Діти перемоги (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Діти перемоги
Тип телесеріал
Телеканал(и) Україна 1+1 (2017)
Жанр докурама
Тривалість 2 години 18 хвилин
Знімання багатокамерна
Керівник проєкту Світлана Усенко
Режисер Світлана Усенко
Сергій Сотниченко
Оператор Віталій Панасюк
Країна-виробник Україна
Мова оригіналу українська мова
російська мова
Перша поява 8 травня 2017
Посилання

«Діти Перемоги» — це драма, побудована на історіях живих свідків масштабної трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік, потрапивши в самий епіцентр Німецько-радянської війни. В основу проекту лягли шість оповідань головних героїв стрічки з різних куточків України, які ще дітьми пережили жахіття тих років. У кожного своя історія та своє ставлення до війни й перемоги.[1]

Фільм Світлани Усенко. У серіалі використаномузику молодих українських виконавців, зокрема «Тримай» у виконанні Христини Соловій, «Пташечка» і «Грушечка» (Vivienne Mort), «Небо» і «Колискова» (Ілларія), «Вітчизна» Дмитра Шурова.[2]

Сюжет[ред. | ред. код]

Семен Сорока, Марія Саєнко, Христина Хігер, Елеонора Коваль, Ганна Стрижкова та Іван Трофимович. Це діти — живі свідки війни 1939-1945 років.

Ганна не знає ні дати народження, ні справжнього імені свого, інші — втратили родину та дитинство, але усіх їх пов'язує одне: вони вижили в тій страшній війні — в таборах смерті, гетто, полоні.

Їх катували, вбивали фашисти, нищили поліцаї, таврували, над ними знущалися в катівнях таборів, вчиняли принизливі допити в КДБ. Вони пережили страшні роки окупації, голод, на їхню долю випали неймовірні страждання на війні та після неї. Але, незважаючи ні на що, вони вижили та стали «дітьми перемоги».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Діти перемоги — про серіал. Архів оригіналу за 15 вересня 2017. Процитовано 14 вересня 2017.
  2. Діти перемоги — online на сайті 1+1. Архів оригіналу за 25 вересня 2017. Процитовано 25 вересня 2017.