Вбивця 9 лютого

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хуан Антоніо Арреола Мурільйо

Хуан Антоніо Арреола Мурільйо
Народився 7 жовтня 1980 (43 роки)(19801007)
Мексика
Національність латиноамериканець
Прізвисько англ. February 9 Killer
укр. Вбивця 9 лютого
Покарання довічне позбавлення волі
Зріст 160-165 см
Кількість вбивств 3
Спосіб вбивств Странгуляція
Зброя те, чим можна зробити странгуляцію
Мотив корисливий
Дата арешту 6 січня 2022 року

«Вбивця 9 лютого» (англ. «February 9 Killer», справжнє ім'я: Хуан Антоніо Арреола Мурільйо, англ. Juan Antonio Arreola Murillo) — американський серійний вбивця, який скоїв три вбивства на території штату Юта і його передмість. Усі жертви мешкали в окрузі Солт-Лейк. Вбивства були скоєні 9 лютого 2006 року та 9 лютого 2008 року. Через загальну дату злочинів убивця отримав своє прізвисько.

Злочини[ред. | ред. код]

Першою жертвою стала 29-річна вагітна Соня Мехія (Sonia Mejia) з Тейлорсвілла. 9 лютого 2006 року вона була зґвалтована та задушена дротом у власній квартирі. Її ненароджена дитина також загинула. Зникли автомобіль, два персні та кулон жертви. Через чотири дні в сусідньому місті Мюррей, Юта (англ. Murray, Utah) був виявлений Ford Escort, що належав Мехії.

Рівно через два роки, 9 лютого 2008 року, у своїй квартирі у Вест-Веллі-Сіті було вбито 57-річну Даміану Кастільо Рамірес (ісп. Damiana Castillo Ramirez). Так само, як і перша жертва, вона була задушена. Рамірес сама впустила вбивцю, оскільки поліція не виявила слідів злому.

Жертви[ред. | ред. код]

  • Соня Мехія, 29 років. Зґвалтована і задушена у власній квартирі в Тейлорсвіллі.
  • Ненароджена дитина Соні Мехії. Смерть ненародженої дитини та вбивство Соні Мехії вважається подвійним вбивством.
  • Даміана Кастільйо Рамірес, 57 років. Була задушена у своїй квартирі у Вест-Веллі-Сіті.

Розслідування[ред. | ред. код]

У 2006 році до поліції звернувся свідок, який бачив, як Соня Мехія спілкувалася у дверях із невідомою людиною. Чоловік ударив жертву і вштовхнув її у квартиру[1]. Ґрунтуючись на словах свідка, детективи припустили, що вбивця молодий (близько 20 років) латиноамериканець із коротким темним волоссям. Приблизний зріст злочинця — 160—165 см та приблизна вага — 61-68 кг. На місці злочину було виявлено пляшку коли та пакет чіпсів, які, за словами свідка, вбивця приніс із собою. Було взято зразки ДНК[2] .

У 2009 році було проведено порівняльний аналіз ДНК, який пов'язав нерозкриті вбивства Соні Мехії та Даміани Кастільо Рамірес. Виникло припущення, що орудує серійний вбивця. 9 лютого 2009 року поліція штату працювала у посиленому режимі, проте вбивця так і не був спійманий[3] .

У 2011 році розслідування справи зайшло в глухий кут і було класифіковано як нерозкрите (англ. cold case). Зразки ДНК злочинця зберігаються у національній базі даних. Вбивця проходить під умовним ім'ям Джон Доу. Прокуратура подала документи до суду, звинувачуючи Джона Доу у вбивствах, пограбуванні, крадіжці зі зломом та сексуальним насильством[4] . У листопаді 2018 року американські детективи, які розслідували справи про вбивства, отримали повідомлення про збіг відбитків пальців, що їх цікавлять, з, на той момент, 41-річним Хуаном Антоніо Арреола Мурільйо (англ. Juan Antonio Arreola-Murrillo), затриманим у Мексиці за крадіжку. 6 січня 2022 року його було депортовано до Юти та заарештовано.

Зараз часу відбуває покарання у виправній колонії штату Юта.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Unsolved cases: Who killed Sonia Mejia? [Архівовано 2012-04-03 у Wayback Machine.] // abc4.com(англ.)
  2. DNA used to charge John Doe in Feb. 9 murders [Архівовано 2010-03-16 у Wayback Machine.] // The Salt Lake Tribune(англ.)
  3. Crime lab helps identify Utah serial killer [Архівовано 2013-02-08 у Wayback Machine.] // «Fox 13»(англ.)
  4. [1] [Архівовано 2016-03-04 у Wayback Machine.] // «The Salt Lake Tribune»(англ.)

Посилання[ред. | ред. код]