Музей коньячної справи М. Л. Шустова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Музей коньячної справи Шустова
Країна  Україна
Адреса Україна, Одеса, Вулиця Мельницька, 13
Засновано 2013
Директор Дяченко Сергій
Сайт shustoff.com/ru/museum/

CMNS: Музей коньячної справи М. Л. Шустова у Вікісховищі

Музей коньячної справи Шустова (рос. Музей Коньячного Искусства Шустова) — музей при Одеському коньячному заводі, що входить у міжнародний алкогольний холдинг Global Spirits. Присвячений історії заводу, історії династії Шустових, технології виробництва коньяку (бренді), коньячній справі в Одесі. Групові та індивідуальні екскурсії музеєм проводяться з дегустацією коньяків різної витримки. Оригінальний інтер'єр музею, розташованого фактично у підвалі (підземному цеху) Одеського коньячного заводу, виконав відомий український архітектор та дизайнер Денис Беленко[1].

У 2015 році Музей був занесений на туристичну карту винних маршрутів, складену Асоціацією з культурно-туристичного обміну при Раді Європи (АСТЕ)[2].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Погреби заводу, в яких сьогодні, зокрема, розташовується музей, раніше з'єднувалися з Одеськими катакомбами. До революції через підземні виробки в них проникали заповзятливі жителі Молдаванки, розкрадаючи алкогольні багатства заводу. Наразі катакомби під заводом запульповані, як і нижній ярус льохів. Залишилася тільки ліфтова шахта, що веде вниз, і відвідувачі кидають у неї монетки — «щоб повернутися»[3].

З експозиції[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]