Метро-2: Смерть вождя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Метро-2: Смерть вождя
Розробник Orion Games Росія
Видавець Buka Entertainment Росія
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Шутер від першої особи
Платформа ПК
Дата випуску Росія 5 жовтня 2006
Режим гри Однокористувальницька гра
Багатокористувацька гра
Мова англійська[1] і російська[1]
Технічні деталі
Носій Компакт-диск (ПК)
Попередня гра The Stalin Subwayd
Офіційний сайт

Метро-2: Смерть вождя (назва на Заході — The Stalin Subway: Red Veil) — комп'ютерна гра в жанрі шутера від першої особи, продовження гри Метро-2, розроблена компанією Orion games та видана компанією Бука у 2006 році.

У грі відтворений московський метрополітен зразка 50-х років. Гравцеві пропонується знову відвідати секретну лінію метро Д-6.

Сюжет[ред. | ред. код]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Оцінки та нагороди[ред. | ред. код]

Найстаріший російськомовний ігровий сайт Absolute Games у своїй рецензії на гру поставив їй досить низьку оцінку в 30 % зі статусом «погано». Журналісти критично відгукнулися щодо безглуздого сюжету, порівнявши його з старечим маразмом, непропрацьованого та повністю шаблонного дизайну локацій, дуже поганого ігрового ШІ ботів та загальної трешовості гри. Разом з тим було відзначено інтригуючу сюжетну зав'язку, чий потенціал, однак, зовсім не розкритий. Графіка та інші технології отримали суперечливі відгуки. З одного боку, журналісти відзначили використання нових на той час технологій High Dynamic Range Rendering, Parallax mapping та фізичного рушія PhysX, а з іншого — їх погану реалізацію і загальне старіння ігрового рушія. У результаті рецензенти наступним чином охарактеризували гру: «Такий собі ведмідь у шапці-вушанці, який грає на балалайці і приторговує матрьошками»[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Steam — 2003.
  2. Статья - Метро-2: Смерть вождя. Архів оригіналу за 9 січня 2017. Процитовано 28 грудня 2011.
  3. Foxy (15 октября 2006 года). Рецензия на Stalin Subway: Red Veil, The (англ.). Absolute Games. Архів оригіналу за 27 травня 2009. Процитовано 20 июля 2011.

Посилання[ред. | ред. код]