Вулиця Молодіжна (Хмельницький)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Молодіжна
Хмельницький
Місцевість Південно-Західний мікрорайон
Загальні відомості
Дата початку забудови 1970
Транспорт
Автобуси 21, 22
Тролейбуси 2а, 7а, 11а, 16, 17
Будівлі, пам'ятки, інфраструктура
Храми Храм Перетворення Господнє УПЦ МП
Навчальні заклади приватна школа «Гармонія», Хмельницький інститут конструювання та моделювання швейних виробів, НВК № 6
Медичні заклади Поліклініка № 4
Забудова Багатоповерхова, малоповерхова приватна
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа

Ву́лиця Молоді́жна розташована у Південно-Західному мікрорайоні міста Хмельницький, пролягає від Львівського шосе до вул. Тернопільської й далі до масиву індивідуальної забудови за тролейбусним депо поблизу Ружичнянського ставу.

Історія[ред. | ред. код]

Виникла у 1970 році під час забудови нового мікрорайону на південно-західній околиці міста. Символічна назва підкреслювала вклад молодого покоління хмельничан у розбудову нового мікрорайону.

Заклади освіти[ред. | ред. код]

  • Навчально-виховний комплекс № 6 (в минулому середня школа № 5)

Молодіжна, 5/1

  • Хмельницька приватна школа «Гармонія»

Молодіжна, 12/1

Хмельницька приватна школа «Гармонія» це повний комплекс освітньо-виховних послуг для дітей від 2 до 18 років, який включає в себе дитячий садок, підготовчу групу, початкову, основну і середню школу. Історія, а точніше, передісторія розпочалась у 1994 році, коли група ініціативних, талановитих спеціалістів, опираючись на сучасні досягнення світової педагогіки і психології, вирішила створити курси підготовки дітей до початкової школи. Результати діяльності виявились настільки вдалими і цікавими, що батьки дітей, які відвідували ці курси, запропонували продовжити співпрацю та організувати школу. У вересні 1995 року з'явився перший клас приватної загальноосвітньої школи «Гармонія». Засновником школи став кандидат фізико-математичних наук Шелепало Олег Олександрович. У 2003 році при школі почав функціонувати дошкільний виховний заклад з ясельною та змішаною групами. Поступово, рік за роком, набиралися нові перші класи і школа дорослішала разом зі своїми вихованцями. У 2006 році відсвяткували перший випуск 11 класу, класу з якого все і починалось.

  • Хмельницький інститут конструювання моделювання швейних виробів (ХІКМШВ)

Молодіжна, 12/1

Засновано у 1992 році як приватний вищий навчальний заклад (єдиний в Україні приватний навчальний заклад з цієї спеціальності), який акредитований за III рівнем. Засновник і ректор Хмельницького інституту конструювання моделювання швейних виробів (ХІКМШВ), кандидат економічних наук, доцент, відмінник освіти України Радомський Володимир Антонович. Матеріально-технічна база: три швейні лабораторії на 50 робочих місць, два комп'ютерні класи, АРМ «Конструктор», бібліотека, читальний зал, актовий зал, кафе.

Медичні заклади[ред. | ред. код]

Хмельницька міська поліклініка № 4 Молодіжна, 9 Хмельницька міська поліклініка № 4 заснована в 1986 р. у Південно-Західному мікрорайоні. У 1986—2002 рр. колектив поліклініки очолював головний лікар Василишин М. Й., з 2002 р. — Іванов І. С., з 2006 р. — знову Василишин М. Й. Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської Ради народних депутатів від 02.07.1986 р. № 172 було затверджено акт державної комісії по прийому в експлуатацію Хмельницької міської поліклініки № 4 на вулиці Молодіжна, 9, на 600 відвідувань в день. 26.05.1986 р. наказом міського відділу охорони здоров'я було призначено головного лікаря Хмельницької міської поліклініки № 4 Василишина Михайла Йосиповича. З відкриттям поліклініки № 4 було проведено реорганізацію поліклініки № 1. В поліклініку № 4 було переведено 19 дільниць і по одному з вузьких спеціалістів, кабінет профоглядів. Василишин М. Й. сам формував колектив поліклініки.

Посилання[ред. | ред. код]