Користувач:Anna Liabakh/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Капралов Станіслав Олексійович
Дата народження 5 травня 1989 року
Місце народження Україна
Громадянство українець
Професія сценарист, кінорежисер, продюсер
Кар'єра 2016 - по теперішній час
Напрям кінематограф
Нагороди дебютний короткометражний фільм «Sui Caedere» отримав платинову нагороду на Хьюстонському кінофестивалі.
staskapralov.com

Капралов Станіслав Олексійович (нар. 5 травня 1989 року, Україна) — український та голівудський режисер кіно, сценарист, продюсер.

Життєпис[ред. | ред. код]

Станіслав Капралов народився 5 травня 1989 року в Україні у сім’ї театрального режисера (батько) та викладача консерваторії (мати). Дід був актором Театру В.Мейєрхольда та заслуженим артистом СРСР. Деякий час жив у сім’ї режисера В.Мейєрхольда та актриси Зінаїди Райх. Товаришував с Костянтином та Татяною Єсеніними - дітями поета Сергія Єсеніна.

Дитинство та юність провів у місті Дніпро. Переїхав до Києва 2013 року. Закінчив 9 школу міста Дніпро у 2006 році.

Має дві вищі освіти. Закінчив Дніпропетровський національний університет за спеціальністю «Міжнародна інформація», та отримав ступінь Магістра за спеціальністю «Керівник міжнародних проектів».

З 2011 по 2016 працював на телебаченні в Україні, Росії, Казахстані, США. Знімати кіно почав з 2016 року.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Починав кар’єру на 34 телеканалі в місті Дніпро. Був ведучим вечірніх новин. Там почав робити перші режисерські роботи. Вигадав телевізійне тревел-шоу «Безумний автостоп» , яке викупив «Новий канал» у 2013 році і підписав зі Станіславом контракт на новий сезон. З 2013 по 2016 працював на телебаченні в Україні, Росії, Казахстані, США.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Свій дебютний короткометражний фільм «Sui Caedere» зняв 2016-го, розвочавши свою кінокар’єру. Сюжет фільму відбувається в місті самогубців, куди потравляє головна героїня, після скоєння суїциду. В це місто потрапляє кожна людина, яка позбавляє себе життя. Щоб залишити це місце, дівчині доведеться відбути там 37 років, беззаперечно виконуючи усі правила. Щоб відзняти цей фільм, Станіславу довелося продати своє авто, та взяти гроші в борг. Він виступив у цьому фільмі в якості режисера, сценариста та продюсера.

У 2017 році був одним з режисерів в ізраїльскій художньо-документальній стрічці «ПОВСТАННЯ У ГЕТТО»: Нерозказана історія» (Ізраїль, США, Польща, Україна)

У 2018 році зняв короткометражний 5-хвилинний перформанс «Я є іллюзія» в жанрі сюрреалізму і оптичних ілюзій. Як каже сам режісер, цей фільм - данина живопису. А точніше, данина оптичним ілюзіям - напрямку, який переповнений фантазіями. Якось у Станіслава зародилася ідея змусити рухатися свої улюблені картини Далі, Гілберта, Арчимбольдо, Гонсалвеса, Магрітта. Тобто, відтворити оптичні ілюзії через відеоряд. У фільмі знялася популярна українська телоеведуча та акриси Яніна Соколова, відомі актриси Олена Лавренюк, Олена Турбал, Наталя Васько, Ксенія Жданова.

Взимку 2019 року разом з голівудською кінокомпанією почав знімати свій дебютний повнометражний фільм «LET IT SNOW» (США, Україна, Іспанія), де виступив в якості режисера, сценариста та сопродюсера. Сюжет фільму розгортається серед зимових гір. За сноубордисткою, любителькою фрірайду, женеться чорний снігохід з наїзником, що приховує обличчя. Він не просто хоче знищити героїню, він ніби драматург, насолоджуючись процесом, розписує видовищну криваву п'єсу.

Назва фільму посилається на відому різдвяну пісню Let It Snow . Сейлз-компанією фільму став всесвітньовідомий дистриб’ютор Arclight Films . Головну роль виконала голівудська актриса українського походження Іванна Сахно, яка знімалася в голівудському блокбастері «Тихоокеанський рубіж: Повстання» (2018) та в голівудській екшн-комедії «Шпигун, який мене кинув» (2018). Також у фільмі знялися голивудсько-іспанський актор Алекс Хафнер , та грузинська кінозірка Тінатін Далакішвілі відома по фільмам «Звезда», «Залоджники», «Эбигейл».

Світовий реліз фільму Let It Snow слід очікувати взимку 2020 року.

На початку 2020 року почав працювати над новим україно-голівудським фільмом - містичним трилером «Егрегор» . Проект фільму «Егрегор» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно, отримавши один із найвищих балів. Стрічка створюється українською компанією «Солар Медіа Інтертейнмент». Сопродюсером фільму став голівудський продюсер, який вже співпрацював зі Станіславом Капраловим на фільмі Let It Snow.

Нагороди[ред. | ред. код]

Дебютний короткометражний фільм «Sui Caedere» отримав платинову нагороду на Хьюстонському кінофестивалі , де у свій час отримували аналогічні винагороди Стівен Спілберг, брати Коени, Рідлі Скотт та інші.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

В дитинстві грав у дитячому шоу-кліп театрі, яким керували його батьки. У 13 років виграв всеукраїнський конкурс читців, де приймали участь студенти театральних училищ. У дитинстві мріяв стати актором або режисером.

Кінокартини[ред. | ред. код]

Кава з кардамоном 2019

Історія забороненого кохання у Львові середини XIX століття. На екранах у 2020 році.

Оповідь про нерівне, грішне почуття героїв - одруженого польського шляхтича Адама та юної української сироти Анни. Історія любові розгортається на тлі революції 1848-1849 років, яку прозвали “Весною народів”.

Сценарій серіалу створено на основі роману української письменниці Наталії Гурницької “Мелодія кави у тональності кардамону”, над яким вона працювала понад 10 років.

Sui Caedere 2017

Після скоєння суїциду головна героїня потрапляє до «Міста самогубців». Щоб вибратися звідси та народитися знову, дівчина має пробути тут 37 років, дотримуючись усіх встановлених правил.

I Am Illusion 2018

Короткометражний перформанс у жанрі сюрреалізму та оптичних ілюзій.

Цей фільм - данина живопису. А точніше, данина оптичним ілюзіям - направленню, яке переповнене фантазіями. Якось у Станіслава зародилася ідея змусити рухатися свої улюблені картини Далі, Гілберта, Арчимбольдо, Гонсальвеса, Магрітта. Тобто, відтворити оптичні ілюзії через відеоряд.

Примітки[ред. | ред. код]

Film News Roundup: Richard Gere-Peter Dinklage Drama ‘Three Christs’ Sold to IFC

Arclight Films boards world sales for AFM on thriller 'Let It Snow' (exclusive)

AFM: FIRST LOOK PHOTO ‘Let it Snow’ Starring Ivanna Sakhno and Alex Hafner

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт