Портал:Мистецтво/Вибрана стаття/17

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Madlax

Madlax (яп. マドラックス) — аніме-серіал, випущений в 2004 році студією Bee Train. Вперше демонструвався 5 квітня 2004 року на каналі «TV Tokyo». DVD-версія серіалу була випущена компанією ADV Films в Північній Америці та Англії, а також компанією Madman Entertainment в Австралії та Новій Зеландії.

Серіал названий на честь однієї з головних героїнь, чиє ім'я, як стверджує режисер Масімо Койті, складено з двох англійських слів: «божевільний» (англ. mad) та «розслаблятися» (англ. (re)lax). Причина такого вибору полягає у здатності головної героїні залишатися спокійною та чуйною до оточуючих, незважаючи на те божевілля громадянської війни, що діється навколо неї і з нею самою.

Критиками багато разів наголошувалася його зовнішня схожість з ранішою роботою тієї ж студії — «Noir», і, за словами творців, обидва серіали є першими частинами задуманої ними трилогії, об'єднаної загальною тематикою «дівчата з пістолетами» (англ. girls-with-guns). Проте на відміну від «Noir», витриманого в псевдореалістичному стилі, «Madlax» зазвичай відносять до містики та сюрреалізму, оскільки багато деталей і поворотів сюжету глядачам доводиться осмислювати без яких-небудь додаткових пояснень.