Герб Шевченківського району (Харківська область)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Шевченківського району
Деталі
Носій Шевченківський район
Затверджений 24 квітня 2001
Щит французький новий
Основа зелено-синій щит
Інші елементи ріг достатку та кадуцей, символ Сонця, сніп пшениці

Герб Шевче́нківського райо́ну — офіційний символ територіальної громади Шевченківського району Харківської області. Затверджений 24 квітня 2001 р. рішенням ХІІІ сесії ХХІІІ скликання Шевченківської районної ради.

Опис[ред. | ред. код]

Герб району являє собою чотирикутний геральдичний щит із заокругленими нижніми кутами і загостренням в основі.

У почесній частині щита на зеленому полі покладені навхрест елементи символу Харківської області: золотий ріг достатку та золотий кадуцей. У середній частині щита на синьому полі, що символізує величність, красу, ясність, покладений золотий символ Сонця, на фоні якого — сніп пшениці, перев’язаний синьою стрічкою.

Права сторона щита [1] оповита золотим дубовим листям, а ліва  — колосками пшениці; дубове листя і колоски обвиті блакитною стрічкою.

Еталонні зразки герба містяться в Шевченківській районній раді та районній державній адміністрації.

Використання герба[ред. | ред. код]

Герб району може розміщуватися на будинках та в приміщеннях районної ради, районної державної адміністрації, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Також герб району може розташовуватися на архітектурних спорудах й користуватися в святкових оформленнях, при виготовленні друкованої рекламно-сувенірної продукції, зображатись на бланках ділових паперів підприємств, закладів, організацій.

Використання зображення герба здійснюється за умови отримання дозволу, який видається головою районної ради або головою районної державної адміністрації. Дозвіл або письмова відмова з визначенням її причини видається протягом одного місяця з моменту подання заяви. Термін дії дозволу – 1 рік. Після закінчення терміну дії необхідно отримати дозвіл на наступний період.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У геральдиці права і ліва сторони щита визначаються не з погляду людини, що дивиться на щит, а з погляду людини, що стоїть за щитом, або воїна, що тримає його в руці

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]