Васильківська центральна районна бібліотека

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Васильківська центральна районна бібліотека
Васильківська ЦРБ
Країна:  Україна
Тип: публічна бібліотека і ЦБС
Розташування Васильків
Адреса 08600, м. Васильків, вул. Володимирська, 2
Заснована 1931
Філії: 48
Фонди: 338436
Читачів: 16013
Директор: Шпильова Віра Віталіївна
Штат: 3

У 1931 році відкрила двері бібліотека в місті Василькові. Бібліотека займала дві кімнати у старому будинку культури. У роки війни фонд бібліотеки були розграбовані та знищені. У повоєнні роки фонд був поповнений шляхом книг, дарованих жителями міста.

Десятки років бібліотека не мала свого приміщення і лише у 1975 році бібліотеці надали приміщення у новому будинку культури. Книжковий фонд бібліотеки налічував понад двадцять тисяч примірників книг; 580 читачів. У 1976 році була створена централізована бібліотечна система, яка об'єднувала 52 бібліотеки району.

До послуг читачів районної бібліотеки: абонемент, читальний зал, відділ обслуговування юнаків, довідково-інформаційний кабінет, дитяча бібліотека. Районна бібліотека була методичним центром для сільських бібліотек-філіалів.

У 1995 році відбулася реорганізація ЦБС на міську ЦБС і районну ЦБС. Міська ЦБС існує і досі. У 2005 році відбулася децентралізація районної ЦБС, створена центральна районна бібліотека, але функції методичного центра для сільських бібліотек залишили за ЦРБ.

Примітки[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]