Ліва рука Бога

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Ліва рука Бога»
Автор Пол Гофман
Назва мовою оригіналу The Left Hand of God
Країна Велика Британія Велика Британія
Мова англійська
Серія Ліва рука Бога
Жанр фентезі
Видавництво Michael Joseph
Видано 2010
Тип носія на папері
Сторінок 448
ISBN 978-0718155186
Наступний твір Останні чотири речі

«Лі́ва рука́ Бо́га» (англ. The Left Hand of God) — перша частина трилогії нідерландського письменника Пола Гофмана, що вийшла у 2010 році. Є першою книгою однойменної трилогії. Друга книга, «Останні чотири речі» (англ. The Last Four Things) видана у 2011 році, третя, «Змахи його крил» (англ. The Beating of His Wings) — у 2013 році[1][2]. Жанр твору критики визначають як щось середнє між фентезі та історичною алюзією.

Сюжет[ред. | ред. код]

Книга описує вигаданий до-індустріальний світ. Численні нації цього світу розсіяні по всьому світові. Найвпливовішими з них є Матерацці, подібні до давніх римлян, фанатичні Спасителі та їх вічні супротивники Антагоністи.

Сюжет книги фокусується переважно на конфлікті Спасителів та Антагоністів. Спасителі тренують своїх воїнів шляхом викрадення чи покупки малих дітей, яких навчають у напівтюремних, напіввійськових тренувальних центрах, що мають назву Святилища, і через біль та страждання перетворюють їх на вояків (приблизно половина дітей помирають в процесі навчання).

Головний герой — чотирнадцятирічний хлопчик на ім'я Томас Кейл, який є (або принаймні так вважає) звичайним рекрутом у великому протистоянні Спасителів та Антагоністів. Згідно з пророцтвом має або врятувати, або знищити світ.

Критика[ред. | ред. код]

Критики сприйняли книгу «Ліва рука Бога» переважно негативно. Зокрема, у відгуках видань «Дейлі телеграф» та «Гардіан» критикується слабка послідовність сюжету, надмірна суміш жанрів та заплутаний сюжет[3][4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. WorldCat author identities [Архівовано 20 лютого 2015 у Wayback Machine.] (англ.)
  2. item record [Архівовано 1 квітня 2019 у Wayback Machine.] (англ.)
  3. Telegraph [Архівовано 19 лютого 2015 у Wayback Machine.] (англ.)
  4. Guardian [Архівовано 20 грудня 2011 у Wayback Machine.] (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]