Ейфорія (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ейфорія
англ. Euphoria
Тип Телесеріал
Телеканал(и) HBO
Дистриб'ютор(и) Hulu і HBO Max[d]
Жанр підліткова драма
Тривалість серії 54-65 хв.
Компанія A24 і DreamCrewd
Керівник проєкту Сем Левінсон
Сценарист Сем Левінсон, Ron Leshemd і Гантер Шафер
Режисер Сем Левінсон
На основі Euphoria[en]
Оператор Марсель Рев
Дрю Деніелс
Адам Ньюпорт-Берра
Виконавчий продюсер Сем Левінсон
Дрейк
Future the Prince
Рон Лешем
Дафна Левін
Тміра Ярдені
Раві Нандан
Кевін Терен
Гаррі Леннон
У головних ролях Зендея
Мод Апатоу
Анґус Клауд
Ерік Дейн
Алекса Демі
Джейкоб Елорді
Барбі Феррейра
Ніка Кінґ
Сторм Рейд
Гантер Шафер
Алджі Сміт
Сідні Свіні
Колман Домінго
Джейвон Волтон
Остін Абрамс
Домінік Файк[en]
Текст за кадром Зендея
Композитор Labrinth
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перша поява 16 червня 2019
Перший показ 16 червня 2019 — 2025
Кількість сезонів 2
Кількість серій 18 (список епізодів)
Посилання

«Ейфорія» (англ. Euphoria) — американська телевізійна підліткова драма, створена Семом Левінсоном для HBO і заснована на однойменному ізраїльському мінісеріалі[en][3]. Головну роль у серіалі грає Зендея, до акторського складу також входять Мод Апатоу, Анґус Клауд, Ерік Дейн, Алекса Демі, Джейкоб Елорді, Барбі Феррейра, Ніка Кінґ, Сторм Рейд, Гантер Шафер, Алджі Сміт, Сідні Свіні, Колман Домінго, Джейвон Волтон, Остін Абрамс і Домінік Файк[en].

Прем'єра телесеріалу відбулася 16 червня 2019 року на каналі HBO[4][5]. У липні 2019 року серіал було продовжено на другий сезон, якому передували дві годинні спеціальні випуски в грудні 2020 року та січні 2021 року. Прем’єра другого сезону відбулася 9 січня 2022 року[6][7]. 4 лютого 2022 року серіал було продовжено на третій сезон[8].

«Ейфорія» отримала позитивні відгуки від критиків, з похвалою за її кінематографію, історію, партитуру, акторську гру (зокрема, Зендеї) і підхід до її зрілої теми, хоча вона викликала суперечки через її оголеність та сексуальний вміст, які деякі критики вважали надмірними. Серіал був номінований на телевізійну премію Британської академії за найкращу міжнародну програму[en] та премію АТК за видатні досягнення в драмі[en]. За свою гру Зендея була нагороджена Прайм-тайм премією «Еммі» та Премією «Сателіт» за найкращу жіночу роль у драматичному телевізійному серіалі[en].

Серіал посів перше місто серед найпопулярніших запитів у пошуковику Google в категорії «Телешоу» за підсумками 2022 року[9].

Акторський склад і персонажі[ред. | ред. код]

Основний склад[ред. | ред. код]

Актор Роль Опис
Зендея Ру Беннет Ру Беннет 17-річна наркозалежна, що намагається знайти власне місце у житті.
Мод Апатоу Лексі Говард Лексі Говард подруга Ру, молодша сестра Кессі.
Анґус Клауд Феско Феско місцевий наркодилер, близький друг Ру.
Ерік Дейн Кел Джейкобс Кел Джейкобс батько Нейта, який приховує таємниці від своєї сім'ї.
Алекса Демі Медді Перес Медді Перес дівчина, яка перебуває у складних стосунках з Нейтом.
Джейкоб Елорді Нейт Джейкобс Нейт Джейкобс шкільний спортсмен, що вирізняється агресивною поведінкою.
Барбі Феррейра Кет Ернандес Кет Ернандес дівчина, що досліджує власну сексуальність.
Ніка Кінґ Леслі Беннет Леслі Беннет матір Ру і Джії.
Сторм Рейд Джія Беннет Джія Беннет тринадцятирічна сестра Ру.
Гантер Шафер Джулс Вон Джулс Вон транссексуальна дівчина, знайомиться з Ру відразу після переїзду в місто, згодом перебуває в стосунках з Ру.
Алджі Сміт Кріс Маккей Кріс Маккей молодий футболіст, якому важко адаптуватись до навчання в коледжі.
Сідні Свіні Кессі Говард Кессі Говард старша сестра Лексі з сумнозвісним сексуальним минулим.
Колман Домінго Алі Алі чоловік, який одужує від розладу вживання психоактивних речовин[en], який часто виступає на зборах анонімних наркоманів Ру і зрештою стає її наставником[10].
Джейвон Волтон Ашстрей Ашстрей "молодший брат" Феса, торговець наркотиками.
Остін Абрамс Ітан Льюїс Ітан Льюїс однокласник Кет, її любовний інтерес.
Домінік Файк[en] Еліот Еліот новий друг Ру.

Другорядний склад[ред. | ред. код]

Актор Роль Опис
Алана Убач[en] Сьюзі Говард Сьюзі Говард мати Лексі та Кессі, алкоголічка.
Лукас Ґейдж[en] Тайлер Кларксон Тайлер Кларксон студент коледжу, на якого жорстоко нападав Нейт за секс з Медді на вечірці.
Джон Алес[en] Девід Вон Девід Вон батько Джулс.
Тайлер Тіммонс Трой і Рой Маккеї Трой і Рой Маккеї брати-близнюки Кріса Маккея.
Софія Роуз Вілсон Бібі Бібі подруга Медді, Кет та Кессі.
Рубен Даріо Тед Перес Тед Перес батько Медді.
Кіан Джонсон[en] Даніель Даніель колишній хлопець Кет, зацікавлений у Кессі.
Пола Маршал[en] Марша Джейкобс Марша Джейкобс мати Нейта.
Зак Штайнер Арон Джейкобс Арон Джейкобс брат Нейта.
Мерседес Колон Пані Ернандес Пані Ернандес мати Кет.
Тайлер Чейз Кастер Кастер працює з Мишею.
Міко Миша Миша постачальник Феса.
Марша Гемблс Панна Марша Панна Марша працює у Франка.

Гості[ред. | ред. код]

Актор Роль Опис
Джеремій Біркетт Директор Хейс Директор Хейс директор у школі Ру.
Брюс Векслер Роберт Беннет Роберт Беннет батько Ру та Джиї.
Ельпідія Каррілльо Соня Перес Соня Перес мати Медді
Шайло Фернандес Тревор Тревор продавець магазину
Крастон Джонсон Фредерік Маккей Фредерік Маккей батько Кріса

Епізоди[ред. | ред. код]

СезонЕпізодиОригінальний показ
Перший показОстанній показ
1816 червня 20194 серпня 2019
28[11]9 січня 202227 лютого 2022[11]

1-й сезон (2019)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуГлядачів США
(млн)
11«Пілот»
«Pilot»
Авґустін Фріззел[en]Сем Левінсон16 червня 20190.577[12]
Підростаючи, Ру Беннет боролася з численними психічними розладами, які призвели до наркотичної залежності в її підлітковому віці. Зараз їй 17, Ру повертається додому з реабілітаційного центру і негайно купує наркотики у свого друга і наркоторговця Феско («Фес»). Джулс, трансгендерну дівчину, що тільки приїхала у місто, запрошує на вечірку її однокласниця Кет, яку влаштовує популярний футболіст й першокурсник коледжу Крістофер Маккей. Натомість Джулс вирішує спершу піти на побачення зі старшим чоловіком із програми для пошуку пари на ніч. Мати Ру змушує доньку пройти тест на наркотики. Ру отримує чисту сечу у своєї подруги дитинства Лексі і використовує її для проходження тесту. Маккей і його друг Нейт обговорюють сексуальне минуле своєї однокласниці Кессі, сестри Лексі. Маккей захищає її, оскільки він закоханий в Кессі. Джулс зустрічає старшого чоловіка в мотелі, який, як згодом з'ясовується, є батьком Нейта. Вона бреше про свій вік і вони займаються сексом. Згодом вона направляється на вечірку Маккея. На вечірці Кет втрачає цноту, а Медді, яка нещодавно розлучилася з Нейтом, вирішує помститься, зайнявшись сексом з хлопцем на ім'я Тайлер на очах у всіх. Нейт нападає на Джулс, але вона погрожує йому ножем і ріже себе. Покидаючи вечірку, Джулс зустрічає Ру і вони їдуть додому разом.
22«Stuntin' Like My Daddy»Сем ЛевінсонСем Левінсон23 червня 20190.574[14]

В 11 років Нейт знайшов колекцію власноруч зроблених батьком відео, на яких він займається сексом із молодими геями та трансжінками. В підлітковому віці Нейт стає успішним квотербеком, якому доводиться боротися з проблемами гніву та сексуальною незахищеністю. Нейт вривається в будинок Тайлера і жорстоко б’є його, звинувачуючи в зґвалтуванні Медді на вечірці Маккея після того, як Медді бреше йому, що була п'яною. У перший шкільний день Ру зривається після того, як її попросили розповісти про своє літо. Лексі намагається її втішити. Ру згадує як спробувала оксикодон вперше у віці 13 років (ліки прописали її батькові, який помирав від раку). Кет дізнається, що відео, на якому вона займається сексом на вечірці Маккея, широко поширюється в Інтернеті і розуміє, що може заробляти гроші як вебкам модель[en]. Джулс починає листуватися з анонімом-спортсменом в Інтернеті. Маккей проводить час з Кессі і звинувачує її в одержимості сексом. Ру зустрічає наркоторговця Мишу у Феса і той змушує її спробувати фентаніл. Виявляється, що чоловік, з яким Джулс листувалася, — це Нейт, який використовує псевдонім «Тайлер».


Назва цього епізоду є відсиланням на пісню Birdman і Lil Wayne «Stuntin' Like My Daddy[en]» 2006 року, перший синґл з їхнього спільного студійного альбому Like Father, Like Son[en].[13]
33«Made You Look»Сем ЛевінсонСем Левінсон30 червня 20190.493[15]

Дитиною, Кет різко набирає вагу на сімейному відпочинку, через що її хлопець Даніель розлучається з нею, а однолітки починають цькувати Кет. Згодом вона стає популярною авторкою фанфіків в Інтернеті, приховуючи це захоплення від всіх. Після злитого секс-відео, Кет починає проводити платні вебкам-сеанси й тратить ці гроші на купівлю нового одягу. Після інциденту з фентанілом, Джулс каже Ру, що вона не буде з нею дружити, якщо та продовжить вживати наркотики. На своїй зустрічі Анонімних Наркоманів Ру каже, що вона вже 60 днів не вживає, проте інший учасник, Алі, каже їй, що знає правду. Ру допомагає Джулс зробити оголені фотографії після того, як Нейт надіслав їй фото члена. Ру краде таблетки з кухні Джулс. Кессі іде на вечірку в коледжі разом з Маккеєм. Медді була дуже шокована, знайшовши фотографії чужих членів на телефоні Нейта. Після того, як Джулс розповіла про свої плани зустрітися з «Тайлером» наодинці вночі, вони з Ру посварилися. Пізніше Ру йде до будинку Джулс, щоб вибачитися, і в кінцевому результаті цілує її. Не знаючи що робити, Ру йде до Феса за наркотиками, але, побоюючись за її добробут, він відмовляється давати їй наркоту й замикає вхідні двері. Засмучена Ру звинувачує Феса у своїй залежності. Вона кличе Алі на допомогу.


Назва цього епізоду є відсиланням на пісню Nas «Made You Look[en]» 2002 року з його шостого студійного альбому God's Son[en].
44«Shook One Pt. II»Сем ЛевінсонСем Левінсон7 липня 20190.609[16]

У віці 11 років, Джулс потрапила до психіатричної лікарні через свою гендерну дисфорію та селфгарм. Після виписки з лікарні Джулс розпочала гендерний перехід. Ру зустрічається з Алі та розповідає йому про свої почуття до Джулс. На карнавалі Нейт і Медді сваряться, і Нейт хапає її за горло, залишаючи синці, після того, як вона обзиває його сім'ю. Маккей засмучує Кессі, відмовляючись визнавати її своєю дівчиною перед Нейтом, через її репутацію. Кессі та Медді приймають наркотики MDMA, так звану «Моллі». Медді влаштовує сцену перед сім'єю Нейта, а Кессі фліртує зі своїм однокласником, Деніелом, коханим Кет з дитинства. Вона досягає оргазму катаючись на каруселі. Джулс впізнає Кела, батька Нейта, з яким вона займалася сексом у мотелі. Кет тусується з однокласником Ітаном, але починає ревнувати, коли помилково думає, що він фліртує з іншою дівчиною і, в кінцевому результаті, вона займається сексом зі старшим хлопцем. Ру шукає свою сестру Джію і знаходить її під наркотою в компанії хлопців. Кел благає Джулс не розкривати їхню таємницю і вона запевняє його, що нікому її не розкаже. Після карнавалу, Джулс зустрічається з «Тайлером» і дізнається, що весь цей час, за псевдонімом ховався Нейт. Він погрожує повідомити в поліцію, що Джулс надсилала йому дитячу порнографію, якщо вона не буде мовчати про свої стосунки з його батьком. Джулс йде до будинку Ру, вони цілуються і Джулс залишається в неї на ніч.


Назва цього епізоду є відсиланням на пісню Mobb Deep «Shook Ones (Part II)» 1995 року з другого альбому дуету The Infamous.[13]
55«'03 Bonnie and Clyde»Дженніфер МоррісонСем Левінсон14 липня 20190.579[17]

У дитинстві, Медді любила брати участь у конкурсах краси, поки мати не заборонила їй займатись цим, почувши про підозри одного з організаторів конкурсу в розбещенні дітей. Через роки, вона бреше Нейту про те, що вона незаймана і вони починають зустрічатися. Ру розказує матері, що зустрічається з Джулс. Медді намагається приховати синці на шиї, які Нейт зробив на карнавалі, але їх помічають після того, як вона втрачає свідомість у школі й починається поліцейське розслідування. І Медді, і Нейт заперечують, що він заподіяв їй болю, але мати Медді висуває звинувачення в сторону Нейта. Джулс розчаровується, коли Ру не сприймає її ситуацію з Келом серйозно. Алі не вірить, що стосунки Ру і Джулс триватимуть й надалі, що лякає Ру. Кессі перестає бачитися з Даніелем і повертається до Маккея, який вибачається за свою поведінку на карнавалі. Кет холодна до Ітана, який не розуміє чому. Пізніше Кет робить мінет продавцю в магазині одягу. Ру вибачається перед Лексі за те, що вона була поганою подругою, і запрошує її покататися на роликах з нею та Джулс. Кел задається питанням, як його таємне сексуальне життя могло вплинути на дітей. Медді таємно зустрічається з Нейтом в мотелі. Після катання на роликових ковзанах Джулс забирає Ру з собою додому, але не може заснути.


Назва цього епізоду є відсиланням на пісню Jay-Z та Бейонсе «'03 Bonnie & Clyde» 2002 року з його сьомого студійного альбому The Blueprint 2: The Gift & The Curse.[13]
66«The Next Episode»Піппа Б'янкоСем Левінсон21 липня 20190.569[19]

З дитинства, Маккея тренував батько, щоб той міг стати успішним футболістом. Після вступу до коледжу, він розуміє, що у нього мало шансів стати професіоналом. Нейта відсторонено від навчання через розслідування нападу на Медді. Його та його родину не пускають до ресторану через чутки навколо нього. Нейт вривається у квартиру Тайлера і змушує його зізнатися, що він душив Медді. Він також шантажує Джулс, примушуючи її сказати поліції, що вона бачила, як Тайлер душив Медді. Кет набуває популярності як вебкам-модель. Кессі йде на вечірку на Гелловін з Маккеєм, де з нього жорстоко знущаються[18]. Потім він агресивно займається сексом з Кессі й залишає її в сльозах. Наступної ночі Даніель влаштовує вечірку. Ру переживає через Джулс, яка сильно напилася. Ру просить вибачення у Феса за те, що накричала на нього. Кет займається оральним сексом з Ітаном, але кидає його, поки він йде у ванну. Коли Кессі відмовляється займатися сексом з Даніелем, він її обзиває та ображає. Пізніше, вдома, Кессі розуміє, що в неї затримка. Нейт, з якого зняли звинувачення, і Медді з'являються на вечірці Деніела і їм аплодують учасники вечірки. Ру підозрює, що між Джулс та Нейтом щось сталось, коли бачить її реакцію на Нейта.


Назва цього епізоду є відсиланням на третій синґл американського репера Dr. Dre за участю Snoop Dogg «The Next Episode[en]» з його студійного альбому «2001» 1999 року.
77«Випробування та труднощі походу в туалет під час депресії»
«The Trials and Tribulations of Trying to Pee While Depressed»
Сем ЛевінсонСем Левінсон28 липня 20190.549[20]
Батьки Кессі розлучаються, коли вона перебуває у підлітковому віці. Після автомобільної аварії її батько стає наркозалежним, бідним і кидає сім'ю. Через це, вона часто вступає в експлуататорські сексуальні стосунки з хлопцями, ще не зустрівши Маккея. Ру впадає в депресію з маніакальними епізодами після того, як Джулс віддаляється. Коли вони з Лексі зрозуміли, що Нейт зробив з Джулс, Ру просить Феса залякати його. Він робить це, але Нейт мститься, анонімно повідомляючи в поліцію, що Фес займається торгівлею наркотиками. Феско й Ашстрей змушені позбутися всіх своїх наркотиків, коли під їх будинком з'являється поліція. Медді та Кет обмінюються взаємними звинуваченнями: Кет звинувачує Медді в нездоровій залежності від Нейта, а Медді, своєю чергою, звинувачує подругу в егоїзмі. Кет закінчує вебкам-сеанс з високооплачуваним клієнтом, коли їй стає незручно. Кессі каже Маккею, що вона вагітна. Він приголомшений і пропонує їй зробити аборт. Джулс відвідує подругу зі своєї старої школи, і зустрічає її сусідку Анну. Джулс і Анна ідуть в клуб, де вживають наркотики і займаються сексом, під час якого Джулс бачить галюцинації про Нейта і Ру. Пізніше вона пише Ру, що сумує за нею.
88«І засій землю сіллю за собою»
«And Salt the Earth Behind You»
Сем ЛевінсонСем Левінсон4 серпня 20190.530[21]
Ру і Джулс миряться, поки Ру одужує в лікарні після інфекції нирок. Нейт не може досягти ерекції з Медді, яка спорить з ним про його орієнтацію, після чого Нейт нападає на неї. Коли Нейт йде в душ, Медді краде секс-відео Кела і Джулс, яке було у нього, повертається додому, щоб подивитися його, і шокується побаченого. Нейт виграє свій останній футбольний матч у старшій школі, але Кел критикує його гру. Нейт звинувачує батька в гомосексуальності, між ними зав'язується бійка, яка закінчується нападом гніву у Нейта. Кессі перериває вагітність з підтримкою матері та сестри. Фес проникає до будинку постачальника Миші та грабує його, щоб заплатити Миші за знищені наркотики. На випускному Кет шукає Ітана і просить вибачення за свою поведінку, вони разом йдуть з випускного. Ру погрожує Нейту викрити Кела, якщо той не припинить шкодити Джулс та Фесу. Нейт глузує з її прихильності до Джулс. Провівши ніч, намагаючись з'ясувати свої відносини один до одного, Нейт і Медді мирно вирішують припинити свої стосунки. Джулс зізнається Ру, що вона закохана і в неї, і в Анну. Ру та Джулс вирішують разом поїхати з міста, але Ру передумує в останню мить, і Джулс їде на потязі сама. Повернувшись додому, засмучена Ру з розбитим серцем, закидується оксикодоном і бачить яскраву музичну галюцинацію.

Спецвипуски (2020–2021)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуГлядачів США
(млн)
91«Неприємності не вічні»
«Trouble Don't Last Always»
Сем ЛевінсонСем Левінсон6 грудня 2020[a]0.236[23]
Напередодні Різдва, після свого зриву, нанюхана Ру сидить у закусочній з Алі, щоб поговорити про свою залежність. Ру визнає, що добровільно зірвалася, Алі нагадує їй, що залежність — це хвороба, і наголошує на важливості віри у щось більше, ніж вона сама. Ру намагається звинуватити Джулс у цьому, але Алі нагадує, що Ру зберігала таблетки, які вона прийняла, припускаючи, що вона ніколи серйозно не думала про те, щоб перестати вживати. Він також зазначає, що Ру ніколи офіційно не визнавала свої стосунки з Джулс. Ру врешті зізнається, що шкодує за своє ставлення до своєї сім’ї (особливо до матері) і що вона хоче накласти на себе руки. Алі стверджує, що наркотики кардинально змінюють людину. Він розказує, що виріс із жорстоким батьком, до якого таїв глибоку ненависть, і він поклявся, що ніколи не стане таким, як його батько. Але коли Алі почав вживати, він не помітив, як став таким самим, як його батько, — жорстоким й ненависним, таким чином, відлякуючи свої любих дочок. Алі каже Ру, що відмова пробачити собі свої помилки — це те, що заважає особистому зростанню. Алі вірить у неї, і вірить, що вона зможе стати кращою й покінчити з наркотиками.
102«До біса всіх, хто не риба-ангел»
«Fuck Anyone Who's Not a Sea Blob»
Сем ЛевінсонСем Левінсон і Гантер Шафер24 січня 2021[b]0.109[25]
Напередодні Різдва, покинувши Ру на вокзалі, Джулс відвідує свій перший сеанс терапії. Вона каже, що Ру це єдина людина, яка, на її думку, любила її такою, якою вона є насправді. Але зізнається, що їй важко бути завжди з Ру, щоб вона знову не зірвалася, і це є справжнім тягарем для неї. Спогади показують, що мати Джулс одужувала від залежності під час подій 1-го сезону, але була госпіталізована в результаті зриву після того, як почула, що Джулс не може пробачити їй за те, що вона кинула її в дитинстві. Терапевтка Джулс зауважує, що складні почуття Джус щодо Ру дуже нагадують ті, які вона відчуває щодо власної матері. Далі Джулс зізнається, що вона все ще закохана в «Тайлера», фальшивого онлайн-персонажа, якого Нейт використовував для спілкування з нею, попри те, що знає, що їхні стосунки це була просто фантазія. Джулс каже свої терапевтці, що планує припинити свою замісну гормональну терапію через розвиток уявлення, що її жіночність є лише об'єктом для задоволення чоловіків. Повернувшись додому, Джулс несподівано зустрічає візит Ру, яка каже, що їде на зустріч з Алі. Джус намагається вибачитися перед Ру за те, що покинула її, але емоційна Ру просто вітає Джус з Різдвом і раптово йде. Джулс не витримує і починає плакати у своїй спальні.

2-й сезон (2022)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу [11]Глядачів США
(млн)
111«Намагаючись потрапити на небо, перш ніж вони закриють двері»
«Trying to Get to Heaven Before They Close the Door»
Сем ЛевінсонСем Левінсон9 січня 20220.254[27]

У дитинстві, Феса прихистила до себе бабуся, яка познайомила його з торгівлею наркотиками. У продовженні сцени з фіналу першого сезону Ашстрей вбиває Мишу молотком. Напередодні Нового року, нанюхана Ру супроводжує Феса та Ашстрея до особливо важливої торгівлі наркотиками (яка зрештою вдається), перш ніж відвідати велику вечірку. У мінімагазині нанюхана Кессі зустрічається з Нейтом, який пропонує їй підвезти її на вечірку, прибувши вони займаються сексом у ванній і їх ледь не перериває Медді, змушуючи Кессі сховатися у ванні. Ру приймає суміш наркотиків з хлопцем, на ім’я Елліот і у неї ледь не стається зупинка серця. На щастя, Елліот дає їй аддерол, щоб стабілізувати її серцевий ритм. Надворі вони з Джулс возз’єднуються, і Ру розповідає Джулс, що у неї був зрив тієї ночі, коли Джулс кинула її на вокзалі. Пізніше, вони зізнаються у своїх почуттях один одному і цілуються. Фес розмовляє з Лексі, і вони обмінюються номерами телефонів. Потім він жорстоко б'є Нейта, поки інші учасники вечірки просто стоять й знімають це.


Назва цього епізоду є відсиланням на пісню Боба Ділана «Tryin' to Get to Heaven[en]» .[26]
122«Поза дотиком»[28]Буде визначеноБуде визначено16 січня 2022Буде визначено
133«Роздуми: Великі та малі хулігани»[29]Буде визначеноБуде визначено23 січня 2022Буде визначено


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. https://deadline.com/2017/06/euphoria-provocative-drama-israeli-format-hbo-1202106195/
  3. Tedy Productions. Euphoria - TV Productions (англ.). Tedy Productions. Архів оригіналу за 17 червня 2019. Процитовано 21 червня 2019.
  4. HBO/Cinemax Programming Overview – Fall 2018. The Futon Critic. 4 жовтня 2018. Архів оригіналу за 6 лютого 2019. Процитовано 7 жовтня 2018.
  5. Zendaya's HBO Drama Euphoria to Premiere in June — Watch Teaser. TVLine. 11 квітня 2019. Архів оригіналу за 12 квітня 2019. Процитовано 18 травня 2019.
  6. HBO [@hbo] (23 листопада 2021). Season 2. @euphoria. January 9 on @hbomax. Процитовано 23 листопада 2021 — через Instagram.
  7. Moreau, Jordan (23 листопада 2021). Euphoria Season 2 Gets January Release Date and First Trailer. Variety (амер.). Архів оригіналу за 23 листопада 2021. Процитовано 23 листопада 2021.
  8. Del Rosario, Alexandra (4 лютого 2022). 'Euphoria' Renewed For Season 3 By HBO. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 4 лютого 2022. Процитовано 4 лютого 2022.
  9. Google Рік у пошуку. Google Trends (укр.). Процитовано 7 грудня 2022.
  10. Franich, Darren (14 червня 2019). HBO's teen shock-soap Euphoria is sweeter than you think: EW review. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 3 липня 2019. Процитовано 16 червня 2019.
  11. а б в Euphoria – Listings. The Futon Critic. Процитовано 23 листопада 2021.
  12. Metcalf, Mitch (18 червня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 6.16.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 27 червня 2019. Процитовано 18 червня 2019.
  13. а б в Butler, Bethonie (14 жовтня 2019). The entrancing score of Euphoria has arrived, and it sounds like teen angst and eye glitter. The Washington Post. Архів оригіналу за 31 січня 2021. Процитовано 4 січня 2021. Several episodes take their names from song titles: Lil Wayne's "Stuntin' Like My Daddy", Mobb Deep's "Shook Ones Pt. II" and the Beyoncé–Jay-Z collab "'03 Bonnie and Clyde". Euphoria also makes carefully placed use of music by Drake, one of its executive producers.
  14. Metcalf, Mitch (25 червня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 6.23.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 26 червня 2019. Процитовано 25 червня 2019.
  15. Metcalf, Mitch (2 липня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 6.30.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 2 липня 2019. Процитовано 2 липня 2019.
  16. Metcalf, Mitch (10 липня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.7.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 10 липня 2019. Процитовано 10 липня 2019.
  17. Metcalf, Mitch (16 липня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.14.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 17 липня 2019. Процитовано 16 липня 2019.
  18. Chuba, Kirsten (22 липня 2019). 'Euphoria' Star on What Really Happened in That "Scary as Hell" Hazing Scene. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 22 липня 2019. Процитовано 23 липня 2019.
  19. Metcalf, Mitch (23 липня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.21.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 23 липня 2019. Процитовано 23 липня 2019.
  20. Metcalf, Mitch (30 липня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.28.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 30 липня 2019. Процитовано 30 липня 2019.
  21. Metcalf, Mitch (6 серпня 2019). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 8.4.2019. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 6 серпня 2019. Процитовано 6 серпня 2019.
  22. Bjornson, Greta (1 грудня 2020). 'Euphoria' Sets Early HBO Max Premiere for Special Episode. Decider. Архів оригіналу за 25 грудня 2020. Процитовано 11 грудня 2020.
  23. Metcalf, Mitch (8 грудня 2020). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 12.6.2020. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 25 грудня 2020. Процитовано 8 грудня 2020.
  24. Petski, Denise (19 січня 2021). 'Euphoria': Second Of Two Special Episodes To Premiere Early On HBO Max. Deadline. Архів оригіналу за 1 лютого 2021. Процитовано 4 лютого 2021.
  25. Metcalf, Mitch (26 січня 2021). Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 1.24.2021. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 26 січня 2021. Процитовано 26 січня 2021.
  26. Tryin’ to Get to Heaven. Архів оригіналу за 10 січня 2022. Процитовано 14 січня 2022.
  27. Metcalf, Mitch (11 січня 2022). ShowBuzzDaily's Sunday 1.9.2022 Top 150 Cable Originals & Network Finals Updated. Showbuzz Daily. Архів оригіналу за 11 січня 2022. Процитовано 11 січня 2022.
  28. Euphoria 10: Out of Touch. HBO. Архів оригіналу за 8 січня 2022. Процитовано 8 січня 2022.
  29. Euphoria 11: Ruminations: Big and Little Bullys. HBO. Архів оригіналу за 8 січня 2022. Процитовано 11 січня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]


Помилка цитування: Теги <ref> існують для групи під назвою «lower-alpha», але не знайдено відповідного тегу <references group="lower-alpha"/>