Коробов Герман Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коробов Герман Олександрович
Народився 16 червня 1913(1913-06-16)
Помер 27 грудня 2006(2006-12-27) (93 роки)
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність винахідник
Галузь зброя
Alma mater Уральський державний технічний університетd
Знання мов російська
Нагороди
орден Трудового Червоного Прапора медаль «За трудову доблесть»
заслужений машинобудівник РРФСР

Герман Олександрович Коробов (1913—2006) — конструктор тульського Центрального конструкторсько-дослідного бюро спортивної та мисливської зброї (ЦКИБ СОО).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 16 червня 1913 року на Уралі в родині поштового службовця.

Батьки віддали його до школи з педагогічним ухилом. Після закінчення дев'ятирічки Герман в 1930 році виїхав до уральський місто Бєлорєцьк. Тут йому вдалося влаштуватися учнем на сталедротово завод. Одночасно з цим поступив вчитися на другий курс вечірнього відділення робітфаку при Свердловськом інституті сталі.

У 1937 році після закінчення Уральського індустріального інституту ім. С. М. Кірова Коробов був призваний до лав Червоної Армії для проходження строкової служби в одній з авіаційних частин Забайкальського військового округу, що дислокувалася під Читою. Тут курсант Коробов готувався стати льотчиком-спостерігачем швидкісного бомбардувальника СБ.

У 1939 році був направлений на роботу в тульську ЦКБ-14 інженером-конструктором в одне з провідних конструкторських бюро, яке займалося створенням автоматичної стрілецької зброї, де працював до кінця свого життя.

Розробки[ред. | ред. код]

Розробив безліч найрізноманітніших моделей автоматів, самозарядних гвинтівок, ручних кулеметів, мисливських рушниць і модифікації деяких видів зброї.

Серед них:

Однак, незважаючи на видатні характеристики, жодна модель зброї Германа Коробова так і не була прийнята на озброєння. Частина з них можна бачити в Музеї зброї в Тульському Кремлі

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]