Норман Інкстер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Норман Інкстер
фр. Norman David Inkster
Народився 19 серпня 1938(1938-08-19) (85 років)
Вінніпег, штат Манітоба
Країна  Канада
Alma mater Університет Нью-Брансвікаd
Посада Президент Інтерполуd
Нагороди
офіцер ордена Канади

Норман Інкстер (англ. Norman David Inkster; 19 серпня 1938) — канадський державний діяч, президент Інтерпола у 1992—1994 роках[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 19 серпня 1938 року у Вінніпезі, штат Манітоба. У 1957 році він приєднався до Королівської канадської поліцейської установи, починаючи свою кар'єру в Реджайні, але пізніше служив по всій Канаді. Отримав ступінь бакалавра мистецтв з відзнакою із соціології в університеті Нью-Брансвік. Де отримав пам'ятну премію Сандри Будович. Після закінчення університету Інкстер повернувся до Оттави.

У 1974 році Інкстер був призначений інспектором Канадської королівської кінної поліції. У 1978 році розпочав командувати Монреальським підрозділом поліції. Через рік він був призначений виконавчим директором уповноваженого поліції, а в 1980 році був призначений на посаду співробітника штабу та Відділу кадрів у Оттаві, а також керівником відділу кадрів. У 1982 році був призначений командуючим відділу Канадської королівської кінної поліції 'A' для північно-східного Онтаріо. Двома роками пізніше Інкстер був призначений помічником комісара та директором з персоналу, а наступного року став заступником комісара з кримінальних операцій. Нарешті, 1 вересня 1987 року Інкстер був призначений комісаром королівської канадської поліції[2].

Комісар Інкстер зіткнувся з дискусіями про профспілки, створив комітет зовнішнього огляду для розгляду скарг на державному рівні, поліпшення зв'язків із ЗМІ, розширення міжнародних обов'язків поліції з миротворчості та прийняття поліцейської діяльності у сфері громадської діяльності як моделі надання послуг.

У 1992 році був обраний президентом Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерполом), був членом Канадської та Міжнародної асоціацій начальників поліції, а також був членом Старшого виконавчого комітету, відповідального за загальне правозастосування, боротьбу з незаконним обігом наркотиків, здійснення економічних злочинів, Служби зовнішньої служби та кримінальної розвідки.

За його каденції у 1992 році Україна стала членом Інтерполу.

Подав у відставку 24 червня 1994 року[3].

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Norman David Inkster Member of International Advisory Committee
  2. Mr. Norm Inkster served as 18th Commissioner of the R.C.M.P. Архів оригіналу за 20 листопада 2018. Процитовано 20 листопада 2018.
  3. Norman Inkster. Архів оригіналу за 21 листопада 2018. Процитовано 20 листопада 2018.