Глазная мазь

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Глазная мазь (очна мазь)
головна сторінка вебсайту станом на 9 січня 2013
Посилання glaznayamaz.org
Комерційний ні
Тип апологетичний інформативний сайт
Реєстрація за вибором (обов'язкова для участі на форумі)
Мови російська
Автор Володимир Хубірьянц
Започатковано 1999
Стан працює
Адреса офісу Краснодар, Росія

Глазная мазь (укр. Очна мазь) — російськомовний апологетичний інформаційний вебсайт, який діє з 1999 року і має на меті викрити хибні думки сучасного християнства, напрями, які, на думку авторів сайту, суперечать Біблії, є єрессю тощо[1], з позиції баптизма та раннього про-православного християнства.

Структура вебсайту[ред. | ред. код]

Структурно сайт складається з розділів, посилання на які розташовані у верхній частині сторінки. Один із розділів веде на окремий підрозділ сайту — форум. Під списком розділів знаходиться логотип сайту. Нижче зліва розташовуються матеріали (статті, свідчення, відеозаписи тощо), які можна коментувати, а справа — можливість e-mail-підписки, посилання на «відеобесіди» (див. нижче), навігаційні посилання, останні коментарі, засоби зв'язку (посилання на канали YouTube, Twitter, Facebook, Google+), цитата для роздумів, посилання на аналогічні апологетичні вебсайти, та хмарка тегів.

Вміст сайту[ред. | ред. код]

Основою сайту є розміщення відеозаписів та статей, суттю яких є, на думку авторів, викриття фальшивих та нехристиянських вчень харизматів, п'ятдесятників і частково адвентистів сьомого дня. Нищівно критикуються такі явища в християнській середі, як глосолалія (говоріння на «інших» мовах), суботництво, самореалізація замість таланту, такі напрями, як п'ятдесятництво, харизматичний рух, модернізм та лібералізм у християнстві, «Рух віри», «Торонтське благословення», «евангеліє процвітання» тощо. Псевдовчителями Божого слова автори сайту вважають Олексія Лєдяєва, Бенні Хінна, Джойс Майєр, Кеннета Хейгіна, Сандея Аделаджу та інших діячів християнства. В статтях наводяться аргументи, приклади невідповідності вчення Божому слову, відеозаписи з аналогічним вмістом. Слід також зазначити, що факти в статтях викликають неоднозначні відгуки серед читачів: від тих, хто дякує автору сайту за «відкриття істини та викриття фальшивого вчення» до тих, хто категорично проти сайту і вважає, що його мета — спаплюжити християн, а також те, що не варто судити інших (Євангеліє від Матвія 7:1: Не судіть, щоб і вас не судили). Див. детальніше нижче в розділі «Приклади статей».

З 30 листопада 2012 щоп'ятниці адміністратор сайту Володимир Хубірьянц спільно з адміністратором «спорідненого» сайту «Єресі — ні!» Альбертом Ісаковим проводять відеобесіди, відповідаючи на запитання відвідувачів сайту стосовно вмісту статей та інших матеріалів, розміщених на вебсайтах, а також стосовно протестантських віровчень[2]. Дані бесіди завантажуються на канал YouTube, після чого доступні на сайті.

Зовнішні посилання на вебсайт та його оцінки[ред. | ред. код]

Приватні оцінки учасників християнських форумів[ред. | ред. код]

Приклади статей[ред. | ред. код]

На прикладі принаймні цих статей можна детально проаналізувати стиль, у якому вони написані. Відповідно, серед коментарів можна знайти дуже суперечливі відгуки як щодо конкретних статей, так і щодо стилю сайта взагалі.

Примітки[ред. | ред. код]