Мясцовы час

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мясцовы час
Основна інформація
Жанр рок
Роки 1987—1992, 1997—2000
Країна Новополоцьк, Білорусь
Мова білоруська
Лейбл Каўчэг, БМАgroup[be]
Склад Алесь Кузьмін
Вячаслаў Макас
Валеры Драко
Аляксандар Сьвідрыцкі
Руслан Парфёнаў
Обкладинка альбому «Наша ўскраіна»

«Мясцовы час» (Місцевий час) — білоруський рок-гурт з Новополоцька.

Історія[ред. | ред. код]

Створення[ред. | ред. код]

Гурт був створений 1987 року в Полоцьку; засновниками були Алесь Кузьмін і Вячаслаў Макас — учні Полоцького політехнікуму. Гурт спочатку називався «Местное время» і співав російською мовою. У тому ж році до групи приєдналися барабанщик Аляксандар Сьвідрыцкі і гітарист Валеры Драко.

Гурт робить свій перший демо-запис «Местное время» і бере участь у кількох концертах, на яких знайомиться з гуртом «Мроя», під впливом якого, а також Адама Гльобуса, Сяржука Сокалава і Олеся Аркуша, гурт починає співати білоруською і змінює назву на «Мясцовы час».

Подальше існування[ред. | ред. код]

У 1991 році гурт випустив найуспішніший альбом «Наша ўскраіна[be-x-old]» і взяла номінацію "Лепшая група" на білоруському рок-фестивалі «Басовішча». У 1992 році «Мясцовы час» намагається записати демо для шведського лейбла, але розпадається через особисті конфлікти. У 1997 році Кузьмін та інші колишні учасники гурту «Мясцовы час» пишуть новий альбом під назвою «Халі-Галі» і роблять кілька виступів (один з них на національному фестивалі «Слов'янський базар»). У 2001 році Алесь Кузьмін переїхав до Німеччини і гурт розпадається знову. У 2006 році пісні «Я жыў» і «Наша ўскраіна» поміщають у легендарний альбом «Песьні свабоды[be-x-old]».

Учасники[ред. | ред. код]

Альбомы[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]