Порошин Михайло Агафонович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Михайло Порошин
Особисті дані
Повне ім'я Михайло Агафонович Порошин
Народження 29 травня 1950(1950-05-29) (73 роки)
  Олександрія, Кіровоградська область, УРСР
Громадянство СРСР СРСР
Україна Україна
Позиція півзахисник, захисник
Інформація про клуб
Поточний клуб завершив кар'єру
Юнацькі клуби
СРСР «Шахтар» (Ол)
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1973—1981 СРСР «Зірка» (К) 290 (4)
1982—1983 СРСР «Дніпро» (Ч) 54 (0)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.

Михайло Агафонович Порошин (нар. 29 травня 1950, Олександрія, Кіровоградська область, УРСР) — радянський футболіст, виступав на позиції захисника та півзахисника.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в Кіровоградській області. Футболом почав займатися в олександрійської школі № 17, а пізніше в місцевій спортшколі. Перший тренер — Л. Монжос. Грав у юнацькій команді олександрійського «Шахтаря», після чого призваний на військову службу. Службу проходив у військах ППО, на Камчатці, під час служби виступав за команду Далекосхідного військового округу. Після демобілізації повернувся на батьківщину, виступав за олександрійський «Шахтар» в змаганнях колективів фізкультури, закінчив індустріальний технікум.

У 1973 році тренер кіровоградської «Зірки» Віктор Жилін запросив Порошина в команду з обласного центру. У Кіровограді молодий центральний захисник практично відразу став гравцем основи. У складі «Зірки» Порошин виступав до 1981 року, всього за команду провів понад 300 офіційних поєдинків, двічі ставав володарем Кубка УРСР. У 1982 році перейшов у черкаський «Дніпро», кольори якого захищав протягом двох сезонів, після чого завершив виступи на професійному рівні. Надалі деякий час грав за аматорський клуб «Радист» з Кіровограда.

Закінчив факультет фізвиховання Кіровоградського педагогічного інституту. Працював учителем фізкультури в кіровоградській школі № 18. Серед колишніх учнів — Анатолій Маткевич, Андрій Русол, Євген Коноплянка.

Досягнення[ред. | ред. код]

Сім'я[ред. | ред. код]

Син — Андрій Порошин — також став професіональним футболістом. Виступав у чемпіонатах України, Молдови, Грузії, Росії та Латвії.

Посилання[ред. | ред. код]