Ландульф IV (князь Беневентський)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ландульф IV
Народився 10 століття або 950
Помер 13 липня 982(0982-07-13)
Капо-Колоннаd, Калабрія, Італія
·загиблий у бою
Учасник Battle of Stilod
Титул prince of Beneventod, Prince of Capuad і Duke of Spoletod
Батько Пандульф I
Мати Aloarad

Ланду́льф (†13 липня 982), князь Беневентський і князь Капуанський як Ландульф VI з 968, герцог Сполетський у 981, правив разом із своїм батьком Пандульфом Залізною Головою.

У 967 імператор Священної Римської імперії Оттон I Великий прибув до Риму і подарував Панудльфу вакантний титул герцога Сполетського та зобов'язав його вести війну проти візантійців. Пандульф почав військові дії у 968. Того ж року Оттон I доручив Пандульфу вести облогу Барі. У 969 Пандульф був полонений візантійцями та утримувався у тюрмі в Константинополі. Звільнений у 970 після того як Візантійський імператор Іоанн Цимісхій віддав Феофанію заміж за сина Оттона I, майбутнього Оттона II.

Після смерті Пандульфа його володіння були поділені між синами. Ландульф, як старший син, отримав об'єднане князівство Беневентське і Капуанське, а також герцогство Сполетське, молодший син Пандульф одержав Салерно. Однак, імператор Оттон II позбавив Ландульфа титулу герцога Сполетського, надавши його Тразімунду, який був герцогом Камеріно і графом Пенне. Пізніше Ландульф був змушений змиритись і з поділом об'єднаного князівства Капуї та Беневенто, зберігши за собою титул лише князя Капуанського.

Загинув у битві під Стіло, у якій військо імператора Оттона II воювало з сарацинами.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Caravale, Mario (ed). Dizionario Biografico degli Italiani: LXIII Labroca – Laterza. Rome, 2004.
Королівські титули
Попередник:
Пандульф I
князівство Капуанське
981 – 982
Наступник:
Ланденульф II
Князь Беневентський
981
Наступник:
Пандульф II
Герцог Сполетський
981
Наступник:
Тразімунд IV