Капітан Америка: Прекрасний новий світ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Капітан Америка Чудовий новий світ
Captain America: Brave New World
Жанр супергеройський фільм, бойовик, пригодницький фільм і науково-фантастичний фільм
Режисер Julius Onahd
Продюсер Кевін Файґі і Nate Moored
Сценарист Malcolm Spellmand і Dalan Mussond
У головних
ролях
Ентоні Макі, Danny Ramirezd, Тім Блейк Нельсон, Shira Haasd, Карл Ламбліd, Гаррісон Форд і Лів Тайлер
Оператор Крамер Морґентоd
Кінокомпанія Marvel Studios
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures
Мова англійська
Країна  США
Рік 2025
Дата виходу 14 лютого 2025
IMDb ID 14513804
Попередній КВМ: «Дедпул 3» (2024)
КА: «Перший месник: Протистояння» (2016)
Наступний КВМ: «Громовержці» (2024)
marvel.com/movies/captain-america-brave-new-world

«Капітан Америка: Прекрасний новий світ» (англ. Captain America: Brave New World) — майбутній американський супергеройський фільм, заснований на персонажі Marvel Comics Семе Вілсон / Капітані Америці. Фільм створений Marvel Studios і поширюється Walt Disney Studios Motion Pictures. Є 35-ою за рахунком кінокартиною в медіафраншизі «Кінематографічний всесвіт Marvel» (КВМ), а також четвертим фільмом у серії фільмів про Капітана Америки та продовженням серіалу Disney+ «Сокіл та Зимовий солдат» (2021). Режисером фільму виступить Джуліус Она, сценарій написали Малкольм Спеллман та Далан Муссон[en]. Роль Сема Вілсона / Капітана Америки виконав Ентоні Макі ; у фільмі також зіграють Денні Рамірес, Карл Ламблі, Шира Хаас та Тім Блейк Нельсон.

Фільм «Перший месник: Протистояння» (2016) вважався завершенням трилогії про Капітана Америку, в якій Кріс Еванс виконував роль Стіва Роджерса, а Вілсон у виконанні Макі став новим Капітаном Америкою у серіалі «Сокіл та Зимовий солдат». Спеллман і Мусон, сценаристи серіалу, написали сценарій для нового фільму про Капітана Америки до кінця квітня 2021 року, а Макі підписав контракт на участь у фільмі до серпня того ж року. Джуліус Она був призначений режисером у липні 2022 року.

У США фільм вийде 14 лютого 2025 року. Він стане частиною П'ятої фази КВМ.

Акторський склад[ред. | ред. код]

  • Ентоні Макі — Сем Вілсон / Капітан Америка:Месник і колишній повітряно-рятувальний солдат, який був навчений в армії повітряного бою з використанням спеціально розробленого ранця з крилами. Виконавчий продюсер серіалу «Сокіл та Зимовий солдат» (2021) Нейт Мур порівняв Капітана Америку Вілсона з Роккі Бальбоа як «аутсайдера в будь-якій ситуації», який не володіє атрибутами Стіва Роджерса, і сказав, що Вілсон буде підданий «вичавці» і повинен буде заслужити мантію Капітана Америки після того, як він заявить про неї без підтримки. Макф сказав, що пісня Тупака Шакура «Hit 'Em Up» (1996) відображає його образ Вілсона для фільму. Режисер Джуліус Она сказав, що фільм буде досліджувати шлях Вілсона, який «стає лідером в ролі капітана Америки».[1]
  • Денні Рамірес — Хоакін Торрес: Перший лейтенант Військово-повітряних сил США, який у минулому працював з Вілсоном.[2]
  • Карл Ламблі — Ісайя Бредлі: Афроамериканський ветеран Корейської війни і суперсолдат, якого 30 років тримали у в'язниці і проводили над ним експерименти.[2]
  • Шира Хаас — Сабра: ізраїльська супергероїня.[2]
  • Тім Блейк Нельсон — Семюел Стернс / Лідер:
    Біолог, який випадково заразився кров'ю Брюса Беннера під час розробки антидоту для позбавлення Беннера від його альтер его — Халка, що наділило Стернса надлюдським інтелектом. Включення лідера до фільму було однією з причин того, що Джуліус Она був зацікавлений в режисурі фільму, зазначивши, що людина, яка діє на основі інтелекту, буде хорошим супротивником для Вілсона і змусить його «пройти через всі випробування».[2]
  • Джулія Луї-Дрейфус — Валентина Аллегра де Фонтейн
  • Гаррісон ФордТаддеус Росс
  • Лів ТайлерБетті Росс

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

Президент Marvel Studios Кевін Файгі у жовтні 2015 року заявив, що «Перший месник: Протистояння» (2016) є завершенням трилогії про Капітана Америку після фільмів «Перший месник» (2011) та «Перший месник: Друга війна» (2014), в яких Кріс Еванс виконав роль Стіва Роджерса. «Протистояння» стало для Еванса останнім сольним фільмом про Капітана Америку, але він був готовий продовжити свій контракт після фільмів «Месники: Війна нескінченності» (2018) та «Месники: Завершення» (2019). У січні 2021 року повідомлялося, що Еванс був близьким до підписання контракту на повторне виконання ролі Стіва Роджерса принаймні в одному з майбутніх проектів. Стверджувалося, що участь Еванса буде аналогічною тому, як після завершення серії фільмів «Залізна людина» зірка Кінематографічного всесвіту Marvel (КВМ) Роберт Дауні-молодший грав Тоні Старка як роль другого плану в інших фільмах франшизи, включаючи «Протистояння». Еванс незабаром заявив, що звіт був «новиною для нього».

Після виходу фінального епізоду «Сокола та Зимового солдата» 23 квітня 2021 року під назвою «Один світ, один народ» стало відомо, що Спеллман розробляє сценарій четвертого фільму про Капітана Америку разом із Даланом Мусоном, який написав епізод «Правда». Очікувалося, що фільм слідуватиме за Вілсоном після подій серіалу, а повернення Еванса до ролі Роджерса очікувалося в іншому проекті. Борис Кіт та Аарон Коуч із The Hollywood Reporter зазначили, що Капітаном Америкою у КВМ вже були три людини, і буде цікаво подивитися, на що буде зроблено акцент у фільмі. Макі не знав про плани створення фільму або другого сезону «Сокола і Зимового солдата», але був «схвильований тим, що станеться», і сказав, що у нього немає слів, щоб описати ідею бути головним героєм фільму КВМ, особливо як темношкірого актора, крім того, що це «монументально». Протягом наступних кількох місяців Макі вів переговори про укладання контракту на головну роль у фільмі і в серпні підписав контракт. У липні 2022 року Джуліус Она був обраний режисером фільму. Назва фільму, «Капітан Америка: Новий світовий порядок», було оголошено на San Diego Comic-Con в 2022 році, а також дата виходу — 3 травня 2024. На початку червня 2023 року назву фільму змінили на «Капітан Америка: Прекрасний новий світ».

Зйомки[ред. | ред. код]

Основні зйомки розпочалися 21 березня 2023 року у Атланті.[3]

Випуск[ред. | ред. код]

«Капітан Америка: Прекрасний новий світ» вийде в США 14 лютого 2025 року. Фільм стане частиною П'ятої фази КВМ.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 20 січня 2022. Процитовано 20 січня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. а б в г Whitten, Sarah (10 вересня 2022). Everything we learned about the Marvel Cinematic Universe at Disney's D23 Expo. CNBC. Архів оригіналу за 10 вересня 2022. Процитовано 10 вересня 2022.
  3. Ho, Rodeny (22 жовтня 2022). 'Captain America: New World Order' to film at Georgia's Trilith Studios in 2023. The Atlanta Journal-Constitution. Архів оригіналу за 23 жовтня 2022. Процитовано 14 листопада 2022.
  4. Vary, Adam B. (23 липня 2022). Marvel Studios’ Phases 5 and 6: Everything We Learned at Comic-Con About the Multiverse Saga. Variety (англ.). Архів оригіналу за 24 липня 2022. Процитовано 24 липня 2022.