Корейська академія наук

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корейська академія наук
Тип академія наук
Засновано 1952
Країна  КНДР

Корейська Академія наук — академія наук КНДР, заснована в 1952 в Пхеньяні.

Історія[ред. | ред. код]

Спочатку мала 3 відділення — суспільних наук з 4 інститутами, технічних наук із 2-ма інститутами, сільськогосподарських і медичних наук з 2 інститутами.

Сучасний стан[ред. | ред. код]

Після створення Академії сільсько-господарських наук (1963), Академії медичних наук (1963) і Академії суспільних наук (1964) АН КНДР об'єднує дослідницькі інститути з природничих і технічних наук, у тому числі фізико-математичний, геолого-географічний, технічний, чорних металів, кольорових металів, пального і палива, силікатів, машинобудування, автоматизації, промислової мікробіології, експериментальної біології, зоології, ботаніки, хімічного волокна та хіміко-технічний. Філія АН знаходиться в Хамхині та має в своєму складі дослідні інститути неорганічної, органічної, високомолекулярної та аналітичної хімії. При філії є обсерваторія і науково-експериментальний завод. В АН КНДР входить Державний комітет з науки і техніки.

Основні завдання[ред. | ред. код]

АН КНДР координує діяльність академій медичних і сільсько-господарських наук.

Керівництво[ред. | ред. код]

Президент АН КНДР — Кім Ин Сам.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Большой энциклопедический словарь. В 2 т. Т. 1 / под ред. А. М. Прохорова. — М. : Советская энциклопедия, 1991. — С. 629. — ISBN 5-85270-015-0. — ISBN 5-85270-042-8.(рос.)