Найкращі співанки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Найкращі співанки
Сингл групи «Елізіум»
Випущений 11 лютого 2011
Формат Цифрова дистрибуція
Жанри Панк-рок, ска-панк
Тривалість 14:31
Хронологія синглів групи «Елізіум»
Попередній
←
Diane
(2008)
Cover Day
(2012)
Наступний
→

«Найкращі співанки — максі-сингл російської рок-групи «Елізіум», що містить п'ять пісень, виконаних українською мовою. «Найкращі співанки» був випущений 11 лютого 2011 року в честь першого концертного туру «Елізіуму» по Україні, який пройшов в лютому-березні цього ж року.

«Елізіум» записав максі-сингл «Найкращі співанки» на знак любові і приязні Україні, яку музиканти групи завжди шанували за її культуру, історію і архітектуру. За винятком україномовного вокалу Олександра Телехова, музичний ряд пісень максі-синглу взятий з альбому Greatest Hits. До виходу «Найкращі співанки» група вдавалася до української мови тільки раз, коли Телехов частково виконав українською пісню «Райдуга» з однойменного концертного альбому (її повна версія включена в максі-сингл). «Найкращі співанки» є першим музичним релізом, який виконаний і виданий російським виконавцем українською мовою.

Відгуки та критика[ред. | ред. код]

З музичних оглядів максі-синглу «Найкращі співанки» українські критики оптимістично оцінили роботу «Елізіуму». Звертаючи увагу на те, що на момент випуску максі-синглу рух ска-панку (який музикознавці приписують творчості «Елізіуму») почав набирати обертів в Україні, інтернет-видання Music Wall поставило російський «Елізіум» в приклад молодим українським виконавцям. Music Wall і блог Zitch's Music Magazine позитивно оцінили рівень володіння вокаліста Олександра Телехова українською мовою, а також якість перекладу текстів пісень з мови оригіналу. 

Список композицій[ред. | ред. код]

#НазваТривалість
1.«Альпініст»2:46
2.«Райдуга»2:55
3.«Сонце»2:55
4.«Цілий рік»2:45
5.«Як Гоген»3:08

Посилання[ред. | ред. код]