Кисельов Олександр Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кисельов Олександр Дмитрович
Народився 1867(1867)
Помер 1926(1926)
Діяльність Криміналіст
Alma mater Харківський університет (зараз Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна)
Галузь правознавство
Заклад ХНУ імені В. Н. Каразіна
Вчене звання професор
Науковий ступінь магістр

Кисельов Олександр Дмитрович (нар. 1867 — пом. 1926) — український вчений-правознавець, кандидат юридичних наук, професор, завідувач кафедри кримінального права Інституту народного господарства протягом (1920–1925).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у 1867 році. Закінчив Харківський університет.

У 1894 році після складення магістерського іспиту був викладачем кафедри кримінального права та судочинства Харківського університету (зараз Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна).

Отримавши науковий ступінь кандидата юридичних наук, Олександр Дмитрович працював професором на кафедрі кримінального права та судочинства, читав лекції із Загальної частини кримінального права. Після створення Інституту народного господарства протягом 19201925 років завідував кафедрою кримінального права.

Помер у 1926 році.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Був двічі відряджений для наукової роботи до Німеччини та Франції. За результатами відрядження О. Д. Кисельов написав першу наукову працю – «Психологічна підстава кримінальної відповідальності», яку було представлено до Київського університету для захисту дисертації.

Брав участь у написанні коментарів до Кримінального кодексу УРСР та Кримінального кодексу РРФСР та прокоментував статті про відповідальність за злочини проти життя та гідності особи.

Посилання[ред. | ред. код]