Ближче до Землі з Заком Ефроном

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ближче до Землі з Заком Ефроном
англ. Down to Earth with Zac Efron
Тип телесеріал
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр телевізійний документальний фільм[d]
Ведучий Зак Ефрон, Дарін Олієн
Формат зображення 16:9
Продюсери Зак Ефрон
Виконавчий продюсер Зак Ефрон, Дарін Олієн
У головних ролях Зак Ефрон
Країна-виробник  США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 10 липня 2020
Кількість сезонів 2
Кількість серій 16
Посилання

Ближче до Землі з Заком Ефроном (анг. Down to Earth with Zac Efron) - американський документальний вебсеріал, прем'єра якого відбулася на Netflix 10 липня 2020 року.[1] Виконавчими продюсерами та головними героями проєкту стали відомий актор Зак Ефрон та активіст-еколог Дарін Олієн, відомий як автор книги «Енергія в тарілці: 5 джерел суперсили».[2] Сюжет серіалу обертається навколо Зака Ефрона та його подорожей по всьому світу, зокрема до Франції, Пуерто-Рико, Лондона, Ісландії, Коста-Рики, Перу та Сардинії,[3] і зосереджується на темах екології, подорожей, відновлювальної енергетики, та практики сталого життя. [4] Критики закидають проєкту розповсюдження псевдонаукових теорій та практик.[5]

Список епізодів[ред. | ред. код]

  1. «Ісландія» (анг. Iceland)
  2. «Франція» (анг. France)
  3. «Коста-Рика» (анг. Costa Rica)
  4. «Сардинія» (анг. Sardinia)
  5. «Ліма» (анг. Lima)
  6. «Пуерто-Рико» (анг. Puerto Rico)
  7. «Лондон» (анг. London)
  8. «Ікітос» (анг. Iquitos)

Запрошені зірки[ред. | ред. код]

В другому епізоді шоу взяла участь відома голлівудська акторка Анна Кендрік, яка є близькою подругою Ефрона.

Критика[ред. | ред. код]

Джонатан Джаррі, виступаючи в Офісі з питань науки і суспільства Макгілла, стверджує, що шоу в основному є рекламою Даріна Олієна та псевдонаукової продукції, яку він підтримує - від суперпродуктів, що запобігають раку, до сирого козячого молока.Джаррі заявляє, що шоу послідовно використовує справжні екологічні проблеми, щоб змусити глядачів прийняти потрібні Олієну твердження.[6]

Ліндсі Доджсон пише: "Олієн виступає в ролі помічника Ефрона та гуру охорони здоров'я, але значна частина теорій, які він просував упродовж серіалу, не перевірена або спростована", а потім перераховує вісім заяв про здоров'я, зроблених у серії, які насправді є неправдою. [7]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Актор Зак Ефрон зануриться в "свідомий" туризм в новому тревел-шоу на Netflix (відео). www.unian.ua (укр.). Архів оригіналу за 25 квітня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  2. Серіал тижня: «Ближче до Землі з Заком Ефроном». Anywell. 26 вересня 2020. Архів оригіналу за 25 квітня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  3. Anderson, Hayley (14 липня 2020). Down to Earth with Zac Efron location: Where was Down to Earth with Zac Efron filmed?. Express.co.uk (англ.). Архів оригіналу за 25 квітня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  4. First look at Zac Efron's Netflix travel documentary Down to Earth. Radio Times (англ.). Архів оригіналу за 25 квітня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  5. What's Up With All The Sketchy Pseudoscience On Netflix?. www.vice.com (англ.). Архів оригіналу за 2 травня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  6. Beware the Insidious Nonsense of Netflix’s Zac Efron Travelogue Show. Office for Science and Society (англ.). Архів оригіналу за 25 квітня 2021. Процитовано 25 квітня 2021.
  7. Dodgson, Lindsay. All the problematic pseudoscience shared by Zac Efron's health guru and guests in his new Netflix show 'Down to Earth'. Insider (амер.). Процитовано 25 квітня 2021.