Сонце! Векс Лушис! яп. (しっ) (こく) (たい) (よう)! バリアントルシファー!! 3 липня 2020
16 Бар'єр! Неприємна Стіна! яп. (けっ) (かい)! バリアントウォール!! 10 липня 2020
17 Це Сон?! Чи Це Все Кошмар?! (てん) (ごく)!? () (ごく)!! 17 липня 2020
18 Пора Злітати! яп. ガチが ()たッ!! 24 липня 2020
19 Злинай до Перемог! Тріумф Дреґон! яп. (らん) (りゅう)! テンペストドラゴン!! 31 липня 2020
20 Спалах Тиранії: Лейн! яп. (ぼう) (ぎゃく) (フレア) レーン!! 7 серпня 2020
21 Велична Революція! Фестиваль Легенд! яп. (かく) (めい) (げき) (しん)!! レジェンドフェスティバル!! 14 серпня 2020
22 Час Турбо! Інфініт Ахіллес! яп. (ちょう)ゼツ! インフィニットアキレス!! 21 серпня 2020
23 Х'юґа та Лейн проти Хікару й Айґера! яп. ヒュウガ&レーン VS (バーサス) ヒカル&アイガ!! 28 серпня 2020
24 Божественна Битва Дружби! яп. (ゆう) (じょう) (ゴッド)バトル! 4 вересня 2020
25 Справжній Герой! Стиль Командної Битви! яп. (おとこ)のタッグバトル! 11 вересня 2020
26 Зліт проти Турбо! яп. ガチVS (ちょう)ゼツ!! 18 вересня 2020
27 Слід Перемогти! Йдучи Ва-Банк! яп. 勝ち抜けッ ギュギュギューン! 25 вересня 2020
28 Сильний та Непереможний проти Нового Покоління! яп. (さい) (きょう) () (てき) VS (バーサス) (しん) () (だい)!! 2 жовтня 2020
29 Здолати Волта! яп. バルトを (たお)せ!! 9 жовтня 2020
30 Вибухова Битва! яп. (ばく) (えん)死闘 (バトル)!! 16 жовтня 2020
31 Гранд-Фінал! Волт проти Лейна! яп. (けっ) (しょう)! バルトVSレーン!! 23 жовтня 2020
32 Прорив Меж! Гіперіон і Геліос! яп. 限界突破 (リミットブレイク)! ハイペリオン&ヘリオス!! 30 жовтня 2020
33 Дух Вогню! Ворлд Спрайзен! яп. () (れん) () (しん)! ワールドスプリガン!! 6 листопада 2020
34 Командне Зіткнення! Волт і Шу! яп. タッグ (たい) (けつ)! バルト&シュウ!! 13 листопада 2020
35 Контратака! Лушис Кінцевоносник! яп. (ぎゃく) (しゅう)のルシファージエンド!! 20 листопада 2020
36 Комп'ютер! Віртуальний Бейблейд! яп. (でん) (のう)! ベイブレードバーチャル!! 27 листопада 2020
37 Команда Для Змагань! Суперпартнер! яп. (さい) (こう)のタッグパートナー!! 4 грудня 2020
38 Розпочалось! Суперкомандна Ліга! яп. (かい) (まく)! レジェンドスーパータッグリーグ!! 11 грудня 2020
39 Шалена Битва! Здолати Бурю! яп. (こう) (りゃく)! アルティメットストーム!! 18 грудня 2020
40 Удар! Сутичка Їхніх Зв'язків! яп. (しょう) (とつ)! それぞれの (きずな)!! 25 грудня 2020
41 Удар та Сутичка! Битва Легенд! яп. (はく) (ねつ)のレジェンドバトル! 1 січня 2021
42 Вогонь, Спалах! Іскра!! яп. ()やせ (フレア)! ピターーッ!! 8 січня 2021
43 Удар По Своєму Ж?! Заключний Прорив Меж! яп. (どう) () () ()!? リミットブレイクジエンド!! 15 січня 2021
44 Тренування Суперрівня! Джет Вайврон! яп. (げん) (かい) (とっ) (くん)! ジェットワイバーン!! 22 січня 2021
45 Жаркий Бій! Безстрашна Хоробрість! яп. (しゃく) (ねつ) (おと) (こぎ)!ガチバトル! 29 січня 2021
46 Шалений Шторм! Тріумфальний Рейд! яп. (きょう) (らん)! レイジングテンペスト!! 5 лютого 2021
47 Ми Зможемо Це Зробити! А Може й Ні! яп. ピターーッができない!! 12 лютого 2021
48 Узи Між Беями! яп. ベイの (きずな)!! 19 лютого 2021
49 Впевненість! Боягузтво? Безтурботність?! яп. (つよ) () (よわ) ()?ノー (てん) ()!? 26 лютого 2021
50 Переступи Через Свої Межі! Здолай Легенд! яп. ()えろ! レジェンドの (かべ)!! 5 березня 2021
51 Революція! Остання Іскра! яп. (かく) (めい)だ! (さい) (しゅう) (けっ) (せん)!! 12 березня 2021
52 Знищ Свої Межі! Наше Полум'я! яп. (げん) (かい) (とっ) () (おれ)たちの太陽 (フレア)!! 19 березня 2021

Бейблейд Вибух: КвадДрайв (2021—2022)[b][ред. | ред. код]

Номер Назва Оригінальна назва Дата показу в Японія CoroCoro
1 Темний Принц! І Дестракшен Белфайєр! яп. 魔王! ダイナマイトベリアル!! 2 квітня 2021
2 Белфайєр проти Луїнора! яп. 魔王 (ベリアル)VS絶対王者 (ロンギヌス) 2 квітня 2021
3 Кладовище Беїв! Фантомні Ворота! яп. ベイの墓場! 魔界の門!! 9 квітня 2021
4 Шторм та Завірюха! Циклон Роктавор! яп. 疾風怒涛! サイクロンラグナルク!! 16 квітня 2021
5 Зміна Режимів! Високий та Низький! яп. モードチェンジ! ハイ&ロー!! 23 квітня 2021
6 Суперник та Аміґо! яп. ライバルとアミーゴ!! 30 квітня 2021
7 Театр Безодні! Бел проти Волта! яп. 魔界劇場! ベルVSバルト!! 7 травня 2021
8 Контратака! Руйнівний Бомбер! яп. 逆襲! ダイナマイトボンバー!! 14 травня 2021
9 Король Демонів Ступає На Світовує Арену! яп. 魔王ッ世界に翔ぶ!! 21 травня 2021
10 Самотній Ваніш Фафнір! яп. 孤高のバニッシュファブニル!! 28 травня 2021
11 Інший Волтраєк! яп. もうひとつのヴァルキリー!! 4 червня 2021
12 Оновлення Версії Белфайєра! яп. 改造強化 (バージョンアップ)ベリアル!! 11 червня 2021
13 Зворотня Стратегія! Белфайєр проти Фафніра! яп. 逆転作戦! ベリアルVSファブニル!! 18 червня 2021
14 Вибуховий Меч! Селвейдж Волтраєк! яп. 爆剣! セイバーヴァルキリー!! 25 червня 2021
15 Крик Злющого Дракона! Роар Балкеш! яп. 邪竜の咆哮、ロアバハムート! 2 липня 2021
16 Ударне Пробудження! Волтраєк проти Волтраєка! яп. 激突覚醒! ヴァルキリーVSヴァルキリー!! 9 липня 2021
17 Летюча КвадроДрайв Битва! яп. 空飛ぶ爆裂 (ダイナマイト)バトルツアー! 16 липня 2021
18 Землетрус на Священних Місцях! Битва Академії Бейґома! яп. 聖地激震! 米駒学園の闘い!! 23 липня 2021
19 Нова Битва! Рашад проти Бела! яп. 新星激突! ベルVSラシャド!! 30 липня 2021
20 Багряна Суперзірка: Астрал Спрайзен! яп. 紅の超星 (アストラルスプリガン)!! 6 серпня 2021
21 Король Демонів Атакує! Бел проти Фрі! яп. 魔王襲撃! ベルVSフリー!! 13 серпня 2021
22 Королівська Битва Оніґасіми! яп. 鬼ヶ島、バトルロイヤル!! 20 серпня 2021
23 Король Демонів Стає Слугою! яп. 魔王、召使いになる!! 27 серпня 2021
24 Багряний Танок! Магма Іфритор! яп. 真紅の舞!マグマイフリート!! 3 вересня 2021
25 Тиранія Восьмиголового Дракона! Ґилті Луїнор! яп. () (りゅう)の暴君!ギルティロンギヌス!! 10 вересня 2021
26 Битва на Верхівці Оніґасіми! яп. 鬼ヶ島頂上決闘 (バトル)!! 17 вересня 2021
27 Великий Наступ Плавучого Короля Демонів! яп. 浮かれ魔王の大進撃! 24 вересня 2021
28 Вирішальна Повітряна Сутичка! КвадроДрайв! яп. 空中決戦!ダイナマイトバトル!! 1 жовтня 2021
29 Повернення Короля Демонів! Денджероус Белфайєр! яп. 魔王復活!デンジャラスベリアル!! 8 жовтня 2021
30 Верховний Король Сходження Світла! яп. 光の覇王降臨!! 15 жовтня 2021
31 Гало! Ґлорі Реґнар! яп. 光輪!グレイテストラファエル!! 22 жовтня 2021
32 Король Демонів проти Верховного Короля! Вирішальний Бій для Найсильнішої Команди! яп. 魔王VS覇王!最強チーム決定戦!! 29 жовтня 2021
33 Зворот! Зворот! Велична Контратака! яп. 逆転!逆転!!大逆襲!!! 5 листопада 2021
34 3-ій Раунд! Королівська Битва! яп. 3rd ROUND (ラウンド)総力戦 (バトルロイヤル)!! 12 листопада 2021
35 Король Демонів, Покидає Команду?! яп. 魔王、チーム脱退!? 19 листопада 2021
36 Гаряча Битва на Другому Етапі! яп. 燃えるぜッ!下剋上バトル!! 26 листопада 2021
37 Лють! Величний Маятник! яп. 激怒!振り子地獄 (グレイテストペンデュラム)!! 3 грудня 2021
38 Суперзв'язок! Новий Волтраєк! яп. 究極の絆!アルティメットヴァルキリー!! 10 грудня 2021
39 Безрозсудна паніка! Оновлений лаунчер яп. 暴走パニック!フルカスタムベイランチャー!! 17 грудня 2021
40 Високо-низько! Гібридна арена яп. ハイ&ロー!ハイブリッドスタジアム!! 24 грудня 2021
41 Фенікс! Видатний Фенікс яп. 不死鳥!プロミネンスフェニックス!! 31 грудня 2021
42 Небезпечно! Вибуховий прорив яп. デンジャラス!爆裂突破なのだ!! 7 січня 2022
43 Дикий багряний танець! Видатний Шейкер яп. 紅蓮乱舞!プロミネンスシェイカー!! 14 січня 2022
44 Щит-пастка ненависті яп. 憎しみのシールドトラップ!! 21 січня 2022
45 Ідеальний Механізм! Переслідуйте Фенікса!! яп. 完全パーフェクトギア!不死鳥を追え!! 28 січня 2022
46 Пекуче! Битва з Верховним королем яп. 灼熱!覇王との死闘バトル!! 4 лютого 2022
47 Великий галас! Ворота пекла яп. 大波乱!魔界の門!! 11 лютого 2022
48 Мій товариш! Екстремальна битва! яп. 俺の相棒!エクストリームバトル!! 18 лютого 2022
49 Чудове зіткнення! Бомбер і Гало яп. 大激突!爆撃と光輪!! 25 лютого 2022
50 Зв‘язки! Волт проти Рашада яп. 絆!バルトVSラシャド!! 4 березня 2022
51 Небезпечний проти Кращого! яп. 魔王デンジャラスVS覇王 11 березня 2022
52 Вибух! Фінальна битва яп. 爆裂!ファイナルバトル!! 18 березня 2022

Дубляж[ред. | ред. код]

Персонаж Український дубляж
Волт Аой Арсен Шавлюк
Данте Кор'ю Дем'ян Шиян
Рантаро Кіяма, Ксав'єр Боґард, Фай, Кліо Делон, Фумія Кіндо Олександр Погребняк
Наокі Мінамо, Кайл Хакім, Тред Васкез, Блінт ДеВой, Юкіо Кібукі (16-20 серії), Дайґо Куроґамі (1-20 серії, 2 сезон) Андрій Федінчик
Кен Мідорі, Вакія Мурасакі, Ранджіро Кіяма, Курт, виконавець пісні у заставці (1-2, 4 сезони), виконавець фрагмента заставки в половині серії Павло Скороходько
Айґер Акабане, Квон Лімон, Юкіо Кібукі (21-51 серії), Рен Ву, Дайґо (21-51 серії) Андрій Соболєв
Шу Куренай, Закарі Реканеґуро, Луї Шіросаґі, Дайґо Куроґамі (101 серія), Бен Азукі, Армен Кусаба. Юрій Кудрявець
Куза, Тобішуке Віктор Григор'єв
Оповідач (1-2 сезони), Фрі де Ла Хоя (101 серія) Сергій Могилевський
Боа, Фрі де Ла Хоя, Фубукі Суміє, Каунд Найтфелл, Джо Лазур, Дельта (зі 177 серії), Рефері (36-37 серії) Олександр Солодкий
Сайлас Карлайл, Гайд, Курт (3 сезон) Дмитро Рассказов-Тварковський
Лодін Хайджима, Деволос Михайло Жонін
Рауль Андрій Альохін
Акіра Яматоґа, Лабан Ваннот, Кіт Лопез (2 сезон) Лідія Муращенко
Кріс, Кіт (101 серія), Така Кусаба, Ріота Куроґамі Катерина Буцька
Стен, Хей-джин-О, Ахіллес (3 сезон), Сайлас (101 серія), Рауль (101 серія), Теодор Ґлас (Ештем) Роман Чорний
Ксандер, Джошуа, Ріксон, Ходжі (1 сезон) Волтраєк Михайло Тишин
Коментатор Ханамі (2 сезон), Норман, Кенто Аоі (Батько Волта), оповідач (3, 4 сезони), Дреґон Ярослав Чорненький
Орочі, Юґо, Ґейб, Ходжі Конда (2 сезон) Дмитро Завадський
Коментатор Ханамі (1, 3 сезон), Ґасем, оповідач (2, 4 сезон), Рефері Андрій Твердак
Дженґо, Суо Ґенджі, Рефері (4 сезон) Денис Жупник
Дельта Закуро (до 176 серії) Євген Локтіонов
Ахіллес (4 сезон), Артур Переґрін Дмитро Терещук
Тайґа Акабане, Івел Олесь Гімбаржевський
Сіроок, Танґо Кор'ю Євген Пашин
Токо Аоі, Шаса, Малий Гайд, Фенґ Гоуп Анастасія Жарнікова
Канна Акабане, Малий Фай, Ґвін Рейнолдс Юлія Перенчук
Ніка Аой Єлизавета Зіновенко
Ічіка Кіндо Оксана Лук'яненко
Кіт Лопез (3 сезон) Анна Дончик
Данте Кор'ю (184 серія) Кирило Сузанський
Виконавець пісні у заставці (3 сезон) Данило Марійко

Музика (опенінги)[ред. | ред. код]

1 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Вибуховий Фініш» заспівав: Тацуюкі Кобаяші
  • Англійською — «Наш Час» заспівав: Стівен Аллерік Чен
  • Українською — «Наш Час» заспівав: Павло Скороходько

2 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Еволюційний Вибух»
  • Англійською — «Еволюція»
  • Українською — «Еволюція» заспівав: Павло Скороходько

3 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Супер-Зі Нерозкриті Блейдери» заспівав: Рйосуке Сасакі
  • Англійською — «Бейблейд Вибух Турбо» заспівав: Натан Шарп
  • Українською — «Бейблейд Вибух Турбо» заспівав: Данило Марійко

4 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Ґачі'н'ролл»
  • Англійською — «Зліт Зліт Бейблейд Вибух Зліт» заспівав Джонатан Янг
  • Українською — «Зліт Зліт Бейблейд Вибух Зліт» заспівав: Павло Скороходько

5 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Іскрова Революція»
  • Англійською — «Крутимось Ми» заспівав Конред ОлдМоні і Джонні Ґр4йвс

6 сезон[ред. | ред. код]

  • Японською — «Сутичка! Динамітна Битва» заспівав NORISTRY (Творча вечірка Ahava / Miracle Basu)
  • Англійською — «Ми — Повстанці» виконав Натан Шарп (також відомий у медіа, як NateWantsToBattle)

7 сезон[ред. | ред. код]

  • Англійською — «Тьма Стане Яскравіш», виконав гурт Our Last Night

Коментарі[ред. | ред. код]

  1. а б Назва сезону перекладена не ПлюсПлюс.
  2. Назви адаптовані під назви англійського дубляжу. Офіційні назви серій будуть доступні з виходом на телеекрани Disney XD, тощо

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Бейблейд: Вибух дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Архів оригіналу за 5 лютого 2018. Процитовано 11 липня 2019.
  2. Бейблейд: Вибух дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Архів оригіналу за 6 жовтня 2018. Процитовано 11 липня 2019.
  3. а б в Бейблейд: Вибух дивитись онлайн. Офіційний сайт каналу Плюс Плюч - plus-plus.tv (укр.). Архів оригіналу за 1 липня 2019. Процитовано 11 липня 2019.
  4. Бейблейд: Вибух дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Архів оригіналу за 6 жовтня 2018. Процитовано 11 липня 2019.
  5. Дивитися Бейблейд: Вибух 2 сезон. Эволюция 42 серія. 1+1 video (укр.). Архів оригіналу за 8 липня 2019. Процитовано 9 березня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]