Користувач:Peregon Oleg/АТАКА (мережа)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
АТАКА
Логотип
Логотип
Посилання ataka.ua
Гасло (девіз) Справжня соціальна мережа комфортного спілкування
Комерційний так
Тип соціальна мережа
Реєстрація обов'язкова
Мови українська, англійська
Власник Анатолій Тарасенко[1] 
Засновник Анатолій Тарасенко
Автор Анатолій Тарасенко[2] 
Започатковано 21 квітня 2003 (21 рік)[3] 
Стан працює
Мова програмування РНР, JS

АТАКА[4] — українська соціальна мережа, відеохаб для офіційних конференцій та гарантованого приватного зв'язку, а також застосунок для дистанційної участі у судових процесах[5]

Як звичайний сайт з можливою реєстрацією та активуванням у внутрішній мережі АТАКА існував у доменній зоні .info з нульових років (2003 рік)[3].

У 2011—2013 роках була створена і успішно існувала як спеціалізована мережа група сайтів до Чемпіонату Європи по футболу Євро-2012. Центральними сайтами були також сайти Чемпіонату Європи з краси miss-2012.ua, а також miss2012.org, mysmiles.org та декілька інших. Тоді вони були об'єднані разом з іншими сайтами під торговельною маркою АТАКА. Після початку війни 2014 року проект зник з простору Інтернету[6][7][8][9].

Оновлена версія ATAKA.UA стала доступна користувачам з початку пандемії коронавірусу і сьогодні розташована на групі доменів ataka: .mobi, .in, .biz, .UA. Вона також використовується як комунікаційна платформа різними за направленістю сайтами, серед яких сайт Ротарі, PPJ.best, board.kharkiv.ua тощо. На сайті передбачена як платна реєстрація, так і безкоштовна реєстрація через соціальні мережі та електронну пошту, наразі існує україномовна та англомовна версії сайтів.

Особливостями мережі є можливість спілкуватись у режимі відеоконференції практично через всі відомі месенджери, а також через унікальні і власні засоби комунікації, можливість фіксувати ці сеанси спілкування у приватному кабінеті та оприлюднювати їх у публічному доступі, створювати групи для систематичного спілкування і транслювання через ютуб-канали акаунтів українських та зарубіжних користувачів. Адміністратори мережі не афішують чисельність користувачів сайтів групи АТАКА через підготовку до трансферу (переходу учасників мереж) як всередині, так і між командами користувачів відеохабу[10].

Попередня версія мережі міститься на сторінці https://old.ataka.ua/[11].

Підрозділом мережі АТАКА є мережа Приватний палац правосуддя[12], яка дає змогу своїм користувачам брати дистанційну участь у судових процесах, слідчих діях та спілкуванні з адвокатами[13][14][15]. Мережа Атака має вихід на «Мережу С»[16] — унікальну соціальну мережу, створену для спілкування та користування Інтернетом ув'язнених у місцях позбавлення волі України[17]. Також ця мережа має вихід на системи «Електронний суд», «Відео-конференц-зв'язок» та інші мережі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Свідоцтво про право власності на торговельну марку АТАКА.
  2. Стаття про Анатолія Володимировича Тарасенка на сайті Харків.Інфо.
  3. а б Архівна версія сайту АТАКА.
  4. Офіційний сайт мережі АТАКА.
  5. Стаття про мережу АТАКА на сайті Харків.інфо.
  6. Сайт "Міс-2012" як частина мережі АТАКА. Miss-2012 (російською) . 24 вересня 2023. Архів оригіналу за (рос.)3 травня 2013.
  7. Сайт "Міс2012" як частина мережі АТАКА. Miss2012 (російською) . 24 вересня 2023. Архів оригіналу за (рос.)29 серпня 2011.
  8. Сайт Чемпіонату Європи з краси Міс Євро-2012 та Міс Євро-2013 як частина мережі АТАКА. MySmiles (російською) . 24 вересня 2023. Архів оригіналу за (рос.)2 червня 2013.
  9. Сайт, присвячений Чемпіонату Європи по футболу Євро-2012 як частина мережі АТАКА. OurDreamTeams (російською) . 24 вересня 2023. Архів оригіналу за (рос.)4 травня 2013.
  10. «Система ataka.ua».
  11. Попередня версія сайту мережі АТАКА.
  12. Приватний палац правосуддя — частина мережі АТАКА.
  13. Стаття Громада Груп: "Приватний палац правосуддя — прихисток для кожного".
  14. Стаття: "Мантія адвоката як символ правосуддя".
  15. Стаття на сайті Insider News " Адвоката Анатолія Тарасенка на пів року позбавили можливості захищати своїх клієнтів".
  16. Сайт "Мережі С", створеної для спілкування та користування Інтернетом ув'язнених осіб.
  17. Стаття "Мережа С" — шлюз до Свободи.