Гена Ступницький

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гена Ступницький
Народився 26 серпня 1977(1977-08-26) (46 років)
Київ, Українська РСР, СРСР[1]
Країна  Україна
Діяльність сценарист, актор, кінорежисер, кінопродюсер
Alma mater Університет Айови
Нагороди
IMDb ID 1969144

Гена Ступницький (народився 26 серпня 1977) — американський кіно- та телевізійний сценарист і продюсер українського походження. Він виріс у передмісті Чикаго. Зазвичай він працює з Лі Айзенбергом, з яким заснував Quantity Entertainment.

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Ступницький народився в Києві, Українська РСР, Радянський Союз (нині Київ, Україна) у єврейській сім'ї. Він відвідував середню школу Стівенсона та закінчив Університет Айови в 2000 році.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

У 2005 році Айзенберг і Ступницький приєдналися до команди комедійного серіалу NBC «Офіс», де вони залишалися з 2 по 6 сезони. Окрім написання сценарію, він був співвиконавчим продюсером і зняв два епізоди з Айзенбергом, «Michael Scott Paper Company» і «The Lover». Хоча йому не приписують режисуру «Коханця», аналогічно Айзенбергу не приписують режисуру «Паперової компанії Майкла Скотта», оскільки режисером цього епізоду може бути лише одна особа. Вони також зняли The Outburst, серіал вебізодів для The Office. Він також виступав у ролі одного з постачальників Vance Refrigeration (Лео), разом з Айзенбергом, присутнім у кількох епізодах «Офісу». Разом із Айзенбергом Ступніцький був співавтором сценарію двох епізодів, які отримали найбільше визнання критиків, у тому числі Dinner Party і Scott's Tots.

Фільми[ред. | ред. код]

Айзенберг і Ступницький разом працювали над кількома сценаріями, багато з яких вони також створили. Разом з Гарольдом Ремісом вони написали сценарій до фільму «Рік перший», у якому знялися Джек Блек і Майкл Сера, який вийшов у 2009 році. Після цього вони написали та продюсували фільм «Поганий учитель», у якому зіграли Кемерон Діаз та Джастін Тімберлейк і який мав світовий успіх. Вони мали виступити продюсерами запропонованого продовження.

Айзенберг і Ступницький написали сценарій до «Мисливців за привидами III», але він так і не був створений за тим сценарієм.

Ступницький дебютував як режисер з комедійним хітом «Хороші хлопці» 2019 року.[2][3][4] Нещодавно він зняв «No Hard Feelings», де став співавтором сценарію та режисером. Головну роль у ньому зіграла Дженніфер Лоуренс, а вийде він в кінотеатрах у червні 2023 року.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми

Рік Назва Директор Сценарист Виконавчий Продюсер
2009 Початок часів Ні Так Ні
2011 Училка Ні Так Так
2019 Хороші хлопці Так Так Ні
2023 Без образ Так Так Ні

Телебачення

Рік Назва Директор Сценарист Виконавчий Продюсер Примітки
2005–2010 Офіс Так Так Так 15 серій (сценарист); Режисер епізодів "The Lover" (не в титрах) і "Michael Scott Paper Company"
2013–2014 Привіт дами Ні Так Так Також творець; 9 серій
2014 Поганий вчитель Ні Ні Так
Трофейна дружина Ні Так Так Епізод «День матері»
2016 Чудові дебіли Ні Так Так телефільм
2017 Собака вниз Ні Ні Так Епізод «Пілот»
СМІЛФ Ні Ні Так 9 серій

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Freebase Data DumpsGoogle.
  2. D'Alessandro, Anthony (20 липня 2018). Universal R-Rated Kids Comedy 'Good Boys' From Seth Rogen's Point Grey Adds Four. Deadline Hollywood. Процитовано 4 серпня 2018.
  3. Earp, Catherine (3 серпня 2018). Seth Rogen apologises for use of blackface on his new film Good Boys. Digital Spy. Процитовано 4 серпня 2018.
  4. McNary, Dave (20 березня 2018). Jacob Tremblay to Star in Comedy 'Good Boys' for Universal. Variety. Процитовано 4 серпня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]