Лорен Рідлофф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лорен Рідлофф
англ. Lauren Ridloff
Ім'я при народженні англ. Lauren Teruel
Народилася 6 квітня 1978(1978-04-06)[2] (46 років)
Чикаго
Громадянство  США
Діяльність акторка, телеакторка, кіноакторка, акторка театру
Alma mater Університет штату Каліфорнія Нортриджd і Gallaudet Universityd
Роки діяльності 2011 — тепер. час
IMDb nm4248765

CMNS: Лорен Рідлофф у Вікісховищі

Лорен Рідлофф (англ. Lauren Ridloff; нар. 6 квітня 1978(19780406), Чикаго, Іллінойс, США) — американська акторка, найбільш відома роллю Конні в серіалі AMC «Ходячі мерці».

Ранні роки[ред. | ред. код]

Лорен Теруель народилася в Чикаго, штат Іллінойс, США. Її батько працював викладачем в Іллінойському університеті в Чикаго, а мати була художницею. Про порушення слуху своєї дочки вони дізналися в 2 роки. Вони вивчили мову жестів, а також записали її в католицьку школу для поганочуючих. Пізніше її відправили вчиться в середню школу для глухонімих у Вашингтоні. Там вона показувала відмінні результати в навчанні, а також входила в групу підтримки, що зробило її однією з перших людей з вадами слуху учасниць групи підтримки міжнародного рівня. Після закінчення середньої школи, вона вступила в Університет штату Каліфорнія в Нортріджі, в якому базувався Національний центр глухонімих. Там вона зайнялася вивченням англійської мови. Після закінчення університету у 2000 року вона була залучена в програму щодо поліпшення середньої освіти для людей з вадами слуху. Того ж року вона перемогла в конкурсі Національної асоціації людей з вадами слуху «Міс глуха Америка». До цього вона вже перемагала в подібному конкурсі «Міс глухий Іллінойс». Пізніше вона вступила до Гантерського коледжу з метою стати педагогом. Після отримання ступеня магістра в галузі освіти 2005 року вона почала працювати в дитячому садку в Нью-Йорку.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Рідлофф розпочала свою акторську кар'єру з невеликої ролі у фільмі «Світ, повний чудес», хоча спочатку вона була консультантом з мови жестів. Трохи пізніше вона з'явилася в кліпі «Love Me Now» Джон Ледженд. 2018 року вона приєдналася до виробництва п'єси «Діти меншого бога» як фахівець з мови жестів, але незабаром режисер Кенні Леон запропонував їй головну роль у п'єсі. На думку Рідлофф, найскладнішим аспектом даної ролі було використання її голосу, яким вона не користувалася з 13 років. Прем'єра відродженої п'єси відбулася на Бродвеї у квітні 2018 року, а закриття — 27 травня 2018 року. За акторську роботу в п'єсі Рідлофф була номінована на ряд театральних нагород, включаючи премію «Тоні» за «кращу жіночу роль в п'єсі».

Рідлофф на завершення показу п'єси «Діти меншого бога» в травні 2018 року.

Рідлофф є великим фанатом «Ходячих мерців». Тому вона проявила бажання приєднається до акторського складу серіалу. Вона отримала роль Конні, що вперше з'явилася у 9-му сезоні. У липні 2019 року Рідлофф отримала роль Мак-Карі в супергеройському фільмі від Marvel «Вічні»

Особисте життя[ред. | ред. код]

Лорен вийшла заміж за Дугласа Рідлоффа 2006 року. У пари є двоє дітей, які також мають проблеми зі слухом. Сім'я проживає в Вільямсбергу, Бруклін, Нью-Йорк.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2017 ф Sign Gene агент QIA
2017 ф Світ, повний чудес Wonderstruck Перл
20182022 с Ходячі мерці The Walking Dead Конні
2018 с Спадок Legacies Дракон
2018 с Новий Амстердам New Amsterdam Марго
2019 ф Звук металу Sound of Metal Діана
2021 ф Вічні The Eternals Маккари

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Робота Результат
Тоні 2018 Краща жіноча роль в п'єсі Діти меншого бога Номінація
Drama League Award Краще театральне виступ Номінація
Премія Зовнішнього суспільства критиків Краща актриса п'єси Номінація
CinEuphoria Awards 2020 Спеціальний приз Ходячі мерці Перемога

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Czech National Authority Database
  2. ČSFD — 2001.