Кендіс Міллард

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кендіс Міллард
Народилася 1968
Країна  США
Діяльність історик, журналістка
Alma mater Бейлорський університет і Baker Universityd
Magnum opus Destiny of the Republic: A Tale of Madness, Medicine and the Murder of a Presidentd і The River of Doubtd
Нагороди
Сайт: candicemillard.com

Кендіс Міллард (англ. Candice Sue Millard; нар. 1968) — американська письменниця і журналістка. Колишній редактор National Geographic. Перші дві книги Кендіс у жанрі історичного нон-фікш відразу ж потрапили до списку бестселерів видання The New York Times.

Творчість[ред. | ред. код]

The River of Doubt: Theodore Roosevelt's Darkest Journey[1] була написана у 2005 році. Ця книга розповідає про науково-дослідницьку експедицію до лісів Амазонки в 1913—1914 рр. У ній взяв участь американський політик і 26-ий президент США Теодор Рузвельт. З 19 учасників експедиції повернулося лише 16; сам Рузвельт був майже на межі смерті, адже через поранену ногу отримав зараження, і команда щодня боялася за його життя.

Друга книга Кендіс Destiny of the Republic: A Tale of Madness, Medicine and the Murder of a President вийшла друком 2011 року. У ній йдеться про 20-го президента США Джеймса Гарфілда. Цей герой Громадянської війни і конгресмен був обраний президентом проти власної волі. Через постійну боротьбу з корумпованою політичною системою США Гарфілда підстрелили зацікавлені в цьому особи. Однак куля не вбила його, а застрягла в тілі, постійно погіршуючи стан президента. Для того, щоб знайти й витягти кулю було віддано спеціальне доручення винахіднику Александеру Беллу — так він створив металошукач. Про цей заплутаний період в історії США Кендіс і розповідає у цій книзі[2].

Третя книга Кендіс «Герой імперії» (Hero of the Empire: The Boer War, a Daring Escape, and the Making of Winston Churchill) розповідає про юні роки Вінстона Черчилля. Під час Другої англо-бурської війни Черчилль працював кореспондентом і потрапив у полон до бурів. Саме перебуваючи в полоні в нього й з'явилися подальші політичні ідеї та плани, які зумовили становлення Черчилля як політика. Книга стала лідером серед історичної літератури 2016 року на ресурсі Amazon[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The River of Doubt. www.goodreads.com. Архів оригіналу за 4 березня 2018. Процитовано 27 лютого 2018.
  2. Destiny of the Republic. www.goodreads.com. Архів оригіналу за 4 березня 2018. Процитовано 27 лютого 2018.
  3. Candice Millard | Penguin Random House. www.penguinrandomhouse.com (амер.). Архів оригіналу за 8 серпня 2017. Процитовано 27 лютого 2018.