Брієнна Тарт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Брієнна Тарт
англ. Brienne of Tarth
Творець: Джордж Мартін
Твори: Пісня льоду та полум'я і Гра престолів
Стать: жін.
Національність: Сім Королівствd
Рід занять: воячка, мечник, охоронець, революціонерка
Роль виконує: Гвендолін Крісті

Брієнна Тарт (англ. Brienne of Tarth) - персонаж серії фентезі-романів «Пісня льоду й полум'я» американського письменника Джорджа Мартіна.

Біографія[ред. | ред. код]

Є одним з центральних персонажів , від імені якого ведеться частина глав романів. З'являється в книгах «Битва королів» (1998), «Буря мечів» (2000) і «Танок драконів» (2011), а в книгах «Бенкет стерв'ятників» (2005) і «Вітри зими» є центральним персонажем.

У телесеріалі «Гра престолів» роль Брієнном Тарт грає британська актриса Гвендолін Крісті. У серіалі Брієнна Тарт вперше з'являється у другому сезоні в якості другорядного персонажа і є основним персонажем починаючи з четвертого сезону.

Список Брієнни Тарт[ред. | ред. код]

Ім'я Злочин Кара Символізм
Станніс Баратеон Організатор убивства її Короля Ренлі Баратеона. Убитий Брієнною Тарт. Відплата Брієнни Тарт і Достойна Смерть Станніса Баратеона.
Мелісандра Ашайська Убивця її Короля Ренлі Баратеона. Померла своєю смертю. Мелісандра Ашайська як Червона Жриця була представницею Сил Світла. Своє життя вона присвятила Перемозі над Королем Ночі і Армією Мертвих — представниками Сил Темряви. Після перемоги над Силами Темряви вона вважала основну свою життєву місію виконаною. Каяття Мелісандри.
Давос Сіворт Домагав убити її Короля Ренлі Баратеона. Живий. Брієнна Тарт простила його за подальші його Благородні Вчинки і неактивну участь в убивстві її Короля Ренлі Баратеона.
Попередник: Лорд-Командувач Королівської Гвардії Наступник:
Джеймі Ланністер нині на посаді