Мови Об'єднаних Арабських Еміратів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розкладка клавіатури арабською мовою
Дорожні знаки в Дубаї

Об'єднані Арабські Емірати є членом Ради співробітництва арабських держав Перської затоки. Її громадяни говорять арабською мовою на місцевому еміратському діалекті, подібному до діалектів інших держав Перської затоки, але стандартний діалект використовується в засобах масової інформації, освіті та офіційних та державних угодах.

Офіційною мовою Об'єднаних Арабських Еміратів є арабська.[1] Англійська мова широко використовується у сфері бізнесу, ділового листування і як засіб міжнаціонального спілкування. Крім того, англійською продубльована більшість вивісок, інформаційних таблиць та дорожніх знаків. 85 % місцевих жителів, які мають громадянство ОАЕ, можуть чудово розмовляти англійською.

Об'єднані Арабські Емірати — член-спостерігач Міжнародної організації Франкофонія.

Через постійний потік іммігрантів із Південної та Південно-Східної Азії в країні поширені мови гінді, урду та фарсі.[2] У країні широко розвинений туризм, тому більшість працівників сфери торгівлі, послуг, туристичного та готельного бізнесу володіють кількома іноземними мовами.

Освіта[ред. | ред. код]

Система освіти в країні безкоштовна та універсальна для всіх, починаючи від дитячого садка до університету. Заняття в освітніх установах проводяться арабською та англійською мовами[3]. У той же час останнім часом намічається стабільне зростання кількості учнів до вивчення азійських мов.[4]

У 2019 році Об'єднані Арабські Емірати планують повернути обов'язковість вивчення французької мови у початковій школі

Також, у країні в зв'язку зі зростанням числа туристів і національних меншин перед співробітниками правоохоронних органів ставляться завдання вивчення додаткових іноземних мов: станом на початок 2010 року, англійською володіють 465 осіб, німецькою — 32, китайською — 23, російською — 19.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ОАЭ признали арабский язык в качестве официального. Архів оригіналу за 5 листопада 2013. Процитовано 1 грудня 2019.
  2. Сфера труда ОАЭ в фактах и цифрах. Архів оригіналу за 21 червня 2013. Процитовано 1 грудня 2019.
  3. Владение языками в общественных школах. Архів оригіналу за 30 серпня 2011. Процитовано 1 грудня 2019.
  4. В университете Зайеда отмечен рост потребности в изучении языков стран Азии. Архів оригіналу за 7 січня 2015. Процитовано 1 грудня 2019.
  5. Полиция Абу-Даби и Дубая получила распоряжение начать изучение польского языка. Архів оригіналу за 21 січня 2012. Процитовано 1 грудня 2019.