Громовержці (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Громовержці
Thunderbolts
Жанр
Режисер Джейк Шреєр
Продюсер Кевін Файґі
Сценарист Ерік Пірсон
На основі коміксів Курта Бусєка і Марка Баґлі про Громовержців
У головних
ролях
Себастіан Стен
Флоренс П'ю
Ганна Джон-Кеймен
Ваятт Расселл
Джулія Луї-Дрейфус
Девід Гарбор
Ольга Куриленко
Кінокомпанія Marvel Studios
Дистриб'ютори США Walt Disney Studios
Україна Кіноманія
Мова англійська
Країна США США
Рік 2025
Дата виходу Україна 25 липня 2025
США 25 липня 2025
IMDb ID 20969586
Попередній КВМ: «Прекрасний новий світ» (2024)
Наступний КВМ: «Блейд: Вбивця вампірів» (2025)
www.marvel.com/movies/thunderbolts

«Громове́ржці» (англ. Thunderbolts) — майбутній американський супергеройський фільм, заснований на однойменній команді Marvel Comics. Виробництвом займеться компанія Marvel Studios, а поширенням — Walt Disney Studios Motion Pictures. Є 37-ою за рахунком кінокартиною в медіафраншизі «Кіновсесвіт Marvel» (КВМ). Режисером фільму виступить Джейк Шрейєр, а сценаристом — Ерік Пірсон.

Marvel Studios почала пропонувати створення команди «Громовержці» у рамках КВМ у 2021 році. Про те, що фільм знаходиться у розробці, стало відомо у червні 2022 року, коли були призначені Шреєр та Пірсон. Очікується, що зйомки розпочнуться у середині 2023 року.

Випуск фільму «Громовержці» у в Україні заплановано на 25 липня 2025 року.

Синопсис[ред. | ред. код]

Команда лиходіїв вирушає на місії за наказом уряду США.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

Під час виробництва фільму «Вартові Галактики» (2014) режисер Джеймс Ґанн висловив зацікавленість у створенні фільму на основі Громовержців голові Marvel Studios Кевіну Файґі, на що йому відповіли, що це цілком можливо, враховуючи успіх «Вартових Галактики». До 2021 Ґанн більше не був зацікавлений у фільмі про Громовержців після режисури фільму DC Films «Загін самогубців: Місія навиліт» (2021), враховуючи, що Загін самогубців схожий за концепцією з Громовержцями. У червні 2018 року Ганна Джон-Кеймен висловила ентузіазм з приводу повторення своєї ролі Ейви Старр / Привида з фільму «Людина-мураха та Оса» (2018) у фільмі про Громовержців, оскільки версія персонажа з коміксів була членом цієї команди.

Припущення про те, що в Кіновсесвіті Marvel (КВМ) з'являться Громовержці, з'явилися в середині 2019 після оголошення про те, що Даніель Брюль знову виконає роль Гельмута Земо в серіалі Disney+ «Сокіл і Зимовий солдат» (2021). У цьому серіалі, а також у фільмі «Чорна вдова» (2021) Джулія Луї-Дрейфус з'явилася в ролі Валентини Алеґри де Фонтейн, яка працює з Джоном Вокером / Агентом США у виконанні Ваятта Расселла та Оленою Беловою / Чорною вдовою у виконанні Флорен дозволяє припустити, що вона набирає команду лиходіїв або антигероїв, подібну до Громовержців. Під час виходу серіалу «Сокіл та Зимовий солдат» фанати вважали, що Громовержці з'являться в серіалі з огляду на появу Земо, Вокера та де Фонтейн. Виконавчий продюсер Нейт Мур сказав, що команда ніколи не розглядалася для серіалу, бо вони не хотіли «затуманювати історію» запровадженням чи повторним запровадженням групи персонажів, коли вони намагалися обслужити інші аспекти своєї історії. Головний сценарист Малкольм Спеллман додав, що, схоже, навколо вистави команди було «багато балаканини», додавши: «Я не знаю, божевільні фанати чи ні».

До червня 2022 року, після презентації Джейка Шрейера, яка «потрясла» керівників Marvel Studios, режисером «Громовержців» був призначений Шреєр, сценаристом — Ерік Пірсон, а продюсером — Файґі. На той час Marvel Studios підтримувала контакт з потенційними акторами фільму, щоб обговорити їхню готовність до повторного виконання своїх ролей. Багато коментарів припустили, що команда може складатися з таких персонажів, як Гельмут Земо, Олена Белова, Таскмайстер, Агент США, Привид, Огида, Бакі Барнс або Клінт Бартон , з Валентиною Алеґрою де Фонтейн або Гельмутом Земо на чолі команди. Deadline Hollywood припустив, що Таддеус «Громовержець» Рос також може бути використаний у складі команди , враховуючи смерть актора Вільяма Герта, оскільки цей персонаж має тісні зв'язки з командою з коміксів. ComicBook.com вважає, що замість того, щоб міняти актора на роль Росса, Marvel Studios могла б ввести на його місце Роберта Маверика[en] , який був другим персонажем у коміксах, що став Червоним Галком.

Кастинг[ред. | ред. код]

У вересні 2022 року було підтверджено, що Себастіан Стен, Джон-Кеймен, Рассел, Луї-Дрейфус, П'ю, Девід Гарбор та Ольга Куриленко повернуться до своїх ролей.

Зйомки[ред. | ред. код]

Знімальний період розпочнеться 12 серпня 2023 року у Атланті.[1]

Випуск[ред. | ред. код]

Фільм «Громовержці» вийде 25 липня 2024 року в Україні. Він стане завершенням п'ятої фази КВМ.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Production Weekly – Issue 1342 – Thursday, March 23, 2023 / 149 Listings – 34 Pages. Production Weekly. 23 березня 2023. Архів оригіналу за 23 березня 2023. Процитовано 23 березня 2023.